Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΤΣΟ» «Τα επεισόδια δεν σταματούν με συλλήψεις»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63299178

Ο άνθρωπος που αντιμετώπισε την εξέγερση του Λος Αντζελες ετοιμάζει βαλίτσες για την Αγγλία και συμβουλεύει τον Κάμερον να γίνει λιγότερο... συντηρητικός

 Ο Μπιλ Μπράτον, που συνοδεύεται στις ΗΠΑ από το παρατσούκλι "σούπερ μπάτσος", μεταβαίνει από τις ΗΠΑ στη Βρετανία για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση πώς να αντιμετωπίσει την κρίση που ξέσπασε μετά τον φόνο του 29χρονου Ντάγκαν από την αστυνομία. Κυρίως όμως, πώς θα αποφύγει την επανάληψή της.



Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Μπράτον δεν πρόκειται να διοριστεί τυπικά σε κάποιο πόστο και η σχέση του ως συμβούλου δεν θα είναι μακροχρόνια αμοιβόμενη.
Δεν επαρκεί η αστυνόμευση των δρόμων
Οι κοινότητες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ομάδες παρανόμων με συλλήψεις, τόνισε ο Μπράτον, σε δηλώσεις ενόψει της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Ντέιβιντ Κάμερον.
"Δεν μπορείς να βγεις από την κρίση με τις συλλήψεις", είπε στο αμερικανικό δίκτυο ABC, "η σύλληψη είναι σίγουρα ενδεδειγμένη για τους πιο βίαιους, τους αδιόρθωτα παραβατικούς. Πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους και δεν αφορά τόσο την αστυνομία, όσο την ίδια την κοινωνία τελικά".
"Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει και από πολλές απόψεις πρέπει να παραδεχθούμε ότι πρέπει να γίνει, γιατί δεν γίνεται να συνεχίζουμε να δρούμε όπως παλιά".
"Η κυβέρνησ νομίζω θα πρέπει να επανεξετάσει ποιες επιλογές έφεραν αποτέλεσμα και ποιες όχι την εβδομάδα που πέρασε. Η δική μου αποστολή είναι να εστιάσω στην αμερικανική εμπειρία αντιμετώπισης των συμμοριών και πώς θα την αξιοποιήσουν οι Βρετανοί για να αποφύγουν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον".
Ο Μπράτον ανααδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία της αστυνόμευσης στις ΗΠΑ, καθώς αρχικά αντιμετώπισε την εξέγερση του 1992 στο Λος Αντζελες και στη συνέχεια συνέβαλε στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Νέα Υόρκη.
"Η επιτυχία μας στο Λος Αντζελες ενάντια στην βία των συμμοριών ήταν αποτέλεσμα τόσο της ιδιαίτερα επιθετικής και σκληρής επιβολής του νόμου, όσο και της προσέγγισης με την κοινωνία, με πολύ δημιουργικά και καινοτόμα προγράμματα, όπως η ευρεία χρήση μεταμελημένων πρώην μελών των συμμοριών", υπογράμμισε.
Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα στο Λονδίνο και τις άλλες πόλεις της Βρετανίας συνελήφθησαν τουλάχιστον 1.600 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια και λεηλασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου