Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/13/infaz/#more-8609
Εφ. Ταράφ 13-8-2011



Όλες τις εκτελέσεις τις ήξερε ο Αγάρ
Ο Αϊχάν Τσαρκίν-τέως στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων στην κατάθεση του αναφέρει : Για κάθε μας δράση οι Μεχμέτ Αγάρ και Ιμπραήμ Σαχίν ήταν ενήμεροι. Μας έλεγαν πως ¨Θα κάνετε ότι σας λέμε¨.



 Ο Αϊχάν Τσαρκίν-τέως στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας που έχει συλληφθεί σχετικά με δολοφονίες αγνώστων δραστών στην κατάθεση στον εισαγγελέα του αναφέρει : ¨ Για κάθε μας δράση οι Μεχμέτ Αγάρ και Ιμπραήμ Σαχίν ήταν ενήμεροι. Ο Ιμπραήμ Σαχίν μιλούσε μάλιστα για μιαν λίστα ονομάτων. Μας έλεγε πως ¨Αυτά είναι δουλειές για την διαιώνιση του κράτους, θα κάνετε ότι σας λέμε¨.
Η εφημερίδα Ταράφ έφτασε στην κατάθεση που έδωσε ο Αϊχάν Τσαρκίν-τέως στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων που έχει προφυλακιστεί σχετικά με τις δολοφονίες του δικηγόρου Φαϊκ Τζαντάν, του Μετζίτ Μπασκίν-διευθυντή δημοτολογίου του Αλτιντάγ, του Ναμίκ Ερντογάν – διευθυντή του υπουργείου Υγείας, που έγιναν το 1994.

Λίστα αυτών που βοηθούσαν το ΠΚΚ
Στην κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Χακάν Γιουξέλ σχετικά με τις εκτελέσεις εκείνης της εποχής υπέδειξε τον τότε Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Μεχμέτ Αγάρ και τον διοικητή του Τομέα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Ιμπραήμ Σαχίν λέγοντας τα εξής : ¨ Οι Μεχμέτ Αγάρ και Ιμπραήμ Σαχίν ήταν ενήμεροι για οτιδήποτε κάμναμε. Μέσα σε αυτήν την ομάδα μετείχα σε πράξεις που δεν καταλάβαινα την σκοπιμότητα τους. Όταν μερικές φορές ρωτούσα τον λόγο μου έλεγαν πως ¨Αυτά είναι δουλειές για την διαιώνιση του κράτους, παραπάνω σχόλια δεν χρειάζονται, ότι λέμε αυτό θα κάνετε¨.
Ο Τσαρκίν συνεχίζει την κατάθεση του ως εξής : ¨Εκείνη την εποχή πραγματοποιήθηκαν κάποιες εκτελέσεις δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών. Σε μια από αυτές ήμουν μάρτυρας. Την εποχή που γινόταν εκτελέσεις ο Ιμπραήμ Σαχίν μιλούσε για μια σχετική λίστα ατόμων που είχε. Είχε πει πως στην λίστα υπήρχαν επιχειρηματίες και γραφειοκράτες που βοηθούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Σαχίν έλεγε πως έπρεπε να αγωνιστούμε με αυτούς. Μάλιστα έλεγε πως επρόκειτο για μια κρατική απόφαση. Αυτές οι συνομιλίες γινόταν ενώπιον και των άλλων αστυνομικών που υπηρετούσαν στην μονάδα ειδικών επιχειρήσεων. Όλοι ήταν μάρτυρες των συνομιλιών αυτών¨.
…………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου