Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Κέρος: Το αρχαιότερο Ιερό σε θαλάσσιο χώρο στον κόσμο

Μια σημαντική ανασκαφή για την παγκόσμια αρχαιολογία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους. 

Η ανασκαφή που έγινε από ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Ινστιτούτο Κύπρου αφορούσε το μικρό νησάκι του Δασκαλιού, στο δυτικότερο ακρωτήρι της νήσου Κέρου μια, άγνωστη στο ευρύ κοινό, μικρή νησίδα δίπλα ακριβώς από το ακατοίκητο αυτό πλέον νησί των Κυκλάδων και διεξήχθη κατόπιν άδειας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Βαρθολομαίος για την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας: Οι Ρώσοι δεν έχουν επιλογή -Τους αρέσει, δεν τους αρέσει - «ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΑΣ»

Μήνυμα προς τη Ρωσία, ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή», είπε σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας Φερικόι στην Κωνσταντινούπολη.
Μάλιστα, έκανε λόγο για «καλοπληρωμένα άρθρα» και «μαύρη προπαγάνδα» της ρωσικής πλευράς, που «χτυπούν» το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία.

«Τορπίλη» στο Σκοπιανό: Η Ρωσία καταγγέλλει τις ΗΠΑ για εμπλοκή στην υπερψήφιση της πρότασης Ζάεφ

Σκοπιανό | ΗΠΑ | Ρωσία | Ειδήσεις: Επικίνδυνο παιχνίδι ισχύος ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα με φόντο τα Βαλκάνια – Τι καταγγέλλει το ρωσικό ΥΠΕΞ για τους οκτώ βουλευτές του VMRO – DPMNE που υπερψήφισαν την πρόταση Ζάεφ στη Βουλή της γείτονος για την τροποποίηση του Συντάγματος – Στα Σκόπια ο Αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μάθιου Πάλμερ
Μερικά εικοσιτετράωρα μετά το πρώτο «ναι» των βουλευτών των Σκοπίων στη συνταγματική αναθεώρηση, η πολιτική κατάσταση στη γετονική χώρα είναι ιδιαίτερα ρευστή, με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει γνωστό