Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις

Τη φωτογραφία ανέβασε η Ελένη Γύλαρη στην ομάδα του Facebook
Έλληνες & Φίλοι - 3 Greeks & Friends - 3 Griegos & Amigos 

Μάσκα: Πού είναι υποχρεωτική, για ποιους και σε ποια μέρη αποτελεί σύσταση σε… μία εικόνα - Το post του υπουργείου Υγείας που λύνει τις απορίες

Το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε στα social media μία φωτογραφία για να μην υπάρχουν απορίες για το πού είναι υποχρεωτική η μάσκα και για τα μέρη που αποτελεί σύσταση και όχι υποχρέωση μετά από την επέκταση του μέτρου (δείτε εδώ περισσότερα).
Από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό σε:
  •  καταστήματα λιανικής,
  •  γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
  •  ιατρεία,
  •  καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
  •  κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Νέα τουρκική πρόκληση: Στέλνουν το «Barbaros» στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) λίγες μόνο ημέρες μετά την ένταση που δημιούργησε με την Ελλάδα και λίγες μόλις ώρες μετά την «αναδίπλωση» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι τουρκικές επιχειρήσεις «σαν εποικοδομητική προσέγγιση για διαπραγματεύσεις» με την Αθήνα.
Ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε την Τρίτη το μεσημέρι νέα παράτυπη Navtex για σεισμογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους «Barbaros Hayrettin Pasa» σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αμμοχώστου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παίζοντας με τις λέξεις "παζάρι" για τα κυριαρχικά δικαιώματα;(Βίντεο)

Ακούω και διαβάζω, παρά τα αντικρουόμενα tweets της τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον και τις αμφίσημες εκτιμήσεις Ελληνικού Πενταγώνου και επιτελικού κονκλαβίου Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας, τα περί αποχώρησης των τουρκικών πολεμικών πλοίων και σταδιακής αποκλιμάκωσης... Αν πεις δε για τον ρόλο της Γερμανίας, περίπου ως μεγάλος “ειρηνοποιός”. Αλλά για μία στιγμή.

Η Τουρκία παίζει έξυπνο παιχνίδι στρατηγικής – Δεν θέλει πόλεμο, αλλά να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για να την παγιδεύσει…

Ο διάλογος Τουρκίας και Ελλάδος δυστυχώς θα οδηγήσει σε κάποιας μορφής παραχωρήσεις από την Ελλάδα, φαινομενικά η Ελλάδα θα είναι κερδισμένη αλλά πρακτικά η Τουρκία θα είναι ο μεγάλος νικητής
Εάν παρατηρηθεί με προσοχή η γενικότερη στρατηγική της Τουρκίας, γεμάτη προκλήσεις, όξυνση, εντάσεις θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα χρησιμοποιεί παλιές μεθόδους προκλήσεων αλλά οι στόχοι είναι νέοι.
Η Τουρκία παίζει ένα έξυπνο παιχνίδι τακτικής και στρατηγικής που πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά.

Εξαφάνισαν την Τουρκία από τον ΧΑΡΤΗ – Έξαλλοι οι Τούρκοι – ΔΕΙΤΕ

Έξαλλοι εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Τούρκοι εξαιτίας μιας ενημερωτικής αφίσας στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης της Ελβετίας.
Ειδικότερα, σε μεγάλες αφίσες, το Τμήμα Υγείας του καντονίου της Ζυρίχης εμφανίζει έναν παγκόσμιο χάρτη με περιοχές με μπλε και κίτρινο χρώμα με προειδοποιήσεις για το θέμα του κορωνοϊού και της καραντίνας.

Η Τουρκία, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν τον χάρτη.

Η Τουρκία «παγώνει» προσωρινά τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειo–«Ας περιμένουμε»


Γέφυρες συνεννόησης με την Ελλάδα φαίνεται ότι ρίχνει η Τουρκία, με τον εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, να προαναγγέλλει την αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών στις «αμφιλεγόμενες περιοχές» της ανατολικής Μεσογείου.
«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk.
Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα  μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης».

Τις Ελληνικές θέσεις για το Καστελλόριζο στηρίζουν Γερουσιαστές και Ομογενείς των Η.Π.Α.

«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή, παρά μόνο τα άσπρα και μαύρα γεγονότα που ορίζουν το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες Διεθνείς Συνθήκες», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι έντεκα Γερουσιαστές και αιρετοί αξιωματούχοι της ελληνικής Ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με επικεφαλής τον Γερουσιαστή Lou Raptakis, από την Πολιτεία του Rhode Island και τον Γερουσιαστή Stephan Pappas απο την Πολιτεία του Wyoming, στην επιστολή στήριξης στους κατοίκους του Καστελλόριζου, ενόψει των τουρκικών απειλών στην περιοχή.

Αγαπητοί: Φοβού τους “συμμάχους” και δώρα φέροντες ή… “αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς”

Αφορμή για αυτό το σχόλιο στάθηκαν λίγες μεν αλλά ενδεικτικές και χαρακτηριστικές αναρτήσεις που εντοπίσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ρόλο των “συμμάχων” μας σε κάθε ελληνοτουρκική κρίση. Κάποιες από αυτές μάλιστα ανήκουν σε σοβαρούς ανθρώπους με σημαντική διαδρομή στο χώρο της άμυνας και είναι απόλυτα σεβαστές. Επιβεβαιώνουν όμως ότι εξακολουθούμε σε αυτή την πολύπαθη (και από τον συμμαχικό παράγοντα…) χώρα, να υπολογίζουμε στην εμπλοκή – διαμεσολάβηση ξένων, προς “επίλυση” των διαφορών μας με την Τουρκία. Προς ικανοποίηση ή όχι των απαιτήσεων και των αξιώσεών της δηλαδή αν θέλουμε να ακριβολογούμε.  
Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Από το defence-point
Για να βάλουμε τις δικές μας σκέψεις και τις απόψεις που θέλουμε να καταθέσουμε σε μία σειρά, θα ξεκινήσουμε σημειώνοντας ότι ο συμμαχικός παράγοντας (και με τη δική μας αμέριστη συνδρομή βέβαια…), ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στο να βρεθούμε στη θέση που έχουμε βρεθεί έναντι της Τουρκίας σήμερα.

Μην τις χάσουμε τις φρεγάτες πατριώτη!

Του Θανάση Μαυρίδη
Από το liberal

Την κρίσιμη ώρα, όταν ήταν να κλείσουμε τις δύο γαλλικές φρεγάτες και να ανατρέψουμε τις ισορροπίες στην Μεσόγειο, μας προέκυψε η απόφαση των αναδρομικών για τους συνταξιούχους. Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Και ποιος είδε τον υπουργό Σταϊκούρα να διατρανώνει φωνασκώντας την ιερά προσήλωση της κυβερνήσεως στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και δεν φοβήθηκε! Κάπως έτσι χάσαμε τις φρεγάτες πατριώτη. Για ένα ΕΝΦΙΑ και μερικά αναδρομικά…

Η NAVTEX που “μαζέψαμε” στο Καστελόριζο! Αλήθειες και ψέματα

Το θέμα με την NAVTEX που εκδώσαμε για πυρά στο Καστελόριζο, παίρνει διαστάσεις. Η κυβέρνηση έσπευσε λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της να πει ότι επρόκειτο για “Navtex του Λιμενικού”! Υπουργοί της λένε ότι “κάθε χρόνο βγάζει την ίδια Navtex το Λιμενικό”. Δεν έχουν παρά να δημοσιοποιήσουν κάποια απ΄ αυτές για να πείσουν και τον κόσμο ο οποίος λογικό είναι να αντιμετωπίζει με καχυποψία το όλο θέμα.
Χθες ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιώτοπουλος προσπάθησε να “μπαλώσει” το θέμα με τα “μπρος-πίσω” της Αθήνας για τη Navtex στο Καστελόριζο. Ανεπιτυχώς…