Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ


Α. Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Η λέξη ασπίς προέρχεται από το στερητικό α και το αρχαίο ρήμα "σπώ" που σημαίνει εκτείνω ή μηκύνω (α + σπώ = ασπίς). Ασπίς: το μη εις έκτασιν μεμηκυμμένον αλλά εις περιφέρεια κεκυκλωμένον. Έκτασις στην ελληνική φιλοσοφία σημαίνει την πορεία της ψυχής προ την πρόοδο. Και αυτή η πρόοδος εκτυλίσσεται σε ευθεία, μας γράφει ο Πρόκλος. Η Περιφέρεια προσδιορίζει τον κύκλο που συμβολίζει την Τελειοποίηση και την Επιστροφή της ψυχής. Επιστρέφω= στρέφομαι εξ έρωτος στη βάση μου.

Άρα, όταν λέμε ότι η ψυχή επιστρέφει πίσω στο νοητό, εννοούμε ότι επιστρέφουν πίσω τα στοιχεία από τα οποία είναι συγκροτημένη η ίδια η ψυχή (από τα οποία αποτελείται). Οι δύο κοσμογονικές υλικές ουσίες από τις οποίες αποτελείται η ψυχή είναι η μεριστή ουσία (γη την ονομάζει ο Ορφέας) και η συνεχή ουσία (ύδωρ την ονομάζει ο Ορφέας). Ας προσέξουμε ότι ο πυρήνας και ο φλοιός της

Βρήκαν απολιθώματα σπάνιου δεινοσαύρου ηλικίας 68 εκ. ετών (Βίντεο)

Τα απολιθώματα ενός σπάνιου δεινοσαύρου ηλικίας 68 εκατομμυρίων ετών ανακάλυψε τυχαία εργοτάξιο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, τα απολιθώματα βρέθηκαν ενσωματωμένα σε στρώμα βράχου σε προάστιο του Ντένβερ στο Κολοράντο.
Μετά την ανακάλυψη των οικοδόμων, στο σημείο έσπευσαν αμέσως παλαιοντολόγοι από το Μουσείο Φύσης και Επιστήμης του Ντένβερ όπου και βρήκαν σχεδόν άθικτο ένα μεγάλος μέρος του σκελετού του προϊστορικού ζώου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για έναν ενήλικο τρικέρατο ο οποίος πέθανε πριν από 68 εκατομμυρίων ετών.

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX -Εντός ΑΟΖ Κύπρου, με πραγματικά πυρά - ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δεσμεύοντας οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσε η Τουρκία.

Η νέα «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) που εξέδωσε η Αγκυρα, αφορά σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

Άγριο κύμα καύσωνα «σαρώνει» την Ευρώπη – Προ των πυλών νέα «θερμή εισβολή» και στην Ελλάδα – Πρωτοφανείς θερμοκρασίες

«Σαρώνει» την Ευρώπη το σφοδρό κύμα καύσωνα για το οποίο οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει από το Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές για την εποχή, ενώ προ των πυλών βρίσκεται και νέα θερμή εισβολή στην Ελλάδα.

Καθ’οδόν είναι ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού στην Ευρώπη, με τους μετεωρολόγους και τις Αρχές να προειδοποιούν για τους κινδύνους που συνοδεύουν τη θερμή εισβολή, τόσο όσον αφορά στην υγεία των ανθρώπων, όσο και στην πιθανότητα να εκδηλωθούν φωτιές. Προ των πυλών τα 40άρια και στην Ελλάδα.

Πρέσβειρα ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Η έλευση των S-400 θα σημάνει το τέλος των F-35 για την Τουρκία - «Έχουμε πει πολλές φορές πως θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία»(Βίντεο)

Καταπέλτης ήταν η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κα Kay Bailey Hutchison στο θέμα της απόκτησης των πυραύλων S-400 από την Τουρκία.
Η πρέσβειρα σε τηλεματική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το Κέντρο Τύπου του State Department στις Βρυξέλλες και στην οποία το news.gr συμμετείχε, επανέλαβε μεταξύ άλλων πως η έλευση των S-400 θα σημάνει το τέλος των F-35 για την Τουρκία
Ειδικότερα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει λύση στο θέμα των S-400 στην συνάντηση Τραμπ με Ερντογάν στην Οσάκα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison απάντησε πως το ελπίζει καθώς πλησιάζει η ώρα που η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα αποκτήσει το σύστημα αυτό.

Μ.Κωσταράκος προς την επόμενη κυβέρνηση: «Οκτώ σημεία για να βελτιωθεί άμεσα η Εθνική Άμυνα»

Οκτώ Σημεία για τη βελτίωση της κατάστασης στην Εθνική Άμυνα, που ασφαλώς μπορούν να αποτελέσουν άμεσους Στόχους για τη νέα κυβέρνηση παρουσίασε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.
«Είμαστε δυο εβδομάδες περίπου πριν τις εκλογές, και τα κόμματα έχουν ανακοινώσει τους στόχους και τα προγράμματά τους. Είτε όμως οι εξαγγελίες είναι σαφείς και συγκεκριμένες είτε όχι, η πραγματικότητα συνεχίζει να είναι αμείλικτη και ταχύτατα εξελισσόμενη και δεν θα δώσει καμία περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτή, την κρίσιμη για την χώρα, εκλογική αναμέτρηση.