Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδια έξω απο το νέο λιμάνι με κατοίκους και Αφγανούς

Επεισόδια στις 8 σήμερα το απόγευμα κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας όταν κάτοικοι επιτέθηκαν σε Αφγανούς οι οποίοι προσπαθούσαν να μπούν σε διερχόμενες νταλίκες για να μεταβούν στην Ιταλία.Στο σημείο είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές απο νταλίκες και παρά την αστυνομική δύναμη κάποιοι Αφγανοί κατάφερναν και γατζώνονταν στα οχήματα. Κάτοικοι άρχισαν να τους κηνυγούν εκτιμώντας οτι τώρα το καλοκαίρι λογω της αυξημένης κίνησης θα επιστρέψουν στην Πειραϊκή Πατραϊκή έτσι οι Αφγανοί άρχισαν να τρέχουν και κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η ανάγκη της Ελλάδας

Του Ν. Λυγερού

Η ανάγκη της Ελλάδας είναι μία και λέγεται ΑΟΖ. Οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά δίχως στρατηγική δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν. Δεν έχει σημασία, λοιπόν, αν ο καθένας μας τα βρίσκει με την κυβέρνηση ή με την αντιπολίτευση. Η Ελλάδα δεν νοιάζεται γι’ αυτά. Το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι η όσο πιο σύντομα γίνεται ανακήρυξη της ΑΟΖ. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι υπάρχει μια αλλαγή νοοτροπίας. Και το ίδιο ισχύει και για τους ξένους φορείς . Για να τους περάσουμε ένα δυναμικό και θετικό μήνυμα , διαθέτουμε μόνο και μόνο την ΑΟΖ, λόγω της αξίας του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ενισχύσουμε τις παραδοσιακές μας συμμαχίες. Η Κύπρος θα έχει πολύ γρήγορα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χάρη στην ΑΟΖ της είναι ικανή να λειτουργήσει με αποτελεσματικό τρόπο ως γνήσιος γεωπολιτικός παίκτης.

Η ΑΟΖ ως Ζήτημα Εξωτερικής Πολιτικής

Του Ν. Λυγερού 

Ανάμεσα στα Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής με τα οποία συμφώνησαν και τα τρία κόμματα που αποτελούν τη νέα κυβέρνηση, το πρώτο είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την εξής φράση: «Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.». Αυτή η έμπρακτη αναφορά στην ΑΟΖ σ’ ένα κείμενο αποδεκτό από το σύνολο της κυβέρνησης είναι ένα βήμα σημαντικό. Η ΑΟΖ πέρασε σε μία νέα φάση στον ελληνικό κόσμο. Από την αρχική ουτοπία που υπήρξε και που μετατράπηκε σιγά σιγά σε όραμα, για να εισέλθει στην πολιτική ατζέντα, τώρα η ΑΟΖ είναι επιτέλους ένας συγκεκριμένος σκοπός για την κυβέρνηση.

Στα χωρικά ύδατα της Συρίας τα συντρίμμια του τουρκικού F4 - Η Τουρκία πηγαίνει το θέμα στο ΝΑΤΟ


Εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας και σε βάθος 1.300 μέτρων βρέθηκαν τα συντρίμμια του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που κατέρριψε η Συρία την Παρασκευή, μετέδωσε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο το μεσημέρι της Κυριακής.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ανέφερε ότι το F4 βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο, σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές της Συρίας όταν χτυπήθηκε.

Παραλίγο νὰ πνίξουν Βορειοηπειρώτη γιατί μιλοῦσε ἑλληνικὰ


Ξανὰ στὸ προσκήνιο οἱ ἐθνικιστές. Κοσσοβάροι καὶ μέλη τῆς ἐθνικιστικῆς Ἐρυθρόμαυρης Συμμαχίας κατέβηκαν καὶ στὴν πόλη τῶν Ἁγίων Σαράντα γιὰ νὰ κάνουν τὰ μπάνια τους. Μᾶλλον κάθε χρόνο ὅλο καὶ πιὸ πολλοὶ ἀπὸ τὸ Κοσσυφοπέδιο καὶ ἀπὸ ἄλλα μέρη τῆς Ἀλβανίας κατεβαίνουν στὴν πόλη τοῦ Ἰονίου, γιατί τὰ νερὰ τῆς εἶναι πιὸ καθαρὰ ἀπὸ ἄλλες παραλίες τῆς Ἀδριατικῆς. Μείναμε πολὺ εὐχαριστημένοι δήλωσαν μερικὰ ἄτομα ἀπὸ τὸ Κόσσοβο, ποὺ πέρασαν μία βδομάδα στοὺς Ἄγ. Σαράντα. Τὸ μόνο ἀρνητικὸ ἦταν ποὺ ἀκούγαμε πάρα πολλὰ ἑλληνικὰ καὶ ἐνοχληθήκαμε.

Τι πήγε να φωτογραφήσει το RF 4 της Τουρκικής ΠΑ στη Συρία;

Ο χάρτης που δημοσιεύει το STRATFOR είναι διαφωτιστικός και δείχνει το σημείο στο οποίο καταρρίφθηκε το RF 4 αλλά και όλο το "σύμπλεγμα" της συριακής αεράμυνας.Στο χάρτη μπορείτε να δείτε όλα τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Σύριοι.Από αυτά προκύπτει ότι όλα "είχαν" στο βεληνεκές τους το φωτογραφικό των Τούρκων.

Οι Τούρκοι πλήρωσαν πανάκριβα την αλαζονεία στην οποία εμείς τους έχουμε "καλομάθει". Η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων άλλου κράτους είναι εχθρική ενέργεια με βάση όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ορθώς η συριακή αεράμυνα αντέδρασε.Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει τρεις εκδόσεις του F-4: Το F-4E Phantom II, που χρησιμεύει ως μαχητικό πολλαπλού ρόλου , το F-4E Phantom II 2020 που χρησιμεύει επίσης ως ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου και το RF-4E Phantom II που κάνει αναγνωριστικές αποστολές.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ α λα Τουρκικά!


Προκήρυξη ΑΣΕΠ α λα Τουρκικά!

Τα γενικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή ενδιαφέροντος για πρόσληψη εποχικού προσωπικού, 1.100 ατόμων, πεντάμηνης διάρκειας κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, πλέον δημοσιεύονται από το Δήμο Αρριανών Ροδόπης και στα Τουρκικά.
Στο σχετικό έντυπο που διανέμει ο Δήμος Αρριανών, βλέπουμε ότι κάτω από την Ελληνική γλώσσα, υπάρχει και η Τουρκική...
Κύριος στόχος είναι η επισημοποίηση της χρήσης των Τουρκικών, διότι εάν πραγματικά κάποιοι υποψήφιοι δεν γνώριζαν ελληνικά, τότε ο δήμος θα μπορούσε να μεταφράσει το κείμενο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα τουρκικά και να το διανείμει ανεπίσημα και ξεχωριστά.

Ενέδρα θανάτου καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή-Τι λέει η Ασφάλεια Ηρακλείου

"Ενέδρα θανάτου" σε βάρος του γιου υποψήφιας της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Πέμπτης, στο κέντρο του Ηρακλείου καταγγέλλει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Καρεφυλλάκης.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την καταγγελία της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περίπου 10 άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 26χρονο, ο οποίος, τελευταία στιγμή "τραβήχτηκε", με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί.

Ο Αγάρ, ο Γιλμάζ, ο «Γκρίζος Λύκος» και το τουρκικό «βαθύ» κράτος

Ο Αγάρ, ο Γιλμάζ, ο «Γκρίζος Λύκος» και το τουρκικό «βαθύ» κράτος
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το  newsbomb

Μετά τη φυλάκιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ, νέα στοιχεία για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών εναντίον της Ελλάδας έρχονται στη δημοσιότητα.
Μια σκοτεινή υπόθεση εξακολουθεί να συζητείται στην Τουρκία. Είναι μια υπόθεση που δείχνει τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας με το παρακράτος και αποκαλύφθηκε στο Σουσουρλούκ πριν από 15 χρόνια.

Άγρια δολοφονία 37χρονου στο Ρέντη

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν 37χρονο υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών επιχείρησε να τους αποτρέψει να διαρρήξουν διαμέρισμα της περιοχής.

Ο 37χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην κοιλιά σε πάροδο της Λεωφόρου Κηφισού, ενώ μετά τη μεταφορά του στο Τζάνειο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Αμφιβάλλουν για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ οι πολίτες τεσσάρων χωρών

Αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ διατηρούν οι πολίτες τεσσάρων μεγάλων χωρών της ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial.

Το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών εκτιμούν μάλιστα πως «τα χρήματα που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα», διότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια.

Γιατί χάθηκε η αξιοπιστία της ΕΕ Μόντι: Δεν φταίνε οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι...

Στη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας που φιλοξένησε ο Μάριο Μόντι την Παρασκευή στη Ρώμη, οι ηγέτες των 4 χωρών αποφάσισαν να ρίξουν κονδύλια ύψους 130 δισ.ευρώ για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. 

"Δεν συμφωνώ με την λιτότητα", είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και υποστήριξε και πάλι την άποψή του για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων. 

Η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, με έμμεσο τρόπο, επανέλαβε και πάλι την προτεσταντική λογική της τιμωρίας και του παραδειγματισμού των "απείθαρχων" χωρών. 

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Συρίας Νταβούτογλου: Η Δαμασκός γνώριζε πως το αεροσκάφος ήταν τουρκικό

Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τη Συρία βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο όταν χτυπήθηκε, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο Νταβούτογλου επισήμανε πως το F4 "χτυπήθηκε όταν βρισκόταν σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές της Συρίας". Ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε πως το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή και "δεν συμμετείχε σε επιχείρηση εναντίον της Συρίας".  Ο ίδιος πρόσθεσε πως δοκίμαζε συστήματα ραντάρ και δεν έφερε οπλισμό.

Δεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε με αεροπλάνο, ούτε οδικώς στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αποφαίνονται οι γιατροί.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής ο θεράπων ιατρός του είπε ότι το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο πρωθυπουργός ήταν πολύ βαρύ, η κατάσταση της υγείας του όμως εξελίσσεται ομαλά και θα πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα από το «Αττικόν», ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε ακινησία και να παρακολουθείται επί περίπου μία εβδομάδα.

Οικογένεια ζει σε βαγόνι

Μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, μια γυναίκα από την Κομοτηνή, ζει σε ένα παλιό βαγόνι στον σιδηρόδρομο, στον παλιό σταθμό της περιοχής, χωρίς νερό και χωρίς τροφή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα ''Χρόνος'', η πολύτεκνη μητέρα, Ελένη Καζαντζίδου, δεν έχει βοήθεια από κανέναν, αφού ο σύζυγός της βρίσκεται στη φυλακή.

Οι άνεργοι βουλευτές ψάχνουν... μεροκάματο!

Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας καταστρώνει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. «Κινούμαι στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνεχίζω διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Επίσης γράφω ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και την επίμαχη περίοδο στη χώρα μετά το 2009» δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προτίθεται να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα, παράλληλα με την επιστροφή του στο υπουργείο Μεταφορών. «Συνεχίζω κανονικά την πολιτική δράση μου στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει και δηλώνει ότι «Επαγγελματικά, ναι, θα επιστρέψω στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά επαναλαμβάνω, θα είμαι πάντα πολιτικά παρών».

Ναύπακτος: Αστυνομικός πατέρας πέντε παιδιών έπεσε στο κενό - Όλα δείχνουν απόπειρα αυτοκτονίας

Τέλος επιχείρησε να βάλει στη ζωή του, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αστυνομικός του Α.Τ. Ναυπάκτου.
Ο 45χρονος μάλλον αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του που βρίσκεται στον 1ο όροφο σήμερα το πρωϊ. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στην εντατική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ρίο: Απέτυχε παταγωδώς η Σύνοδος για το περιβάλλον

Η πράσινη οικονομία είναι εργαλείο των πλούσιων, λένε οι αναπτυσσόμενες χώρες
Παταγώδης αποτυχία αποδεικνύεται η Σύνοδος του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, είκοσι χρόνια μετά την ιστορική Σύνοδο του Ρίο, στην οποία η ανθρωπότητα αναγνώρισε τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη.

Στην απογοήτευση για το τελικό κείμενο της συνόδου, το οποίο...
δεν περιλαμβάνει δεσμευτικά μέτρα, ήρθε να προστεθεί η διαμάχη με αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες δεν αποδέχονται την έκκληση για τη μετάβαση σε μια «πράσινη οικονομία», θεωρώντας ότι αυτό απειλεί τις προοπτικές τους για ανάπτυξη.