Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Αρχαίο Ελληνικό νόμισμα αποκαλύπτει μια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια

Επιµέλεια: Μαίρη Αδαµοπούλου-Τα Νέα, Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά
Από το  arxaia-ellinika

Ένα σπάνιο Αρχαίο Ελληνικό νόμισµα αποκαλύπτει µια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια και ήταν ορατή στην τότε Συριακή Αντιόχεια.

Ήταν 17 Ιανουαρίου 121 π.Χ. Ακριβώς πριν από 2.132 χρόνια συµβαίνει ένα σπάνιο αστρονοµικό φαινόµενο: έκλειψη του ∆ία από τη Σελήνη. Λίγο αργότερα – περίπου το 120 π.Χ. – κυκλοφορεί ένα αργυρό τετράδραχµο που εµφανίζεται για µία φορά µόνο στην Ιστορία της αρχαίας Συρίας και εξαφανίζεται.

Η Μάχη του Μαραθώνα (1824)

Η πεδιάδα του Μαραθώνα  Η πεδιάδα του Μαραθώνα
Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των 3.000 Οθωμανών Τούρκων του Ομέρ Πασά και 600 Ελλήνων υπό τον Γιάννη Γκούρα, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, εκεί όπου ο Μιλτιάδης είχε νικήσει τον στρατό των Περσών το 490 π.Χ. Η δεύτερη μάχη του Μαραθώνα έγινε στις 5 Ιουλίου 1824 και έληξε, όπως και η πρώτη, με επικράτηση των ελληνικών όπλων.
Τον Ιούνιο του 1824 ο πασάς της Καρύστου Ομέρ έλαβε εντολή να στραφεί κατά της Αττικής, σε μια εποχή που οι Έλληνες σπαράζονταν από εμφύλιες έριδες. Την ίδια περίοδο (24 Ιουνίου 1824), ο πρόεδρος του Εκτελεστικού, Γεώργιος Κουντουριώτης, όρισε φρούραρχο της Ακρόπολης τον δυναμικό οπλαρχηγό Γιάννη Γκούρα.

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας: ''ΗΠΑ, Ελλάδα, Αίγυπτος, & Ισραήλ προσπαθούν να κάνουν πραξικόπημα''

Υποστηρίζουν πως οι ανωτέρω δυνάμεις κάνουν τα δικά τους σχέδια για να φέρουν τους “φίλους τους” στην εξουσία

Στο στόχαστρο Τούρκου αναλυτή βρέθηκαν εκ νέου η χώρα μας, η Κύπρος αλλά και η Αίγυπτος με το Ισραήλ.

Ο ειδικός επί των διεθνών σχέσεων Eyüp Kılıç αξιολόγησε τον διεθνή ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή σε άρθρο του με τίτλο «Μια σύντομη ματιά στη Μεσόγειο - Υπενθυμίσεις».

Εξ αρχής υπογραμμίζει πως η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια εξαιρετικά σημαντική λεκάνη με τη

Συμφωνία των Πρεσπών: Μια αποτίμηση

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Από το pontosnews

Οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς αποφάσισαν να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ενημερώσουν και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, κανένα κόμμα, καμία επιτροπή της Βουλής, κανένα θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Ζάεφ για να υπογράψει τη συμφωνία αισθάνθηκε την ανάγκη να συγκαλέσει πέντε φορές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συμβούλιο αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας για να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή δωροδόκησε με θέσεις στο κόμμα, στη Βουλή

“Η Κίνα διέδωσε σκόπιμα τον κορονοϊό… βιολογικό όπλο, έτσι ή αλλιώς”

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια χώρα επιτέθηκε ―ταυτόχρονα και κάνοντας μια παράτολμη κίνηση― σε όλες τις άλλες. Η Κίνα διέπραξε αυτό το τρομερό έγκλημα λαμβάνοντας δράση, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, προκειμένου να διαδώσει σκόπιμα τον COVID-19 πέρα από τα σύνορά της. Η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να επιβάλει πολύ αυστηρές κυρώσεις στο κινεζικό καθεστώς που θα λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, αποτρεπτικά. Γιατί; Το καθεστώς της Κίνας διέπραξε το έγκλημα του αιώνα και ίσως σχεδιάζει και άλλη φρικτή ενέργεια.

ΤΟΥ Gordon G. Chang
ΠΗΓΗ: GATESTONE INSTITUTE


Υπάρχουν εξαιρετικά ανησυχητικές ενδείξεις ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του