Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

49 χρόνια από το θάνατο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή(Βίντεο - Φωτο)

 Με το ψευδώνυμο Διγενής, ο Γρίβας ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου ενάντια στη βρετανική αποικιοκρατία με κυρίαρχο αίτημα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από τον θάνατο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Ο Γρίβας γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1897 στη Χρυσαλινιώτισσα στη Λευκωσία και μεγάλωσε στο κατεχόμενο σήμερα  Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου. Τελειώνοντας το Δημοτικό Τρικώμου, μετακόμισε και πάλι στη Χρυσαλινιώτισσα όπου φοίτησε στο Παγκύπριον Γυμνάσιο...

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του «SigmaLive», το 1915 με την αποφοίτησή του αποφάσισε να γίνει αξιωματικός του ελληνικού στρατού και ένα χρόνο αργότερα γράφτηκε στη Σχολή Ευελπίδων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποφοίτησε με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού πεζικού και εντάχθηκε στο εκστρατευτικό σώμα της Μικράς Ασίας, όπου υπηρέτησε ως ανθυπολοχαγός στο 30ο Συνταγμα της 10ης Μεραρχίας και έλαβε μέρος στις μάχες από το Πάνορμο έως τον Σαγγάριο. 

Αντρέα Μαρκολόγκο: Μια Ιταλίδα κάνει τα Αρχαία μπεστ σέλερ

Αντρέα Μαρκολόγκο φωτογραφημένη από τον Νίκο Αλιάγα
Κατερίνα Δαφέρμου

«Είμαι ερωτευμένη με τον αρχαίο κόσμο», δηλώνει από την αρχή η μπεστ σέλερ συγγραφέας Αντρέα Μαρκολόγκο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας εξήντα πέντε.

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας για το Ολοκαύτωμα: Ο δρόμος για τις διεθνείς αναγνωρίσεις είναι μακρύς και δύσκολος - Ανακοίνωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος τιμά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ), 77 χρόνια μετά την είσοδο των σοβιετικών στρατευμάτων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

«Ο δρόμος προς τις διεθνείς αναγνωρίσεις είναι μακρύς και ιδιαιτέρως δύσκολος» σημειώνει η Ομοσπονδία, κάνοντας μια έμμεση σύνδεση με τη Γενοκτονία των Ποντίων και το αίτημα για τη διεθνή αναγνώρισή της. Το σχόλιο βασίζεται στο γεγονός ότι η διεθνής ημέρα για το Ολοκαύτωμα καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν από 17 χρόνια, το 2005.

Η ΠΟΕ σημειώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εβραϊκών οργανώσεων που συνεχίζουν να αγωνίζονται

Ο αναθεωρητισμός στο DNA του πολιτικού συστήματος: Οι εκλογές στην Τουρκία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα αλλάξουν τη στάση της έναντι Ελλάδος και Κύπρου

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Την ώρα κατά την οποία η κατοχική Τουρκία καταφέρνει βαθμηδόν να καταστήσει μέρος της ατζέντας τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, Αθήνα και Λευκωσία κινούνται με «σβησμένες μηχανές». Αντιμετωπίζουν τις τουρκικές κινήσεις με όρους εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού. Αμφότερα τα κράτη αυτά βρίσκονται σε τροχιά εκλογών, η προσοχή είναι στραμμένη προς τούτη την κατεύθυνση και τα πάντα ιεραρχούνται σε αυτή τη λογική. Σε τροχιά εκλογών, όμως, βρίσκεται και η Τουρκία, η οποία ωστόσο, δεν αναπροσαρμόζει πολιτικές αναλόγως των εσωτερικών πολιτικών συγκυριών. Η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει την προώθηση και εφαρμογή του επεκτατικού σχεδιασμού της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Συνεργασία Συνδέσμων Ελλάδας – Κύπρου για την Αμυντική Βιομηχανία

Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) υπέγραψαν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στη Λεμεσό της Κύπρου η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α – HASDIG) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (Κ.Σ.ΕΕΚ – CARIE) σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στις σχέσεις των αμυντικών βιομηχανιών των δυο κρατών.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α κ. Νικόλαος Παπάτσας και ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΕΚ κ. Τάσος Κουνούδης, παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου.

ΔΕΠ: Παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων διοικητή(ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), από τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα στον Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» και παραβρέθηκαν επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η «γερακίνα» των Mirage που ταπείνωσε τον Τούρκο «τίγρη»- Καθημερινός εφιάλτης για τους πιλότους της Άγκυρας με συνεχή «kill»

 Κώστας Σαρικάς

Το βαμμένο μαχητικό της TuAF βρισκόταν στο σχηματισμό που «εισέβαλε» πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το σοκ για τους Τούρκους ιπτάμενους ήταν μεγάλο όταν από την «ανοιχτή» συχνότητα άκουσαν ότι στο κόκπιτ του μονοθέσιου Mirage2000-5 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε «λοκάρει»  ανελέητα το εμβληματικό, έντονα βαμμένο στα χρώματα της 192nci Filo Kaplan «Tiger» μαχητικό F-16 καθόταν  μια γυναίκα.

Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αεροσκαφών Future Combat Air System (FCAS): θα είναι η κατάλληλη στιγμή;

 Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα από το αναμενόμενο, ορισμένοι ηγέτες του τριεθνικού προγράμματος Future Combat Air System (FCAS) λένε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα υπογραφής και έναρξης της επόμενης φάσης εργασίας, η οποία τελικά θα οδηγήσει σε μια σειρά νέων όπλων και συστήματα για τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

https://www.youtube.com/watch?v=0PB-WKnD19I

Το Βερολίνο και η Μαδρίτη ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου 2022 ότι είχε επιτευχθεί μια «πολιτική»

«Κακοήθης καρκίνος» στο διεθνές περιβάλλον ο Ερντογάν: Νέο αμερικανικό δημοσίευμα κόλαφος – “Ο Μπάιντεν να τιμωρήσει τον σατανικό κακοποιό”

 FILE PHOTO: Γυναίκα στέκεται μπροστά από τεράστια φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 18 Ιανουαρίου 2023. EPA, ERDEM SAHIN 

Δεν προλαβαίνουν να μετρούν στην Άγκυρα τα “χαστούκια” από τα διεθνή δημοσίευματα κατά των πολιτικών του καθεστώτος και του ίδιου του Ερντογάν, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός και οι αμήχανες αναλήθειες που εκστομίζουν τα κυβερνητικά στελέχη να μην μπορούν να υποβαθμίσουν ή να αποκρύψουν το κύμα διεθνούς κατακραυγής που φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Μετά τα δημοσιεύματα απόλυτης καταδίκης και κατακραυγής του Τούρκου ισλαμιστή ηγέτη από το

Σουηδία, μαχητικά Gripen NG και τα παραδείγματα προς μίμηση-αντιγραφή από την αμυντική μας βιομηχανία

Σουηδική Αεροπορία: Εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του στόλου μαχητικών – Οι (αναπόφευκτες) συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα. Το μαχητικό αεροπλάνο 4,5 πλέον γενιάς Gripen NG δεν είναι το μοναδικό πρόγραμμα της σουηδικής εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που αναδεικνύει τη διαχρονική πίστη και σταθερή προσήλωση των κυβερνήσεων της χώρας αυτής στην εξοπλιστική αυτονομία. Κάθε πρόγραμμα ανάπτυξης οποιουδήποτε συστήματος στη Σουηδία υλοποιείται με βάση αυτή τη φιλοσοφία, που ως πολιτική είναι απαρέγκλιτη. Υιοθετεί όμως και μία δεύτερη και εξίσου σημαίνουσας βαρύτητας πάγια. Το να είναι κάθε προϊόν ελκυστικό από κάθε πλευρά (κόστος αγοράς και συντήρησης, αποτελεσματικότητα, ευκολία πρόσβασης και υποστήριξης), προκειμένου να πετύχει εξαγωγές…

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Ως προς τις εξαγωγές, χαρακτηριστικότερα παραδείγματα σουηδικών επιτυχημένων προϊόντων, είναι το αντιαρματικό Carl Gustav, αλλά και το ΝLAW (Next Generation Light Anti-Tank Weapon)

Ελληνικός Στρατός: Νέα παρουσίαση της Raytheon για το αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) συνάντηση εκπροσώπων της αμερικανικής Raytheon με επιτελείς του ΓΕΣ και παρουσίαση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αντιαεροπορικού συστήματος NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System). Ανάλογη ενημέρωση είχε γίνει και στις 10 Μαρτίου του 2022. Το NASAMS είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Raytheon και της νορβηγικής Kongsberg και έχει γνωρίσει σημαντική εμπορική επιτυχία, τόσο στην αρχική του έκδοση (NASAMS) όσο και στη βελτιωμένη έκδοση NASAMS II η οποία έγινε διαθέσιμη από το 2006 και μετά.

Ιμπεριαλιστικό παραλήρημα Ερντογάν με αναφορές και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να προκαλέσει και πάλι την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε διάφορες μάχες όπως αυτή του Μαντζικέρτ, αλλά και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σε νέο ιμπεριαλιστικό παραλήρημα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του τονίζοντας ότι «εμείς επειδή δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας είμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε να λέμε τα λόγια μας στην περιοχή μας και στον κόσμο μας».

Ο «σουλτάνος» θέλοντας να προκαλέσει και πάλι την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε διάφορες μάχες όπως αυτή του Μαντζικέρτ, αλλά και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ουκρανία: Τα Leopard αλλάζουν τις ισορροπίες

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Εσπασε χθες επίσημα το φράγμα της μη αποστολής (μέχρι σήμερα) βαρέων αρμάτων μάχης προς την Ουκρανία από τις Δυτικές χώρες. Η Γερμανία (μετά από μήνες στασιμότητας αλλά και συνεχών διασυμμαχικών διαβουλεύσεων), διά στόματος του καγκελάριου, Ολαφ Σολτς, στέλνει στην Ουκρανία (σε πρώτη φάση) 14 υπερσύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2, ενώ έδωσε παράλληλα τη συγκατάθεσή της για την επανεξαγωγή γερμανικών αρμάτων στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ (και όχι μόνο), ώστε να σταλούν στη μαχόμενη Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή άλλαξε η στάση των ΗΠΑ, που προχωρούν στην αποστολή αρμάτων μάχης Abrams M1 από τα αποθέματά τους, ενώ βάσει πληροφοριών του υπογράφοντα, από την προ 6 ημερών σύνοδο

Μητσοτάκης: Για μία ακόμα φορά τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση έγιναν πρωτοσέλιδα στην Άγκυρα

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής χαρακτηρίσθηκε από οξύτατη αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικώς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι με τις δηλώσεις και τις ενέργειες του τροφοδοτεί με υλικό τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να ασχολούνται με τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδος:

«Η επιλογή σας όμως να καταθέσετε αυτή την πρόταση, αυτήν τη συγκεκριμένη μέρα ήταν κύριε Τσίπρα διπλά ατυχής. Καθώς φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να την ανακοινώσει -και μάλιστα το κάνατε και σήμερα- με επίκεντρο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ίδια μέρα που στην Τουρκία συνεδρίαζε το Συμβούλιο Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παραπλανάτε το Κοινοβούλιο – Αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπήρχαν στην επιστολή του Ράμμου (Βίντεο)

Με αναφορά στη σημερινή Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην Κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία αναφορά που συνιστά ιστορικό χρέος για λογαριασμό κάθε βουλευτή. Σχεδόν 8 δεκαετίες από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, οι Έλληνες σκύβουμε με τιμή στην ιερή σκιά των 60.000 συμπατριωτών μας που χάθηκαν στα κολαστήρια.

Ο Βορίδης στέλνει σπίτι του τον Δήμαρχο Ιάσμου – Σωρεία παράνομων ενεργειών από τον «μικρό Ερντογάν»

Στην τελική ευθεία έχει τεθεί το ζήτημα της καρατόμησης του Δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ ο οποίος προχώρησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ένα κρεσέντο παράνομων ενεργειών, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση στα στελέχη και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αρχής με την αιτιολογία ότι είναι… Γκιουλενιστές.

Οι εξωφρενικές αποφάσεις του Δημάρχου Ιάσμου προκάλεσαν την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος ανέθεσε στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του Μουμίν Οντέρ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες η αιτιολογημένη έκθεση που συνέταξε ο κ. Σάββας συνιστά «καταπέλτη» κατά του Δημάρχου καθώς διαπιστώνεται σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούν στο ακέραιο την παύση από τα καθήκοντά του.

Τσελίκ κατά «Συμμαχίας των Έξι»: Νόμιμη η υποψηφιότητα Ερντογάν στις εκλογές

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί στην Τουρκία η ανακοίνωση της «Συμμαχίας των Έξι» κομμάτων της αντιπολίτευσης, διά της οποίας χαρακτηρίζεται παράνομη και παράτυπη η υποψηφιότητα του νυν προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις εκλογές της 14ης Μαΐου. 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Έξι» χθες, Πέμπτη, αναφερόταν σχετικά: 

«Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον Πρόεδρο για τρίτη φορά, σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αποτελεί άλλη μια μαύρη σελίδα που προστίθεται στην ιστορία της δημοκρατίας μας. Δηλώνουμε στους πολίτες ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την πράξη που αγνοεί το Σύνταγμα». 

«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές, έχουμε βάλει νάρκες σε νοσοκομεία» – Τι έγραφε το απειλητικό email

O άνδρας έστειλε το πρωί το απειλητικό email σε νοσοκομεία της Αθήνας, ζητώντας την απελευθέρωση του Ρώσου φαρσέρ που είχε στείλει email για βόμβες επίσης σε νοσοκομεία της Αθήνας και στο «Ελ. Βενιζέλος» πριν από μερικές ημέρες. 

Μέλος ομάδας Τούρκων εθνικιστών υποστηρίζει πως είναι ο αποστολέας του email με το οποίο προειδοποιούσε τις Αρχές πως έχει τοποθετήσει νάρκες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

O άνδρας έστειλε το πρωί το απειλητικό email σε νοσοκομεία της Αθήνας, ζητώντας την απελευθέρωση του Ρώσου φαρσέρ που είχε στείλει email για βόμβες επίσης σε νοσοκομεία της Αθήνας και στο «Ελ. Βενιζέλος» πριν από μερικές ημέρες.

Αποκάλυψη Forbes: Mε εφαρμογή για smartphones oι Ρώσοι "εντοπίζουν" το ουκρανικό πυροβολικό

 Και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί έχουν εντοπίσει και καταστρέψει ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας. Εξ ου προέκυψε η ανάγκη επιστράτευσης μιας άλλης τεχνολογίας.

Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα λογισμικό για smartphones συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, με το οποίο μπορεί να εντοπίσει τις δυνάμεις του ουκρανικού Πυροβολικού, αναβιώνοντας μια τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από έναν αιώνα: στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το capital που επικαλείται το Forbes,οι μάχες του Πυροβολικού αποτελούν σημαντική

Τουρκία: Ο Δανός πρεσβευτής κλήθηκε από το ΥΠΕΞ σε σχέση με αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη

Ο πρεσβευτής της Δανίας στην Άγκυρα κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διαμαρτυρήθηκε για μια διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία και ένα τέμενος στην Κοπεγχάγη.

Η κλήση του πρέσβη αποφασίστηκε όταν "μάθαμε ότι δόθηκε άδεια για μια επίθεση εναντίον του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, σήμερα στη Δανία", διευκρίνισε μια διπλωματική πηγή στον Τύπο.

"Διαβιβάστηκε στον πρεσβευτή ότι καταδικάζουμε σθεναρά την άδεια (που δόθηκε) σε αυτή την προκλητική πράξη, η οποία σαφώς συνιστά ένα έγκλημα μίσους", ανέφερε αυτή η πηγή.

Μητσοτάκης: Με την εμμονή σας να αγκαλιάζετε κάθε fake news, παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας

 

Μητσοτάκης: Με την εμμονή σας να αγκαλιάζετε κάθε fake news, παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας. Είστε αφελής ή επικίνδυνος;

Γιώργος Φίλης, Γιουρούσι με την όπισθεν θα κάνουν οι Τούρκοι. Καλά τα είπε ο πρωθυπουργός

 
Πολύ σωστά έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός και απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο για το γιουρούσι σημειώνει ο καθηγητής γεωπολιτικής Κύριος Γιώργος Φίλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (https://www.alphatv.gr)

Λάζαρος Καμπουρίδης: Αρματομαχίες - Μπορεί η Ουκρανία να ενσωματώσει τόσα διαφορετικά δυτικά άρματα;

 

Λάζαρος Καμπουρίδης: Αρματομαχίες - Μπορεί η Ουκρανία να ενσωματώσει τόσα διαφορετικά δυτικά άρματα;

Σ. Καλεντερίδης: Nέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

 

Ο Στρατιωτικός Αναλυτής και Συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης μιλάει στο NaftemporikiTV

Στρατηγός Φράγκος: Η Τουρκία εκπέμπει SOS..Την μετασχηματίζει από κοσμικό κράτος σε Ισλάμ..

 

Η Συνέντευξη παραχώρησα στην τηλεοπτική εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ-1 όπου σχολίασα τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ύστερα και από συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Σάββας Καλεντερίδης: Μαχητικά F-16, F-15, F-18 και Gripen στην Ουκρανία; (26-1-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Μαχητικά F-16, F-15, F-18 και Gripen στην Ουκρανία;

Έκτακτη Είδηση: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής | OPEN TV

 

Έκτακτη Είδηση: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής | OPEN TV

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ για τις εκλογές στην Τουρκία

 

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ για τις εκλογές στην Τουρκία

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος | Μεσημεριανό Δελτίο

1. Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος
2. Αντιδράσεις της Άγκυρας για τις δηλώσεις της Αμερικανίδας Υφυπ. Εξ. για τα F-16

Τουρκία: Απανωτά χαστούκια στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ

 

Απανωτά χαστούκια δέχεται καθημερινά από παντού ο Ταγιπ Ερντογάν.

Το παρασκήνιο των όσων γράφει στο βιβλίο του ο Πομπέο – Πληροφορίες για τα F-16 | Ώρα Ελλάδος|OPEN TV

 

1. Σ. Καλεντερίδης: Δεν μπορούν αποδεχτούν οι Τούρκοι την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ
2. Το παρασκήνιο των όσων γράφει στο βιβλίο του ο Πομπέο – Πληροφορίες για τα F-16
3. Τι λέει νέα δημοσκόπηση για το ποσοστό Ερντογάν στις εκλογές
4. Ο Ερντογάν φτιάχνει μουσείο για τα παιδικά του χρόνια!
5. Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά

Καλίν και Τσαβούσογλου επιβεβαιώνουν πως ο Πομπέο θα έσπαγε την πόρτα του Ερντογάν | Σήμερα | 27/01/2023

1. Ανησυχία του CNN Turk για τα ελληνικά Rafael, F-16 Viper και F-35
2. Νέο χαστούκι των ΗΠΑ στον Ερντογάν για τα F-16
3. Καλίν και Τσαβούσογλου επιβεβαιώνουν πως ο Πομπέο θα έσπαγε την πόρτα του Ερντογάν
4. Ανησυχία στην Τουρκία από τα διεθνή δημοσιεύματα εναντίον του Ερντογάν
5. Η Τουρκία απομακρύνεται επικίνδυνα από τη Δύση - Οι συνέπειες για την Ελλάδα
6. Πούτιν: Έβαλε παπούτσια με τακούνι σε συνάντηση με φοιτητές