Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από τη "διάσωση" της Ελλάδας

Κέρδη 380 εκατ. ευρώ έχει η Γερμανία από την αποπληρωμή τόκων της Ελλάδας.
Μπορεί οι Γερμανοί να γκρινιάζουν για τα πακέτα διάσωσης της χώρας μας, ωστόσο η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια "επιχείρηση" που αποδίδει για τους... Γερμανούς.
Όπως αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει στην γερμανική το ποσό των 380 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2011, σε τόκους για τα δάνεια συνολικού ύψους 15,17 δισ. ευρώ που της έχει παράσχει το Βερολίνο στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης.

Άτυπο αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος!


Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς έχουμε ένα «ταλέντο»: Να ξεφτιλίζουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα και θέματα. Και βέβαια, πρωταγωνιστές σε αυτό τον άτυπο διαγωνισμό ξεφτιλίσματος των πάντων, ο οποίος κατέληξε φυσικά στην ουσιαστική υποδούλωση της χώρας σε άγνωστες δυνάμεις (γιατί κανείς δεν ξέρει ποιοι τελικά κρύβονται από πίσω) είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι ειδικά στο θέμα της ασφάλειας της χώρας δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ.
Και πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πως με τους υπουργούς Άμυνας των τελευταίων δέκα χρόνων, τα σύνορα δεν έχουν μετακινηθεί προς Δομοκό ή προς Λαμία ή την Μύκονο (για την τελευταία δεν παίρνουμε όρκο γιατί το πεδίο βολής που έχει εγκαταστήσει μόνιμα το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται έξι μίλια από το Τηγάνι στην ανατολική Μύκονο).

Γαλλικό φιάσκο στη Συρία: Αιχμαλωτίστηκαν άνδρες της Λεγεώνας των Ξένων!


Γάλλοι στρατιωτικοί, μέλη της περίφημης «Λεγεώνας των Ξένων», της πλέον ειδικής μονάδας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθησαν στο συριακό έδαφος από άνδρες της συριακής 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας κατά την διάρκεια ανακατάληψης της πόλης Χομς!
Πρόκειται για εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr ότι έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος και μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών άνδρες των ειδικών δυνάμεων τρίτων χωρών, αλλά μέχρι στιγμής είχε επιβεβαιωθεί μόνο η ύπαρξη Τούρκων κομάντο, ορισμένοι από τους οποίους είχαν συλληφθεί.
Οι Γάλλοι κομάντο, σύμφωνα με πηγές του συριακού Στρατού, εκπαίδευαν τους αντικαθεστωτικούς στα αντιαρματικά συστήματα Milan που είχαν ρημάξει τις πρώτες εβδομάδες τα συριακά τεθωρακισμένα τα οποία εντελώς αφύλακτα επιχειρούσαν σε αναπεπταμένο πεδίο αγνοώντας ότι οι εξεγερμένοι είχαν στο οπλοστάσιό τους, Milan.

Εθνικό έγκλημα: Αποικία τύπου "Χονγκ Κονγκ" η χώρα με ενοικιάσεις εδάφους ... 99 ετών!


Σε αποικία τύπου "Χονγκ Κονγκ" ή "Μακάο" μετατρέπεται και επίσημα η χώρα μέσω του περίφημου Ταμείο  Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, το οποίο βγάζει διαδοχικούς "διαγωνισμούς" για ενοικίαση χρονικής διάρκειας ... 99 (!) ετών στα "φιλέτα" της χώρας! Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού ούτε πωλούνται οι περιοχές έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά έσοδα στο δημόσιο, ούτε αξιοποιούνται προς όφελος του δημοσίου, απλά ενοικιάζονται για 99 χρόνια σε μια στιγμή που η χώρα χρειάζεται "ζεστό χρήμα".
Πρόκειται για ανάλογη τακτική όπως αυτή που ακολουθείτο στα τελευταία 100 χρόνια της αποικιοκρατίας, όταν οι Βρετανοί ή οι Πορτογάλοι ή άλλες δυτικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκτήσουν νομιμοποίηση της παρουσίας τους στα ξένα εδάφη ... ενοικίαζαν για 99 χρόνια τα εδάφη, των αποικιών, όπως έκαναν οι Βρετανοί στο Χονγκ Κόνγκ (έληξε πριν 15 χρόνια περίπου η σύμβαση και επιστράφηκε στην Κίνα το Χονγκ Κονκ, στο Μακάο από τρους Πορτογάλους κλπ.!

Ο Πάνος Καμμένος θα παρουσιάσει την ιδρυτική πράξη του κόμματος στο Δίστομο.

Αποκλειστική είδηση έδωσε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 και την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος έχει ήδη αποφασίσει η ιδρυτική πράξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και οι βασικές αρχές θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο Δίστομο.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος η απόφασή του έχει συμβολική αξία και δείχνει προφανώς την σπουδαιότητα και την προτεραιότητα που δείχνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην αποπληρωμή των Γερμανικών δανείων.

Βόμβα Κουρουμπλή! Καταγγέλλει παρέμβαση της Τρόικας για το έλλειμμα

Με ένταση ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των Ελληνικών Στατιστικών Στοιχείων.
Το κλίμα πυροδότησε η καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι στις 16-10-2010 ο Επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου απέστειλε επιστολή προς τον Πωλ Τόμσεν ζητώντας να παρέμβει έτσι ώστε να αλλάξει ο νόμος που ίσχυε για τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, με το επιχείρημα πως δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τα μέλη του Δ.Σ..
«Επειδή τον κ. Γεωργίου τον διόρισε η Ελληνική Βουλή και όχι ο κ. Τόμσεν, επειδή είναι δημόσιος λειτουργός της Ελλάδας και όχι της Τρόικας, ζητώ να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να απομακρυνθεί τώρα από Επικεφαλής της Αρχής» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Πάτρα: Εκτός κινδύνου ο μαθητής που έπεσε στο κενό απο τον τρίτο όροφο κτιρίου

17:55 Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο μαθητής που έπεσε σήμερα  περίπου στις 2:00 το μεσημέρι, τελικά από τον τρίτο όροφο σχολικού συγκροτήματος της Πάτρας. Ο 15χρονος φέρει κατάγματα στα άκρα αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους γιατρούς.
Οι πρώτες πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία κάνουν λόγο για ατύχημα, ωστόσο ακόμη εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων που ήδη λαμβάνονται στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται.
14:37 Μεγάλη κινητοποίηση στις 2 περίπου το μεσημέρι για την πτώση ενός παιδιού στο κενό από όροφο σχολικού κτηρίου της Πάτρας. Το συμβάν συνέβη στο κτήριο που συστεγάζει το 9ο γυμνάσιο Πατρών με το 13ο Λύκειο.

Ν.Λυγερός - Διαδικασία διόρθωσης Γενοκτονιών

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Δομικά και στρατηγικά στοιχεία της διαδικασίας διόρθωσης γενοκτονιών"
στην εκδήλωση με θέμα: "Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι: Τρεις γενοκτονίες, ιστορική μνήμη - στρατηγική αναγνώρισης"
Divani Caravel Hotel, αίθουσα Ολυμπία, Αθήνα
Δευτέρα 05/03/2012

Ο πόλεμος της …πατάτας -Όργιο κερδοσκοπίας στα αγροτικά προϊόντα

Ο πόλεμος της …πατάτας -Όργιο κερδοσκοπίας στα αγροτικά προϊόντα
Το κίνημα της πατάτας, έφερε ξανά στο προσκήνιο την «μάχη» που δίνεται στα χωράφια μεταξύ μεσαζόντων και αγροτών με χαμένο τελικά τον Έλληνα καταναλωτή.
Η υπερτιμολόγηση των αγροτικών προϊόντων πριν αυτά φτάσουν στους πάγκους της λαϊκής ή των μεγάλων μάρκετ προκαλεί πονοκέφαλο σε αγρότες οι οποίοι  βλέπουν τα προϊόντα τους να καπελώνονται μέχρι και με 169% πριν φτάσουν στο πιάτο των πολύπαθων καταναλωτών.
Όπως αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι αγρότες εκβιάζονται από τους χονδρέμπορους να πουλήσουν ολοένα και φτηνότερα. Γεγονός φυσικά που οδήγησε τους παραγωγούς πατάτας να προωθήσουν τα προϊόντα τους κάνοντας πέρα τους μεσάζοντες.
Όπως προκύπτει από τιμοληψίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η «ψαλίδα» ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή αγγίζει ακόμα και το 169%.

Δυο κομμάτια η Λιβύη Αυτονομία κήρυξε η Κυρηναϊκή

Από το enikos.gr

Μόλις τώρα η Κυρηναϊκή, η ανατολική περιοχή της Λιβύης κήρυξε αυτονομία από το διοικητικό καθεστώς της Τρίπολης. Η εορταστική τελετή πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη, όπου μαζευτήκαν χιλιάδες για να το γιορτάσουν.
Η περιοχή ανακοίνωσε πως παίρνει τη μοίρα της στα χέρια της...

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία για το... τέλος

Νέο μπάχαλο με το ειδικό τέλος ακινήτων που όπως όλα δείχνουν βαίνει προς κατάργηση. Μία απόφαση του ΣτΕ που κρίνει παράνομη την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν, μία εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και η παρέμβαση της ΔΕΗ ήταν αρκετές για να κάνουν άνω - κάτω την κατάσταση με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην ξέρουν αν πρέπει να πληρώσουν και τι αλλά και που θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης.

Αρχικά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε παράνομη τη διακοπή του ρεύματος θα πάρει μήνες για να καθαρογραφεί και πιθανώς έως τότε η ΔΕΗ τυπικά διατηρεί το δικαίωμα να κατεβάζει τον διακόπτη.

Ουρές για φθηνή πατάτα.Ενθαρρύνει η Περιφερειά Δυτικής Ελλάδας

Στον χορό του «κινήματος της πατάτας» μπαίνουν όλο και περισσότεροι Δήμοι, που προσπαθούν να προμηθεύσουν τους πολίτες με βασικά αγαθά χωρίς μεσάζοντες.

Ανάλογη πρωτοβουλία με την Πιερία, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας αναλαμβάνουν πλέον και οι δήμοι της Αθήνας , που θα διανείμουν πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στο «κίνημα της πατάτας» προσχωρούν οι δήμοι Βύρωνα, Ηλιούπολης , Γαλατσίου και Ζωγράφου. Οι ενδιαφερόμενοι στους δήμους Βύρωνα, Ζωγράφου και Αργυρούπολης - Ελληνικού μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες των δήμων τις σχετικές αιτήσεις για να τις συμπληρώσουν.

Πάτρα ΤΩΡΑ: Μαθητής στο κενό απο τον δεύτερο όροφο του κτιρίου στο Πολυκλαδικό Κινητοποίηση απο ΕΚΑΒ και αστυνομία

Από το thebest.

Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ωρα για την πτώση ενός παιδιού στο κενό από όροφο σχολικού κτηρίου της Πάτρας. Το συμβάν συνέβη στο κτήριο που συστεγάζει το 9ο γυμνάσιο Πατρών με το 13ο Λύκειο. Ο μαθητής ή η μαθήτρια (δεν εχουν διευκρινιστεί όλες οι πληροφορίες για την ώρα) ,  έπεσε από το δεύτερο όροφο στο κενό. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις.

Κινεζική επένδυση - μαμούθ στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας


Λάρνακα: Σε δύο βδομάδες εξαγγέλλεται τεράστια κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, οι Κινέζοι θα συνεργαστούν με τον Όμιλο Σιακόλα για την κατασκευή διαμετακομιστικού σταθμού προϊόντων από την Ασία, τα οποία θα προωθούνται στην Ευρώπη.

Το διαμετακομιστικό κέντρο θα λειτουργεί παράλληλα με εμπορικό κέντρο.

Με απώλειες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά, δεχόμενη πιέσεις, κυρίως, από τις μετοχές των Τραπεζών, Κύπρου και Ελληνικής.

Στις 13:13 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 292,34 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης του 0,12%.

Πτώση σε ποσοστό 0,12% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 103,65 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 1.000.460,92 ευρώ.

Χ.Α.: Προς τις 750 ο ΓΔ με τραπεζική ώθηση

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στάση αναμονής για τα αποτελέσματα της συμμετοχής στο PSI, τα οποία αναμένεται να είναι γνωστά μέσα στα επόμενα 24ωρα, τηρεί την Τρίτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Μετά από εναλλαγές προσήμου ο Γενικός Δείκτης "πιάνει" τις 740 μονάδες, ο τζίρος παραμένει "συγκρατημένος" ενώ ο δείκτης των τραπεζών καταγράφει κέρδη έως και άνω του 6%.

Μικτή είναι η εικόνα στον FTSE20, όπου ανοδικά ξεχωρίζουν οι Eurobank και Alpha Bank, ενώ πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Coca-Cola 3E, Τρ. Κύπρου και ΕΛΠΕ.

«Αδύναμη» συνεδρίαση αναμένει για σήμερα στο Χ.Α. η Proton Bank, σταθεροποιητικές τάσεις αναμένει επίσης η Eurobank Sec. «ελλείψει εταιρικής ειδησεογραφίας και λόγω της αβεβαιότητας για τη συμμετοχή στο PSI», ενώ από την πλευρά της η Beta Securities σχολιάζει πως η χθεσινή συμπεριφορά της αγοράς συνιστά «περισσότερο στάση αναμονής παρά την έναρξη κάποιας νέας καθοδικής κίνησης, καθώς η πίεση που δέχθηκαν οι κυριότερες δεικτοβαρείς μετοχές δεν συνοδεύτηκε με τζίρο που να δικαιολογεί μια μαζική αλλαγή στάσης».

Αρνητικό το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall Street



  Dow12.962,81-14,76 -0,11%  



  Nasdaq2.950,48-25,71 -0,86%  

Η Wall Street χθες
Πτωτικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η υποβάθμιση από την κινεζική κυβέρνηση των στόχων για την ανάπτυξη της οικονομίας αυτό το έτος επηρέασε αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

Η κινεζική κυβέρνηση τοποθέτησε στο 7,5% τον επίσημο στόχο για την οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτος, χαμηλότερα από το 8% που είχε διατηρηθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε μια αναμενόμενη κίνηση από τους αναλυτές.

Τα θετικά μάκρο από τις ΗΠΑ, με τον κλάδο των υπηρεσιών να επεκτείνεται με ταχύτερο ρυθμό το Φεβρουάριο και τις βιομηχανικές παραγγελίες να υποχωρούν λιγότερο απ΄ότι εκτιμούσαν  οι αναλυτές, προσφέρουν πάντως κάποια στήριξη στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 57,3 μονάδες το Φεβρουάριο από 56,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 56 μονάδες. Σημειώνεται ότι ενδείξεις άνω των 50 μονάδων καταδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας στον τομέα.

Την ίδια στιγμή οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν τον Ιανουάριο ωστόσο η πτώση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ειδικότερα, οι παραγγελίες υποχώρησαν 1,0% τον Ιανουάριο στα 462,58 δισ. δολ.  με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να κάνουν λόγο για μεγαλύτερη πτώση 1,6%.