Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Νέα μέτρα λιτότητας 45 δισ. ευρώ ενέκρινε η Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=301379

    Εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας τα νέα μέτρα λιτότητας ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία.
«Η κερδοσκοπία, μετά την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Ιταλία. Αναγκασθήκαμε να ανανεώσουμε, με ομόλογα, μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση διαμέσου της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποφασίσαμε να σεβασθούμε τα όσα μας ζήτησε», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Επιβεβαίωσε ότι οι περικοπές, θα είναι 20 δισεκατομμυρίων για το 2012, και 25 δισεκατομμυρίων για το 2013. «Η καρδιά μας στάζει αίμα, διότι είχαμε παινευτεί ότι δεν θα βάζαμε, ποτέ, ποτέ το χέρι στην τσέπη των Ιταλών, αλλά η διεθνής κατάσταση, δυστυχώς, άλλαξε», πρόσθεσε ο Καβαλιέρε.

Σε σχέση με τις περικοπές στα έξοδα των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε, επίσης, ότι απαλείφθηκαν, συνολικά, 54.000 αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιβεβαίωσε ότι θα ζητηθεί έκτακτη εισφορά για μια διετία, στους μεγαλοεισοδηματίες: όσοι πολίτες κερδίζουν πάνω από 90.000 ευρώ το χρόνο, θα πρέπει να καταβάλουν ποσοστό φόρων 5% για το ποσό που υπερβαίνει το όριο αυτό, ενώ ο φόρος ανεβαίνει στο 10%, για το μέρος των εισοδημάτων που υπερβαίνουν τις 150.00 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος τους, είναι ο μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος ΑΕΠ, μέχρι το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου