Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Υπέρ της δημοσιονομικής ένωσης της Ευρωζώνης ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260749

Η Ευρωζώνη χρειάζεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός είδους δημοσιονομικής ένωσης, για να αντιμετωπίσει την κρίση η οποία έχει υπονομεύσει την αξία του κοινού νομίσματος, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Ερωτηθείς για το αν η μοναδική λύση για την επιβίωση της ευρωζώνης είναι ένα είδος δημοσιονομικής ένωσης, ο Όσμπορν δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC: "Η σύντομη απάντηση είναι ναι".

Στις αρχές του μήνα ο Όσμπορν κάλεσε τις χώρες μέλη της ευρωζώνης να αναπτύξουν ένα σύστημα ευρωομολόγων ώστε να αποφευχθεί μία επέκταση της κρίσης χρέους η οποία απειλεί το μέλλον της ζώνης του ευρώ.

"Ημουν κατά της ένταξης της Βρετανίας στην ευρωζώνη. Ενας από τους λόγους...ήταν ότι θεωρούσα πώς η λογική τού να υπάρχει κοινό νόμισμα είναι ότι καταλήγεις να έχεις μία πολιτική παρόμοια με εκείνη του κοινού προϋπολογισμού. Δεν μπορεί να έχεις το ένα χωρίς το άλλο", είπε σήμερα ο Βρετανός υπουργός.

"Ενα ασταθές ευρώ είναι πολύ κακό για εμάς, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπονομεύεται η επιρροή μας σε σημαντικές αποφάσεις, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αλλά, ναι, πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση προστατεύοντας παράλληλα το εθνικό μας συμφέρον."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου