Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Χάλκευση... και στο Προεδρικό

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210921&-V=articles

Διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα διστάσει να καλέσει γραφολόγους από το εξωτερικό, για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα εγγράφων που κατατέθηκαν στις ανακριτικές αρχές (δηλαδή, στην αστυνομία και στη μονομελή ερευνητική επιτροπή), ο Πόλυς Πολυβίου επιβεβαίωσε χθες, ότι κάποια έγγραφα που εμφανίζουν πρακτικά από ίδιες συσκέψεις, έχουν διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε εμπλεκόμενο.

Ωστόσο, δεν θέλησε ο κ. Πολυβίου να μιλήσει συγκεκριμένα για το αν προκύπτουν εύλογες υποψίες παραποίησης ή και χάλκευσης εγγράφων σε κάποιο υπουργείο, δηλαδή είτε στο υπουργείο Εξωτερικών με το πρακτικό από τη σύσκεψη της 7ης Φεβρουαρίου 2011 είτε στο υπουργείο Άμυνας με το πρακτικό από τη σύσκεψη της 5ης Ιουλίου 2011. Σε αυτά τα δύο έγγραφα, προστέθηκε στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών για πιθανή αλλοίωσή του, και ένα έγγραφο του Προεδρικού Μεγάρου.






Δυόμισι χρόνια χαμένο
Δύσπιστες ως προς την αυθεντικότητα του πρακτικού που διατήρησε το Προεδρικό από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί για να αποφασιστεί η κατάσχεση του φορτίου, την 6η Φεβρουαρίου 2009, εμφανίζονται σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», οι ανακριτικές αρχές. Οι λόγοι της δυσπιστίας αναλύονται:
Πρώτον, στο γεγονός ότι το έγγραφο αυτό δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνα που κατέθεσε ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου, Λεωνίδας Παντελίδης, στην αστυνομία μεταξύ 13 και 14 Ιουλίου.
Δεύτερον, στο γεγονός ότι το έγγραφο αυτό (όπως εξάλλου και τα άλλα δύο ύποπτα αλλοίωσης έγγραφα) δεν ήταν αρχειοθετημένο.
Και τρίτον, στο γεγονός ότι το πρωτότυπο υπογεγραμμένο έγγραφο από τον αρμόδιο διπλωματικό ακόλουθο για την τήρηση πρακτικών στη σύσκεψη της 6ης Φεβρουαρίου 2009, βρέθηκε (αφού δεν ήταν αρχειοθετημένο στο φάκελο της υπόθεσης με τα εμπορευματοκιβώτια του Ιράν) στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δηλαδή, για δυόμισι χρόνια, το επίμαχο έγγραφο ήταν ξεχασμένο στην επιφάνεια του γραφείου του κ. Χριστόφια, και ουδείς βρέθηκε να το αρχειοθετήσει ή έστω να το μετακινήσει από την επιφάνεια του γραφείου.

Πότε τυπώθηκε
Όταν μεταξύ 13 και 14 Ιουλίου, ο διευθυντής στο διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδας Παντελίδης, παρέδιδε στην αστυνομία όλα τα σχετικά με την υπόθεση των εμπορευματοκιβωτίων έγγραφα, σε αυτά δεν συμπεριέλαβε το επίμαχο πρακτικό από τη σύσκεψη που αποφάσιζε την κατάσχεση του φορτίου στις 6 Φεβρουαρίου 2009. Την απουσία του εγγράφου ανάμεσα στα 252 έγγραφα που παρέδωσε στις αρχές ο κ. Παντελίδης παρατήρησε ανακριτής της αστυνομίας, ο οποίος συμμετείχε στις σχετικές με το δυστύχημα στο Μαρί συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας. Η διαπίστωση του ανακριτή επιβεβαιώθηκε από τον κ. Παντελίδη, όταν ο τελευταίος άκουσε στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας, τον τέως αρχηγό ΓΕΕΦ Κωνσταντίνο Μπισμπίκα να μιλά για εκείνη τη σύσκεψη και για όσα διαμείφθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Επιστρέφοντας στο γραφείο του ο κ. Παντελίδης αναζήτησε το έγγραφο, το οποίο εντόπισε στους υπολογιστές του διπλωματικού γραφείου. Ο συντάκτης του εγγράφου, γραμματέας Α΄ Ιάκωβος Γεωργίου (αποσπασμένος από το υπουργείο Εξωτερικών), φέρεται να εντόπισε το έγγραφο στον δικό του υπολογιστή και να το τύπωσε για να παραδοθεί στους ανακριτές στις 31 Ιουλίου, οι οποίοι όμως, ζήτησαν ακολούθως (ως ήταν φυσιολογικό) το αυθεντικό υπογεγραμμένο έγγραφο. Καθώς το έγγραφο δεν ήταν αρχειοθετημένο (για λόγους άγνωστους), δεν μπορούσε να βρεθεί μέσα στο φάκελο της υπόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων (σ.σ. εξάλλου αν μπορούσε να βρεθεί εκεί θα παραδινόταν στην αστυνομία εξ αρχής). Ακολούθησε έρευνα εντός του Προεδρικού Μεγάρου από τους λειτουργούς στο διπλωματικό γραφείο του Προέδρου, εις εκ των οποίων φέρεται να εντόπισε το έγγραφο στην επιφάνεια του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως συνάγεται, το Προεδρικό υποστήριξε στους ανακριτές ότι το έγγραφο ήταν εκεί ξεχασμένο στο γραφείο του Προέδρου για δυόμισι χρόνια. Το έγγραφο του πρακτικού από τη σύσκεψη της 6ης Φεβρουαρίου 2009 εκτείνεται σε τέσσερις σελίδες και για την αυθεντικότητά του, δηλαδή, του χρόνου τοποθέτησης της υπογραφής σε αυτό από τον γραμματέα Α΄ που κράτησε το πρακτικό, Ιάκωβο Γεωργίου, και του χρόνου εκτύπωσής του, θα κληθεί γραφολόγος από το εξωτερικό.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

13/08/2011 - 12:37

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου