Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Οι ΗΠΑ ο επόμενος – Το τέλος του κόσμου όπως εμείς το ξέρουμε!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


“Ο κίνδυνος ολικής καταστροφής των ΗΠΑ είναι πέρα για πέρα ορατός”. “Η αυτοκρατορία καταποντίζεται”. “Η οικονομική κατάρρευση προ των πυλών”, είναι ορισμένες από τις φράσεις του αρθρογράφου, Στιβ Κλέμονς, της αμερικανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας “THE ATLANTIC”, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση των ΗΠΑ.



Όταν το 1989 έπεσε το τείχος του Βερολίνου, η τότε Σοβιετική Ένωση είχε ήδη αρχίζει να καταποντίζεται. Στον ίδιο δρόμο με τη τότε Σοβιετική Ένωση, βρίσκονται σήμερα οι ΗΠΑ που μετά την 11η Σεπτεμβρίου χάνουν το πόλεμο στο Αφγανιστάν γιατί απλώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όρο …”παγκόσμια αυτοκρατορία”.

Ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος, Chalmers Johnson, έγραψε πως αν ο 20ος αιώνας ήταν λαμπρός για τις ΗΠΑ, ο 21ος θα συμπεριλάβει τον απολογισμό όσων λανθασμένων ενεργειών προηγήθηκαν.
Με το πέρας του “ψυχρού πολέμου” οι ΗΠΑ επέλεξαν ένα διαφορετικό δρόμο. Έναν δρόμο που δεν είχε πρόγραμμα και βασίστηκε έξω από τη λογική που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία. Οι ΗΠΑ, άνοιξαν μέτωπα σε περίπου ολόκληρο το πλανήτη με συνέπεια να “ματώνουν” σε καθημερινή βάση στο θέμα της οικονομικής πολιτικής.
Η κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τελικά βοήθησε ή όχι τις ΗΠΑ, καταλήγει η ανάλυση.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου