Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ευρω-ομόλογο ή Ευρω-διάλυση;

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


             Τέλος του Παιχνιδιού για την Ευρώπη
Στο τελευταίο της κεφάλαιο έχει φτάσει η κρίση του ευρώ, με τα πολλαπλά ημίμετρα και τις παρατεταμένες και αιωνίως καθυστερημένες παρεμβάσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Πλέον μόνο δύο εναλλακτικές λύσεις πλέον υπάρχουν. Η Ευρωπαϊκό ομόλογο, ή Ευρωπαϊκό Κραχ.
Αυτό υποστηρίζει η γερμανική Handelsblatt, σε κύριο άρθρο της με τον τίτλο “Τέλος του Παιχνιδιού για την Ευρώπη”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν δύναται πλέον να λύσει το πρόβλημα της Ευρώπης. Ακολουθώντας την πρόσφατη συμβουλή του μεγαλοεπενδυτή, Σόρου, η εφημερίδα πιστεύει ότι:
1)Οι αγορές είναι και παράλογες και βρίσκονται σε πλήρη πανικό. Ένεκα τούτου, η πολιτική ηγεσία πρέπει να κάνει το παν δυνατόν για να ηρεμήσει τις αγορές.

Γκρος: "H Ευρωζώνη θα καταρρεύσει αν η Ιταλία ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας"

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260758

"Η τρέχουσα κρίση είναι πολύ επικίνδυνη" σημειώνει ο διευθυντής του κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων, Γερμανός οικονομολόγος, Ντάνιελ Γκρος και προειδοποιεί ότι "αν η Ιταλία ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει".

Ο οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη ένδειξη της κρίσης .

Επίσης αναφέρει ότι "δεν κινδυνεύει το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της χώρας αρκεί η χώρα μας να μην αποτύχει στους συμπεφωνημένους οικονομικούς στόχους. "Η Ευρώπη δεν θα κάνει πίσω σε μια τέτοια συμφωνία. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, το ίδιο θα κάνει και η ΕΕ" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το διευθυντή του κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων, δεν είναι λύση η αύξηση των αποθεματικών του EFSF. Όπως αναφέρει, σε περίπτωση που ενταχθούν στο μηχανισμό η Ιταλία και η Ισπανία, τότε οι δυο αυτές χώρες δεν θα είναι διαθέσιμες ως εγγυητές του EFSF με αποτέλεσμα η Γαλλία και η Γερμανία να επωμιστούν το βάρος και ίσως τελικά χάσουν και αυτές την υψηλή αξιολόγηση ΑΑΑ. Ως καλύτερη λύση αντιτείνει την αναχρηματοδότηση του EFSF από την ΕΚΤ.

H κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη για το ενιαίο μισθολόγιο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη  να παρουσιάσει στα τέλη Αυγούστου το νέο μισθολόγιο και  θα επιδιώξει να «κερδίσει» τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη με στόχο να ενταχθούν περισσότερες κατηγορίες υπαλλήλων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.

Διεθνή ΜΜΕ : "Η Ελλάδα να αποχωρήσει προσωρινά από την Eυρωζώνη"

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Με την κρίση στην Ευρωζώνη να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της και εν αναμονή της συνάντησης της Τρίτης στο Παρίσι ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζύ, πληθαίνουν τα δημοσίευματα στο διεθνή Τύπο που θα έβλεπαν με ανακούφιση την- έστω προσωρινή- αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μπερλουσκόνι: Τα μέτρα ικανοποίησαν Μέρκελ - Τρισέ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=91217&catid=13


Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο της ΕΚΤ είχε ο ιταλός πρωθυπουργός κατα την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα λιτότητας.

Οι Βρετανοί λένε ναι στο ευρωομόλογο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/oikonomia/11603-oi-bretanoi-lene-nai-sto-eyrwomologo

Η Βρετανία για πρώτη φορά ζητά την έκδοση ευρωομολόγου και προχωράει σε παραινέσεις προς την ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη και ισχυρή.  Σε παραινέσεις προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης, αλλά με έμμεσο αποδέκτη την γερμανική κυβέρνηση για την αποτροπή του μοιραίου, δηλαδή της κατάρρευσής του ενιαίου νομίσματος, επιδόθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας,   Με μια έκκληση για δυναμική αντιμετώπιση των αγορών και διασφάλιση της ευρωζώνης από το μοιραίο, την διάλυση της, ο Τζορτζ Όσμπορν διέσχισε τον ιδεολογικό του Ρουβίκωνα και αλλάζοντας την στάση ουδετερότητας που τηρούσε έως τώρα έναντι της Ευρώπης, προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτης να εγκαταλείψουν τα ήξεις-αφίξεις και τις αοριστολογίες και να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στην ευρωζώνη μετατρέποντας την σε μια ουσιαστική ενιαία οικονομική ένωση.

Κύπρος: Η 25η Αυγούστου καθορίζει τη νέα υποβάθμιση

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/kipros-i-25i-augoistou-ka8orizei-ti-nea-upova8misi

Το νέο πακέτο μέτρων που θα προωθήσει η Κυπριακή κυβέρνηση θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο αν θα αποφευχθεί η νέα υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας, για την οποία προειδοποίησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poors, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η 25η Αυγούστου, όταν και θα συνέλθει εκτάκτως η Βουλή για να συζητήσει το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης είναι το χρονικό όριο λήψης που θα καθορίσει αν θα προβεί ή όχι σε νέα υποβάθμιση της Κυπριακής Οικονομίας.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας Κίκης Καζαμίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με εμπειρογνώμονες των Standard and Poors στους οποίους αναλύει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κύπρος για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι επικρίσεις της κυπριακής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση με αφορμή την προειδοποίηση για τη νέα υποβάθμιση. Σ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/13/infaz/#more-8609
Εφ. Ταράφ 13-8-2011



Όλες τις εκτελέσεις τις ήξερε ο Αγάρ
Ο Αϊχάν Τσαρκίν-τέως στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων στην κατάθεση του αναφέρει : Για κάθε μας δράση οι Μεχμέτ Αγάρ και Ιμπραήμ Σαχίν ήταν ενήμεροι. Μας έλεγαν πως ¨Θα κάνετε ότι σας λέμε¨.

Τουρκία: Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για δολιοφθορά των αγωγών

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_4101.html#more



Αύγουστος 13, 2011.

Κωνσταντινούπολη.

Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στον ιρανο-τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου, στην Ανατολική Τουρκία, όπως ανέφερε το  AFP.

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_545.html

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “ πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “ Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.

Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.
Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινίτητας “ Πελίτι” peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και ελληνικό…


Ιαπωνία: Ζοφερό το μέλλον της Tepco

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Η εταιρεία Tepco ανακοίνωσε μέσω του προέδρου της ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση λόγω των τεράστιων οικονομικών αποζημιώσεων που καλείται να καταβάλλει στους πληγέντες από το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο Fukushima Daiichi.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του προβληματικού εργοστασίου παρουσίασε απώλειες συνολικού ύψους 7,4 δισ. δολαρίων, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, που σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος των αποζημιώσεων, διαμορφώνουν μια πολύ αρνητική προοπτική για το μέλλον της.
«Ακόμα δεν γνωρίζουμε το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που καλούμαστε να καταβάλλουμε. Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί 5,1 δισ. δολάρια από εκποίηση ακίνητης περιουσίας και μείωση λειτουργικού κόστους, τα οποία και θα δοθούν το συντομότερο σε περίπου 80.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της επιβολής ζώνης εκκένωσης περιμετρικά του εργοστασίου στη Φουκουσίμα. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πόση θα είναι η οικονομική βοήθεια από το ιαπωνικό κράτος, ωστόσο αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόνισε ο Toshio Nishizawa.
«Οι πωλήσεις το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος διαμορφώθηκαν στα 14,7 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως λόγω των έκτακτων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ» Πού πήγε το... ΑΕΠ;

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=301389

Με λάθος στοιχεία παρακολουθούσαν η κυβέρνηση, η τρόικα και οι αγορές την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, παραδέχεται η ΕΛΣΤΑΤ. Η ανεξάρτητη Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε χθες την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

Γνωστοποίησε όμως μόνο τα «μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία», που δείχνουν ύφεση 6,9% το β' τρίμηνο έναντι 8,1% στην αρχή του 2011. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι συγκρίσιμα με το γνωστό ΑΕΠ που ξέραμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή με το «εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ», το οποίο «προσαρμόζει» τις μετρήσεις λειαίνοντας εποχικές διαφορές (π.χ. εκπτώσεις σε διαφορετική περίοδο).

Μνημείο για τους Έλληνες-θύματα των Σταλινικών διώξεων

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προσπάθειες για την ανέγερση μνημείου για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στα γκουλάγκ της Σιβηρίας κατά την περίοδο 1937-1938


Το μνημείο θα ανεγερθεί στο κέντρο του Μαγκαντάν, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας (ΑΓΟΟΡ), βουλευτή της Ρωσικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδη, σε έκταση που παραχώρησε η διοίκηση της περιοχής Κολιμά, τόπος θανάτου πολλών εξόριστων Ελλήνων κατά την περίοδο των Σταλινικών διώξεων.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63299295

Moνόδρομο χαρακτηρίζει την πορεία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης ο σύμβουλος του Γάλλου πρωθυπουργού Φιγιόν, Φιλίπ Σαλμέν, σε συνέντευξή του στη Real News., επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ...

«Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι έρευνες για φυσικό αέριο»

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2035788

Την αποφασιστικότητα της κυπριακής κυβέρνησης να συνεχίσει απαρέγκλιτα τις προγραμματισμένες έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εκφράζει σε συνέντευξή της στον κυριακάτικο Τύπο η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» χαρακτηρίζει άδικη την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch .
«Είναι πραγματικά ειρωνικό» λέει χαρακτηριστικά η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου «τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει και σε διαρθρωτικά μέτρα και σε άλλα οικονομικά μέτρα, τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία, να έρχεται ένας οίκος ο οποίος βασιζόμενος σε απλές εικασίες, δίνει μια υπόθεση που σχετίζεται με τις ελληνικές τράπεζες και δημιουργεί αυτή την πλασματική εικόνα περί κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας».
Αναφορικά με τις απειλές Νταβούτογλου ενόψει της έναρξης των ερευνών, στις 21 Σεπτεμβρίου, για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοιχτά της Κύπρου, η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δηλώνει την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει. «Βεβαίως, οι προγραμματισμοί μας θα συνεχίσουν και όλες οι ενέργειες και οι σχεδιασμοί που είναι σύμφωνοι με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων», υπογραμμίζει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ Ξίνισαν οι κερδοσκόποι από το στοπ στις ανοιχτές πωλήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=301436

Με έντονη κριτική από τις «δυνάμεις της αγοράς» ξεκίνησε χθες η απαγόρευση του short selling τραπεζικών μετοχών σε 4 χώρες της ευρωζώνης.

 Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο έθεσαν σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων με στόχο να περιοριστούν οι άγριες διακυμάνσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες εφτά ημέρες στις ευρωπαϊκές αγορές και η εκτεταμένη διασπορά φημών για την υγεία των τραπεζών και των υπερχρεωμένων κρατών.

Προστατεύει τους επενδυτές η απαγόρευση του short-selling; Μαθήματα… από τον μεγαλύτερο short-seller των αγορών παγκοσμίως

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση των αρχών τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών να απαγορεύσουν το short selling στις τραπεζικές μετοχές, με τους αναλυτές να προχωρούν αναπόφευκτα στη σύγκριση της τακτικής με αυτά που συνέβησαν στις ΗΠΑ την εποχή που κατέρρευσε η Lehman Brothers και νωρίτερα η Bear Stearns.
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη εάν ο πανικός που προκλήθηκε στις αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Ισπανίας προήλθε από τη συμπεριφορά των «σορτάκηδων» (short-sellers) και των κερδοσκόπων. Ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) το Δεκέμβριο του 2008 είχε αναφέρει ότι ένα μεγάλο λάθος που οδήγησε στο πρωτοφανές sell off της επομένης της κατάρρευσης της Lehman ήταν η επί τρεις εβδομάδες απαγόρευση του short selling στις τραπεζικές μετοχές. Τους ισχυρισμούς του Cox ήλθε να επιβεβαιώσει η διάδοχος του, Mary Schapiro, η οποία σε ανάλυση της το Μάρτιο του 2010 στην Επιτροπή Financial Crisis Inquiry Commission, ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ πληροφόρηση περί χειραγώγησης μέσω short selling που προκάλεσε την κατάρρευση και της Bear και της Lehman. Μάλιστα, το ίδιο ίσχυσε και για τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές που βυθίστηκαν το Φθινόπωρο του 2008. 

Παρέμβαση του ΟΑΣΕ για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στα Σκόπια

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Με νέα επιστολή στην οποία εκφράζει την ανησυχία του ΟΑΣΕ για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην ΠΓΔΜ, που αυτήν τη φορά απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, παρενέβη η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ αρμόδια για ζητήματα ΜΜΕ, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.



Η Ντ. Μιγιάτοβιτς, η οποία έχει επανειλημμένα παρέμβει εκφράζοντας ανησυχία για την κατάσταση των ΜΜΕ και της ελευθερίας του Τύπου στην ΠΓΔΜ (με δηλώσεις αλλά και επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ), στην επιστολή της προς τον νέο υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάνει λόγο για «περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης», καθώς και για «καταστολή των επικριτικών φωνών στη χώρα».

Νυχτερινές περιπολίες από πολίτες

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Παίρνουν μέτρα για να προστατευτούν από τους κακοποιούς

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Χάλκευση... και στο Προεδρικό

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210921&-V=articles

Διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα διστάσει να καλέσει γραφολόγους από το εξωτερικό, για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα εγγράφων που κατατέθηκαν στις ανακριτικές αρχές (δηλαδή, στην αστυνομία και στη μονομελή ερευνητική επιτροπή), ο Πόλυς Πολυβίου επιβεβαίωσε χθες, ότι κάποια έγγραφα που εμφανίζουν πρακτικά από ίδιες συσκέψεις, έχουν διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε εμπλεκόμενο.

Ωστόσο, δεν θέλησε ο κ. Πολυβίου να μιλήσει συγκεκριμένα για το αν προκύπτουν εύλογες υποψίες παραποίησης ή και χάλκευσης εγγράφων σε κάποιο υπουργείο, δηλαδή είτε στο υπουργείο Εξωτερικών με το πρακτικό από τη σύσκεψη της 7ης Φεβρουαρίου 2011 είτε στο υπουργείο Άμυνας με το πρακτικό από τη σύσκεψη της 5ης Ιουλίου 2011. Σε αυτά τα δύο έγγραφα, προστέθηκε στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών για πιθανή αλλοίωσή του, και ένα έγγραφο του Προεδρικού Μεγάρου.

Η πραγματική εικόνα του τουρκικού στρατού

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_1537.html#more
Μπροστά σ΄ αυτόν το στρατό η Ελλάδα υποχωρεί στο Αιγαίο και δεν επεκτείνει άμεσα τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ!



Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Τούρκου πρώην διπλωμάτη και νυν βουλευτή Ντενίζ Μπιολιούκμπασι, η ελληνική κοινή γνώμη ήλθε αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα που τείνει να δημιουργηθεί στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία απειλώντας με πόλεμο προσπαθεί να τρομοκρατήσει την Ελλάδα.

Η Αφροδίτη στην Κύπρο δείχνει… τα κάλλη της!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17255

Το άρωμα της αρχαίας Θεάς… είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αφού το όνομα «Αφροδίτη» παραπέμπει στο οικόπεδο νούμερο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), από όπου στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες εξόρυξης και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.
Η ονοματοδοσία του οικοπέδου έχει γίνει από τον πετρελαϊκό κολοσσό που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η αμερικανική Noble Energy. H εξέδρα με το γεωτρύπανο της εταιρείας, το «Noble Homer Ferrington», το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε γειτονική περιοχή, εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, στο κοίτασμα «ΝΟΑ 1», θα αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το οικόπεδο «Αφροδίτη», όπου θα εργαστεί για ένα περίπου τετράμηνο.


Σχεδιάζει να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Κύπρου ο Standard & Poor's

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/409925


Τα σχέδια του για την Κύπρο γνωστοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ανακοινώνοντας ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας αρνητική την προοπτική της εξυπηρέτησης του μακροπρόθεσμου χρέους της χώρας, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα BBB+. Μετά απο αυτή την εξέλιξη, αρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις για τη νέα πιθανή υποβάθμιση.

Υπέρ της δημοσιονομικής ένωσης της Ευρωζώνης ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260749

Η Ευρωζώνη χρειάζεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός είδους δημοσιονομικής ένωσης, για να αντιμετωπίσει την κρίση η οποία έχει υπονομεύσει την αξία του κοινού νομίσματος, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Ερωτηθείς για το αν η μοναδική λύση για την επιβίωση της ευρωζώνης είναι ένα είδος δημοσιονομικής ένωσης, ο Όσμπορν δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC: "Η σύντομη απάντηση είναι ναι".

Στις αρχές του μήνα ο Όσμπορν κάλεσε τις χώρες μέλη της ευρωζώνης να αναπτύξουν ένα σύστημα ευρωομολόγων ώστε να αποφευχθεί μία επέκταση της κρίσης χρέους η οποία απειλεί το μέλλον της ζώνης του ευρώ.

"Ημουν κατά της ένταξης της Βρετανίας στην ευρωζώνη. Ενας από τους λόγους...ήταν ότι θεωρούσα πώς η λογική τού να υπάρχει κοινό νόμισμα είναι ότι καταλήγεις να έχεις μία πολιτική παρόμοια με εκείνη του κοινού προϋπολογισμού. Δεν μπορεί να έχεις το ένα χωρίς το άλλο", είπε σήμερα ο Βρετανός υπουργός.

"Ενα ασταθές ευρώ είναι πολύ κακό για εμάς, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπονομεύεται η επιρροή μας σε σημαντικές αποφάσεις, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αλλά, ναι, πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση προστατεύοντας παράλληλα το εθνικό μας συμφέρον."

Παγκόσμια Τράπεζα: «Σε επικίνδυνη φάση η παγκόσμια οικονομία»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Σε μια «νέα και πιο επικίνδυνη φάση» έχει εισέλθει η παγκόσμια οικονομία, αφήνοντας πια πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στις πιο αναπτυγμένες χώρες, εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Mε το θανατηφόρο δηλητήριο ρισίν θα επιτεθούν στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανησυχεί ότι ένα επικίνδυνο περιφερειακό δίκτυο της Αλ-Κάιντα προσπαθεί να παρασκευάσει το θανατηφόρο δηλητήριο ρισίν, για να το χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών τους οποίους δεν κατονομάζει, η εφημερίδα τονίζει ότι το δίκτυο της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη προσπαθεί να αποκτήσει μεγάλες ποσότητες σπόρους ενός δηλητηριώδους τροπικού φυτού, από τη συμπίεση των οποίων εξάγεται το καστορέλαιο. Η τοξική ουσία ρισίν ή ρικίνη είναι παράγωγο του πολτού από τους σπόρους του φυτού αυτού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος είναι να τοποθετηθεί το δηλητήριο σε εκρηκτικά, τα οποία όταν πυροδοτηθούν θα διασπείρουν τη θανατηφόρα αυτή άσπρη σκόνη, καθώς ένας και μόνος κόκκος της μπορεί να σκοτώσει εάν τον εισπνεύσει κάποιος ή περάσει στο αίμα του.

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/13/balyoz-18/#more-8606
Εφ. Ραντικάλ 12-8-2011



Εντολή σύλληψης για ακόμη 8 στρατιωτικούς
Στα πλαίσια της υπόθεσης Βαριοπούλα μεταφέρθηκαν με αίτημα σύλληψης το δικαστήριο 6 συνταγματάρχες, 2 υπαξιωματικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος.

Ημερήσια κέρδη, εβδομαδιαία πτώση, εμπάργκο στην αγορά CDS & death cross στον S&P

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/


Με μεγάλη κέρδη έκλεισαν οι διεθνείς δείκτες μετοχών την Παρασκευή ολοκληρώνοντας μία από εβδομάδες με τη μεγαλύτερη αστάθεια στα τελευταία χρόνια, η οποία συνοδεύτηκε από βραχυπρόθεσμες επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και μεγάλο ρίσκο, απόρροια της επενδυτικής ανησυχίας που σε κάποιες στιγμές έφτασε σε επίπεδα πανικού.
Οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 3% και σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν το 4% ενώ μέχρι αργά το βράδυ οι δείκτες στις ΗΠΑ ενισχύονταν αλλά χωρίς να καταφέρουν να κρατηθούν κοντά στα υψηλά τους της ημέρας. Αν και σε ημερήσια βάση οι μετοχές έκλεισαν με κέρδη σε εβδομαδιαία βάση η εικόνα ήταν διαφορετική με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με απώλειες για 3η διαδοχική εβδομάδα, στο μεγαλύτερο αρνητικό ράλι από τον Απρίλιο του 2009.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από την ΕλλάδαΝέα περιπέτεια από την Τρίτη

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/546/ent.12546.asp

Σοφία Βούλτεψη

Το έδαφος προετοιμάστηκε κατάλληλα τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σχετικά με όσα πρέπει να μας περιμένουν μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Σε εσωτερικό επίπεδο, τα μέτωπα παρέμειναν σκόπιμα ανοιχτά για να έλθουν προς «διευθέτηση» μετά το τέλος των διακοπών και ήδη σοβούν τουλάχιστον τρία – όλα πολύ σοβαρά:

Το ζήτημα της «απελευθέρωσης» των ταξί, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και η διαμάχη της κυβέρνησης με τους δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχει έντεχνα καλλιεργηθεί.

Επίθεση hacking σε…hacker!

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/19256


Επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε η επίσημη ιστοσελίδα των “Hungry Hackers” από hacker βάση πρόσφατης πληροφορίας από αναγνώστη του SecNews.gr.
Η διάσημη ιστοσελίδα των “Hungry Hackers” – http://www.hungry-hackers.com/, έγινε defaced από hacker ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο CyberMind, ο οποίος μάλιστα σχολίασε το γεγονός με αρκετά περιπαικτικό τρόπο<…>
με μια χαρακτηριστική φράση την οποία δημοσίευσε: “Οι hackers είναι εξίσου ευπαθείς σε επιθέσεις”.
Η ιστοσελίδα “Hungry Hackers” είναι μια από τις διασημότερες ιστοσελίδες που περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για αρχάριους hackers και όχι μόνο.

Θέλουν να δεχτούμε τη "μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7545
Tα Σκόπια θα πρέπει να αποδεχτούν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις διεθνείς χρήσεις. Αμέσως μετά, το ΝΑΤΟ πρέπει να εντάξει στους κόλπους του στη χώρα και η ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. Η Αθήνα θα πρέπει να αποδεχτεί τη "μακεδονική" εθνική ταυτότητα και γλώσσα του βόρειου γείτονά της και τα Σκόπια θα πρέπει να ανακαλέσουν την απόφασή τους να μετονομάσουν το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε "Μέγας Αλέξανδρος" και να απέχουν από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν την Αθήνα, ιδίως στο πλαίσιο του σχεδίου "Σκόπια 2014".

  

«Βουτιά» στην ύφεση

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=86053&catID=14

Σε ύφεση της τάξης του 6,9% παραμένει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα με την ύφεση του 5,5% που ανακοινώθηκε για το α΄ τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με αυτά, σημαντικός παράγοντας φαίνεται ότι είναι ο περιορισμός της κατανάλωσης και η υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας. "Σωσίβιο" της ελληνικής οικονομίας παραμένουν οι εξαγωγές του εμπορικού ισοζυγίου.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο, η ύφεση φαίνεται να περιορίζεται ανά τρίμηνο, χωρίς αυτό, ωστόσο, όμως να αλλάζει τη συνολική εικόνα.

Οι ΗΠΑ ο επόμενος – Το τέλος του κόσμου όπως εμείς το ξέρουμε!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


“Ο κίνδυνος ολικής καταστροφής των ΗΠΑ είναι πέρα για πέρα ορατός”. “Η αυτοκρατορία καταποντίζεται”. “Η οικονομική κατάρρευση προ των πυλών”, είναι ορισμένες από τις φράσεις του αρθρογράφου, Στιβ Κλέμονς, της αμερικανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας “THE ATLANTIC”, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση των ΗΠΑ.

Νew York Times: Η κρίση χρέους στην Ελλάδα μοιάζει με ταινία ναυαγών

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/ew-york-times.html

  • Με ταινία επιβίωσης μιας ομάδας ναυαγών παρομοιάζει νέο δημοσίευμα των New York Times την κρίση χρέους στην Ελλάδα, όπου είναι προτιμότερο προκειμένου να σωθεί το ευρώ να εγκατελείψει την λέμβο...

Κοσσυφοπέδιο: «Ειδικό καθεστώς στο βόρειο τμήμα της χώρας»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_13.html#more

Μιτρόβιτσα

Αύγουστος 13, 2011.

Πρίστινα.

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τζαφίτ Χαλίτι, δήλωσε ότι «τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων στέλνουν το μήνυμα ότι η λύση στα προβλήματα του Βορρά θα μπορούσε να επιλυθούν με την εφαρμογή  κάποιας μορφής ειδικού καθεστώτος».

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_3136.html

Kατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και τις πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις - εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, και ειδικότερα στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας,Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Οι εξορμήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο για την πρόληψη....
και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιούνται στη βάση συγκεκριμένου
σχεδιασμού. Επιπλέον, είναι στοχευμένες για την αντιμετώπιση προβλημάτων
αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε
περιοχής.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΤΣΟ» «Τα επεισόδια δεν σταματούν με συλλήψεις»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63299178

Ο άνθρωπος που αντιμετώπισε την εξέγερση του Λος Αντζελες ετοιμάζει βαλίτσες για την Αγγλία και συμβουλεύει τον Κάμερον να γίνει λιγότερο... συντηρητικός

 Ο Μπιλ Μπράτον, που συνοδεύεται στις ΗΠΑ από το παρατσούκλι "σούπερ μπάτσος", μεταβαίνει από τις ΗΠΑ στη Βρετανία για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση πώς να αντιμετωπίσει την κρίση που ξέσπασε μετά τον φόνο του 29χρονου Ντάγκαν από την αστυνομία. Κυρίως όμως, πώς θα αποφύγει την επανάληψή της.

Τρόικα: Στις 29 Αυγούστου αρχίζει ο έλεγχος Αναμένονται καθυστερήσεις για την 6η δόση

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2035444


Στον τομέα των εσόδων η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα με δεσμεύσεις για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και με προγραμματισμό περικοπής δαπανών.

Αναβολή για τις 29 Αυγούστου φαίνεται ότι παίρνει η επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα για την διαπραγμάτευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, γεγονός που γεννά προβληματισμό και για το χρόνο εκταμίευσής της.

Ερχεται και ανοίγει πάλι τα τεφτέρια της η τρόικα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=301390

Στις 29 Αυγούστου τοποθετείται -προς το παρόν- η κάθοδος της τριανδρίας της τρόικας, μεταφέροντας χρονικά όλο το «πακέτο» λήψης αποφάσεων για την καταβολή της 6ης δόσης του Σεπτεμβρίου και για το νέο δάνειο, αλλά και τις συστάσεις για τυχόν νέα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού.

Ο γνωστός μας Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ βρίσκεται σε αποστολή στην Πορτογαλία Ακόμη επίσημη ημερομηνία άφιξης δεν υπάρχει. Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ως μόνο δεδομένο ότι μία εβδομάδα πριν από στις 22 Αυγούστου, καταφτάνουν οι «μικροί» της τρόικας και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 1 εβδομάδα (έως τις 29 Αυγούστου) για να προετοιμάσουν το «έδαφος» για την τριανδρία.

Οι 8 μεγάλες προκλήσεις που πιθανώς να ξεπεράσουν αλλά όχι χωρίς σοβαρές απώλειες οι ελληνικές τράπεζες έως το τέλος του 2011 – Το πρώτο εμπόδιο μεταξύ 16-19 Αυγούστου

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Όχι μια, όχι δύο αλλά συνολικά οκτώ  μεγάλες προκλήσεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες μέχρι το τέλος του 2011.
Οι προκλήσεις αυτές θα ξεπεραστούν αλλά οι απώλειες για τις τράπεζες θα είναι σημαντικές.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2011 οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να χάσουν 7-8 δις ευρώ σε κεφάλαια, θα εμφανίσουν τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία τους και ταυτόχρονα χρηματιστηριακά θα συνεχίσουν να πιέζονται απόρροια των ζημιών που θα υποστούν και των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν.

Το περί ανάπτυξης ανέκδοτο...

Από το ιστολόγιο http://www.hellasontheweb.org/

Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος *
gr-euΗ Ελλάδα ποτέ πια δεν θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό δηλώνουν οι αριθμοί και αυτό αποδεικνύει η εγκληματική και παρανοϊκή κοινωνική πραγματικότητα. Ιδού η κατάσταση. Η Ελλάδα έχει σήμερα ένα δημόσιο χρέος 360 δισεκατ. ευρώ, στο οποίο πρέπει να προσθέσουμε 270 δισεκατ. ευρώ ιδιωτικό χρέος, 40 δισεκατ. ευρώ κρατικές εγγυήσεις και περί τα 200 δισεκατ. ευρώ χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Έχουμε έτσι ένα άθροισμα 870 δισεκατ. ευρώ χρεών, που είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο. Εξάλλου, λόγω του ύψους του, το χρέος αυτό ποτέ δεν πρόκειται να εξοφληθεί –εκτός και αν η Ελλάδα τα προσεχή 100 χρόνια αναπτύσσεται με ρυθμούς 8% ετησίως και με συνεχή δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κεφαλονιά

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τους πρόλαβαν προτού «χτυπήσουν» υποκατάστημα τράπεζας

Δύο Αλβανοί, 24 και 26 ετών, συνελήφθησαν,  στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και κατοχή παράνομου οπλισμού.

Citi: Κίνδυνος υποβάθμισης για Γαλλία, Μ. Βρετανία, Καναδά και... Γερμανία!

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260441

«Αναμενόμενη και δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Standard & Poor’s η Citi, μία υποβάθμιση που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2009, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει χάσει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της μεγεθών ήδη από το 2001, από την έναρξη δηλαδή της πρώτης προεδρικής θητείας του G. W. Bush.

Μάλιστα, η Citi σχολιάζει ότι δεν έχει σημασία αν η S&P τήρησε τα κριτήρια που η ίδια είχε θέσει σε παλαιότερη προειδοποίησή της για την υποβάθμιση των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική οικονομία βρισκόταν σε μη βιώσιμη πορεία ακόμα και πριν συμφωνηθεί τελικά η αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, ενώ «τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν παράλληλα με την αύξηση χρέους δεν σηματοδοτεί ουσιώδη αξιόπιστη αλλαγή πορείας».

«Η απουσία επιπρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής ‘σύσφιξης’ από σήμερα έως το 2012 ίσως αποτελεί καλό νέο από την πλευρά της οικονομικής δραστηριότητας, αν κάποιος θεωρήσει δεδομένη την πίστη των αγορών στην ικανότητα και τη θέληση των ΗΠΑ να μην κηρύξουν στάση πληρωμών ή να μην ‘πληθωρίσουν’ το πραγματικό βάρος του χρέους τους» σημειώνει η Citi και προσθέτει: 

Σχολεία χωρίς δασκάλους και τα βιβλία σε δόσεις!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90989&catid=3



Μόνο βέβαιο δεν είναι το ότι θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία. Ακόμη και αν το υπουργείο βρεί με μαγικό τρόπο λύση στα κενά, έρχεται απεργία και αν υποθέσουμε ότι και η απεργία λίγει δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα παιδιά θα έχουν βιβλία.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Μπορεί το δολάριο να έχει βουλιάξει και τα αμερικανικά προϊόντα να έχουν γίνει φθηνότερα αλλά αυτό δε σταμάτησε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ από το να αυξηθεί και μάλιστα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, στα 53,1 δις δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση του στα 48 δις δολάρια αλλά δεν υπολόγισαν την πτώση στις εξαγωγές που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, απόρροια της τρέχουσας κρίσης στην Ευρώπη.
XrimaNews.gr

Τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη η κρίση στην ευρωζώνη - Τέσσερις αναλυτές προειδοποιούν για τα χειρότερα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Εξαιρετικά δυσοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον της ευρωζώνης σε περίπτωση που η Ιταλία βυθιστεί στην κρίση χρέους απειλώντας ολόκληρο το ευρωσύστημα. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup σε περίπτωση που η Ιταλία και η Ισπανία δεν καταφέρουν να εξυπηρετούν το χρέους τους έρχεται μία δεκαετία τουλάχιστον οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της επενδυτικής τράπεζας, Matt King, οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να αφήσουν την Ιταλία και την Ισπανία να χρεοκοπήσουν, καθώς θα χαθεί τουλάχιστον μία δεκαετία. Για ακόμη μία φορά όμως οι Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, με τη Γαλλία να έχει έρθει κι αυτή στο προσκήνιο προκαλώντας πρωτοφανείς αναταράξεις στις αγορές.
Οι φημολογίες που έχουν διασπαρθεί για τη Γαλλία ενισχύουν τις ανησυχίες για την πορεία και την αξιοπιστία της ευρωζώνης, αναφέρει ο αναλυτής John Wraith, της BofA Merrill Lynch. Όλες οι χώρες βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο με την κατάσταση στην περιφέρεια συνεχώς να επιδεινώνεται. Οι επενδυτές πλέον αναζητούν τη λύση για να προστατεύσουν τα κεφάλαια τους, και αυτή σίγουρα δεν βρίσκεται εντός της ευρωζώνης. 

Μεγάλη ανησυχία για τα αλεξίσφαιρα του αμερικανικού στρατού

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17252

Μεγάλος φόβος έχει δημιουργηθεί για τους Αμερικανούς στρατιώτες μετά την αποκάλυψη του Πενταγώνου ότι πέντε εκατομμύρια τμήματα στο σύνολο των αλεξίσφαιρων γιλέκων που χορηγήθηκαν, ίσως να μην καλύπτουν τις προδιαγραφές.
Τα τμήματα αυτά κατασκευάζονται από κέβλαρ ή κεραμικά υλικά και προορίζονται για την προστασία από βολίδες μικρού διαμετρήματος ή θραύσματα. Η κατασκευή τους είχε γίνει μεταξύ των ετών 2004 και 2006, από επτά συνολικά εταιρείες, ως μέρος συμβολαίου αξίας 1,7 δις ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με την αναφορά του υπουργείου Άμυνας, ο Στρατός έχει ελλιπείς διαβεβαιώσεις για την ποιότητα κατασκευής των τμημάτων, λόγω κακού ποιοτικού ελέγχου.

«Υποστήριξη στην πΓΔΜ μόνον αν αναγνωριστούν οι Βούλγαροι στη χώρα!»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_4563.html#more


Αύγουστος 12, 2011.

«Αν δηλώσεις Βούλγαρος στην πΓΔΜ είσαι προδότης και ειδικά για σένα θα λειτουργήσει όλος ο κρατικός μηχανισμός και θα είσαι στο μάτι τους και αν κάνεις την παραμικρή παράβαση, στιγματίζεσαι για όλη σου τη ζωή», γράφει η βουλγαρική ιστοσελίδα ‘Μπίβολ’.

ΟΛΟ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_8033.html#more

Δύο Πακιστανοί ηλικίας 34 και 33 χρόνων συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο «πιάστηκαν» στην έξοδο του επιβατικού σταθμού του νέου λιμανιού Ηγουμενίτσας κάνοντας χρήση κλεμμένων ελληνικών αδειών διαμονής, επικολλημένων επί πακιστανικών διαβατηρίων επιχείρησαν να αναχωρήσουν για την Ιταλία με πλοίο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν προμηθευθεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ομόνοια της Αθήνας, έναντι 400 ευρώ.

Νέα μέτρα λιτότητας 45 δισ. ευρώ ενέκρινε η Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=301379

    Εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας τα νέα μέτρα λιτότητας ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία.
«Η κερδοσκοπία, μετά την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Ιταλία. Αναγκασθήκαμε να ανανεώσουμε, με ομόλογα, μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση διαμέσου της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποφασίσαμε να σεβασθούμε τα όσα μας ζήτησε», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.