Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ιαπωνία: Ζοφερό το μέλλον της Tepco

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Η εταιρεία Tepco ανακοίνωσε μέσω του προέδρου της ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση λόγω των τεράστιων οικονομικών αποζημιώσεων που καλείται να καταβάλλει στους πληγέντες από το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο Fukushima Daiichi.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του προβληματικού εργοστασίου παρουσίασε απώλειες συνολικού ύψους 7,4 δισ. δολαρίων, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, που σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος των αποζημιώσεων, διαμορφώνουν μια πολύ αρνητική προοπτική για το μέλλον της.
«Ακόμα δεν γνωρίζουμε το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που καλούμαστε να καταβάλλουμε. Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί 5,1 δισ. δολάρια από εκποίηση ακίνητης περιουσίας και μείωση λειτουργικού κόστους, τα οποία και θα δοθούν το συντομότερο σε περίπου 80.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της επιβολής ζώνης εκκένωσης περιμετρικά του εργοστασίου στη Φουκουσίμα. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πόση θα είναι η οικονομική βοήθεια από το ιαπωνικό κράτος, ωστόσο αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόνισε ο Toshio Nishizawa.
«Οι πωλήσεις το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος διαμορφώθηκαν στα 14,7 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως λόγω των έκτακτων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου