Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χ.Α.: Τραπεζική πτώση 25% το Μάρτιο

Με τον τζίρο να φτάνει μετά βίας τα 34 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινήθηκε πτωτικά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα στο «κόκκινο». Με 9 στα 9 οι τράπεζες συνέχισαν το αρνητικό τους σερί, χάνοντας το ένα τέταρτο της χρηματιστηριακής τους αξίας.

Η αναβλητικότητα που παρατηρείται στα ζητήματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τα οποία αφορούν είτε τους όρους της διαδικασίας είτε τα αποτελέσματα χρήσης του 2011 είτε την διαγνωστική μελέτη της Blackrock εκλαμβάνονται πλέον ως αδυναμία από την αγορά αυξάνοντας τον βαθμό αβεβαιότητας οδηγώντας σε εκροές κάποια γρήγορα χαρτοφυλάκια τα οποία είχαν επανακάμψει στην αγορά στις αρχές του έτους, σχολιάζει η Beta Securities.

"Αν και η αποτίμηση του τραπεζικού κλάδου έχει κατέλθει σημαντικά, αποτελώντας πλέον το 10% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ, οι ψυχολογικές εντυπώσεις που προκαλεί η αδυναμία στο ταμπλό των βασικών τραπεζικών μετοχών είναι τέτοιες που λειτουργούν ανασταλτικά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και στις υπόλοιπες εταιρίες παρά τις προφανείς ποιοτικές διαφοροποιήσεις τους".

Τα Σκόπια αναφέρονται ως Μacedonia στο κανάλι Euronews, επισημαίνει αναγνώστης

Παρακολουθώ καμμια φορα το συγκεκριμένο κανάλι. Σημερα το πρωι ειδα να διαφημίζονται οι πολλες ευκαιριες που προσφέρουν τα... Σκοπια για επένδυση. Ως εδω εντάξει. Εκει που πηγα να τρελαθω ηταν το γεγονος οτι το κεντρικο μότο της διαφήμισης ηταν "invest in macedonia". Οτι και να λεμε πλεον το παιχνιδι για την ονομασία τους εχει χαθεί. Κρίμα...
Αναγνώστης
 
ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Νέα Δημοσκόπηση απο το πανεπιστήμιο Αθηνών:

Όσο πέφτει η αποχή πέφτουν και τα ποσοστά των δύο κομμάτων "εξουσίας".
Στο 18% δίνει τη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Κ. Πανά...
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης, προκύπτει επτακομματική Βουλή ενώ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΤΡΑ: Το ΙΚΑ "κυνηγά" πεθαμένο για... 731.000 ευρώ

Μακάβριο αλλά αποδεικνύει στην πράξη πως στο ελληνικό δημόσιο... τίποτα δεν λειτουργεί σωστά! Γιατί δεν είναι και λίγο να στέλνει το ΙΚΑ Πάτρας «ραβασάκι» για οφειλές στον αείμνηστο Μάριο Βουρνά! Ο Μάριος Βουρνάς ήταν ένας από τους πλέον επιτυχημένους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της πόλης («Δέσμες»), γνωστή η περιπέτειά του και η οικονομική του κατάρρευση, γνωστή και η ασθένειά του. Ο ιδιαίτερα συμπαθής μαθηματικός και επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, το 2007, φαίνεται όμως ότι οι οφειλές του στο ΙΚΑ τον κυνηγούν... ακόμη και πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του!

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

- Πολύ χαμηλά ποσοστά και για τα 2 μεγάλα κόμματα
- Σταθερά τα ποσοστά ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ - Ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Στα 2 το εκλογικό σώμα - Οι μισοί αντίθετοι με το Μνημόνιο και οι άλλοι μισοί υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση η οποία είναι η πρώτη με μεγάλο δείγμα και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

«Μπορούμε και μόνοι μας!»



1204alco2 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ newsbomb

Ενας στους τρεις Ελληνες έχει βαρεθεί να ακούει για ξένους πατρόνες. Εχει απογοητευτεί από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των διεθνών συμμαχιών της χώρας μας με τους ισχυρούς του πλανήτη. Και δηλώνει, στο newsbomb political x-ray by alco, ότι θέλει να δει την Ελλάδα να ακολουθεί αυτόνομη πορεία, χωρίς εξαρτήσεις και συμμάχους.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η διαπίστωση της μεγάλης δημοσκόπησης της alco για λογαριασμό του newsbomb.gr ότι, μετά την επιλογή της αυτόνομης πορείας, περισσότεροι Ελληνες θα προτιμούσαν για σύμμαχό μας τη Ρωσία. Και, μάλιστα, με διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Ρωσία επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων και έπονται οι ΗΠΑ με λιγότερο από το μισό ποσοστό (14%)!

Τρεις λόγοι να μην γίνουν εκλογές!!!

Τρεις λόγοι να μην γίνουν εκλογές
Αν και οι εκλογές προαναγγέλλονται εμμέσως από πολλές πλευρές (Βενιζέλος, Σαμαράς, Παπαδήμος), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν έχουν προκηρυχτεί ακόμη;
Παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι η απόφαση για εκλογές πριν το καλοκαίρι είναι ειλημμένη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να προσδιορίσει την ημερομηνία παρά τις φορτικές πιέσεις των κυβερνητικών συντακτών.
Η επίσημη εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα. Όμως η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου δεν θα εμποδιζόταν από την προκήρυξη των εκλογών.
Σύμφωνα με αναλυτές τρεις είναι οι λόγοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αναβολή των εθνικών εκλογών.

"Δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν ξανά μισθοί και συντάξεις"...

Αύξηση της ύφεσης, της ανεργίας και πρόσθετα σκληρά μέτρα έως και το 2013, με πιθανές περικοπές μισθών και συντάξεων, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ενώ επιβεβαίωσε την ύπαρξη «αρνητικών σεναρίων» εξόδου της χώρας από το ευρώ σε περίπτωση που αποτύχει η εφαρμογή του προγράμματος.

Ειδικότερα,  απαντώντας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανέφερε ότι «οι δηλώσεις Μέρκελ, Σόιμπλε και Τόμσεν ξεθεμελιώνουν την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης και ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Τόμσεν στο ευρωκοινοβούλιο για τους μισθούς της Ελλάδας είναι ψευδή» , ο πρωθυπουργός απάντησε πως «αυτές οι αναφορές δεν αντιστοιχούν  στο κεντρικό σενάριο είναι αρνητικά σενάρια που μπορεί να προκύψουν εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα».