Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΑΝΙΚΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!! Πώς "κλωτσάμε" ευκαιρίες τουριστικής προβολής!!!

Η νέα ταινία, διά χειρός Νόαμ Μούρο, θα τιτλοφορείται «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας». Αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί ο Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στέιπλετον), ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πολυμελή στρατό του Ξέρξη (Ροντρίγκο Σαντόρο) και της Αρτεμισίας (Εβα Γκριν), της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού, που ζητά εκδίκηση από τους Έλληνες για το θάνατο του πατέρα της όταν ήταν μικρή.
Και κάπου εδώ, μπαίνει η Ολυμπιάδα... η τριήρης του Φλοίσβου. Το μοναδικό στον κόσμο ακριβές αντίγραφο αρχαίας ελληνικής τριήρους.

ΑΠΟΙΚΙΑ 8ου αι. - Μια ελληνική πόλη-φάντασμα στην Ιταλία

Το Craco βρίσκεται στην περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία Matera της Ιταλίας και κατοικήθηκε τον 8ο αιώνα από Έλληνες αποίκους με την ονομασία Montedoro, οι οποίοι προτίμησαν την ενδοχώρα για αμυντικούς λόγους, εγκαταλείποντας την παραθαλάσσια πόλη Metaponto.
Τάφοι που βρέθηκαν στην περιοχή υποδηλώνουν την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου, ενώ το σημερινό της όνομα έλαβε η πόλη το 1060, όταν η ευρύτερη περιοχή ήταν στην κατοχή του Αρχιεπισκόπου Arnaldo, ο οποίος την ονόμαζε «Grachium», δηλαδή «μικρό ανώμαλο έδαφος».
Η πόλη είναι χτισμένη επάνω σε έναν ψηλό λόφο, γεγονός που της προσδίδει εντυπωσιακή εμφάνιση και τη διακρίνει από τα γύρω πεδινά εδάφη, ενώ οι κάτοικοι ασχολούνταν ως επί το πλείστον με τη γεωργία και κυρίως με την καλλιέργεια σιτηρών στις πεδιάδες.

Έριξαν ρουκέτα στο σπίτι του Μητροπολίτη Χαλεπίου (ΦΩΤΟ)

Δολοφονική επίθεση με ρουκέτα πραγματοποιήθηκε κατά του Μητροπολίτη Χαλεπίου στην Συρία.

Η ρουκέτα χτύπησε στο διαμέρισμα του Μητροπολίτη ο οποίος ευτυχώς δεν βρισκόταν μέσα.

Τόσο ο κ. Παύλος όσο και όλοι οι εργαζόμενοι και οι κληρικοί της Ι.Μ. Χαλεπίου ειναι καλά στην υγεία τους.

Κύπρος:Ξεπουλάμε χρυσό για κάλυψη αναγκών της χώρας

- Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαίωσε την πώληση του χρυσού που διαθέτει η ΚΤ
- Μετά από 53 χρόνια θα πουλήσουν το χρυσό για κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας
- Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα περάσει την απόφαση της πώλησης ακόμη κι αν διαφωνεί ο Πανίκος Δημητριάδης

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" επιβεβαίωσε την πώληση του χρυσού που διαθέτει η Κεντρική Τράπεζα για είσπραξη ενός ποσού της τάξης των €400 εκατ. από το Κράτος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Νομικό Συμβούλιο: Στολή ΤΕΛΟΣ στις διαδηλώσεις των συνδικαλιστών ΕΔ και ΣΑ

Παράνομη έκρινε την συμμετοχή σε διαδηλώσεις και πορείες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η απόφαση βρίσκεται συνάδει απόλυτα με την διαταγή που εξέδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε σε στρατιωτικούς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της 9ης Φεβρουαρίου φορώντας τις στολές τους.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου ήρθε μετά από ερώτηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα Σώματα Ασφαλείς. αλλέ φυσικά επεκτείνεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα διέπονται από πολύ αυστηρότερο πειθαρχικό καθεστώς.

ΥΨΙΠΕΔΑ ΓΚΟΛΑΝ Βολές από Συρία εναντίον ισραηλινής περιπόλου Απάντηση από Ισραήλ με πυραύλους (Βίντεο)

Ανταλλαγές πυρών μεταξύ δυνάμεων από τη Συρία και του ισραηλινού Στρατού είχαμε πριν από λίγο στην μεθόριο των δύο χωρών στα Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ ισραηλινή περίπολος δέχθηκε πυρά πυροβολικού από τη Συριακή πλευρά των συνόρων χωρίς να διευκρινίζεται εάν τα πυρά αυτά προέρχονταν από το Στρατό της Συρίας ή από άλλες ένοπλες ομάδες, αν και το πιθανότερο όμως είναι να πρόκειται για μονάδες του Συριακού Στρατού.
Τα πυρά από τη Συρία δεν προκάλεσαν απώλειες μεταξύ των ανδρών της ισραηλινής περιπόλου ο ισραηλινός Στρατός - και πιο συγκεκριμένα η επίλεκτη Ταξιαρχία Golani που εδρεύει εκεί- όμως απάντησε με βροχή βολών πυραύλων Tamruz προς την κατεύθυνση των συστημάτων πυροβολικού.

Π. Καμμένος: Θα σας ανατρέψουμε, κυρία Μέρκελ και κ. Σόιμπλε!

Στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, ανοίγοντας τις εργασίες του, εν όψει του Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου.

Ο κ. Καμμένος εξήρε τον κινηματικό χαρακτήρα της νεολαίας του κόμματος και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τονίζοντας ότι προέκυψαν μέσα από τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος και τους διαδικτυακούς τόπους.

Νεκρός Βορειοηπειρώτης από Αλβανούς ληστές στο Αργυρόκαστρο

Νέο θύμα ληστείας μεταξύ των ομογενών στην Αλβανία. Ο 76χρονος Παντελής Μαγκλάρας, κάτοικος του ελληνικού μειονοτικού χωριού Βοδίνο νομού Αργυροκάστρου, έχασε τη ζωή του στη μάχη με τους ληστές για την υπεράσπιση του σπιτιού του.

Την προσπάθειά του συνέχισε η 70χρονη σύζυγός του, η οποία έμεινε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κακώσεις.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ύποπτοι κατά την αστυνομία είναι δύο Αλβανοί νεαροί, οι οποίοι εργάζονταν τελευταία στο χωριό.

Για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μιλά ο Σαμαράς

Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται -μεταξύ άλλων- με συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επίορκων και αναφέρει πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, που η οργανική τους θέση καταργείται».

Δηλώνει ακόμη ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε το Σάββατο από το Δουβλίνο, μετά το Συμβούλιο Ecofin των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι, σύμφωνα με την τρόικα, το 2020 θα είναι βιώσιμο το χρέος, ενώ υπογράμμισε ότι εγκρίθηκε η έκθεση της τρόικας για τη Μεγαλόνησο.

Reuters: Συμφώνησαν Αθήνα - Τρόικα, σύντομα η δόση

«Τελειωμένη υπόθεση» θεωρεί τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα πηγή με γνώση των συνομιλιών, την οποία επικαλείται σε τηλεγράφημά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ομάδα Τόμσεν ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για να εκταμιευθούν άλλα δέκα δισ. ευρώ, είπε το Σάββατο στο Reuters η εν λόγω πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Η συμφωνία επετεύχθη την Παρασκευή και ολοκληρώνει την πρώτη αναθεώρηση των ελληνικών επιδόσεων από Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ, μετά τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, που απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Βόρεια Κορέα: Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από την κρίση

ΚΟΡΕΑ
Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνική καταστροφή το Τόκιο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι υπόσχεται ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τους συμμάχους τους και η Κίνα κρατά στάση αναμονής.
 
Η Πιονγκγιάνγκ δεν τρελάθηκε ξαφνικά, σημειώνουν αναλυτές, απλά «τραβάει το σχοινί» για να βγει από τη δυσχερή θέση που βρίσκεται, ιδιαίτερα μετά τις νέες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τον ΟΗΕ.

Ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, Μάικλ Γκριν, εξηγεί τα οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει κάθε παίκτης του παιχνιδιού, εξετάζοντας τρία υποθετικά σενάρια.

Πιο ακριβό το χαράτσι απ’ ότι αν εφαρμοζόταν ο ενιαίος φόρος ακινήτων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΧΑΡΑΤΣΙ
«Ασήκωτες» θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2013 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τη διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) ακόμα και αν η μείωση φτάσει το 15%, κάτι δύσκολο, από ό,τι θα ήταν αν εφαρμοζόταν κατευθείαν ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.
Αν και το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να πείσει με τους πολίτες με «αερολογίες» και φληναφήματα, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ωστόσο, ο φόρος θα ήταν ακόμα μικρότερος το τρέχον έτος ή και μηδενικός σε αρκετές περιπτώσεις με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα αντικαθιστούσε το ΕΕΤΗΔΕ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την κυβέρνηση είναι να διορθώσει την απόλυτη αποτυχία του, δηλαδή να κλείσει την δημοσιονομική τρύπα του 2013.

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Η τρόικα «εκβιάζει» πάλι ενώ ο Σαμαράς «αδειάζει» τον Κουβέλη!

ΜΑΞΙΜΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ

Από το newsbomb
 
Σε ρόλο «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» ο Αντώνης Μανιτάκης μετά τους ατυχείς χειρισμούς του Γιάννη Στουρνάρα στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έλεγε στους Έλληνες ότι πρέπει να... πανηγυρίσουν για την έγκριση της δόσης-μαμούθ ύψους 55,2 δισ. ευρώ!
Η προπαγάνδα δεν σταμάτησε όμως εκεί: όσοι λιγοστοί δημοσιογράφοι είχαν προειδοποιήσει ότι εκείνη η έγκριση δεν σήμαινε τίποτε άλλο παρά αλλεπάλληλους εκβιασμούς που θα συνεπαγόταν η τμηματική καταβολή εκείνης της δόσης τους επόμενους μήνες, επιχειρήθηκε να φιμωθούν.

Ρήγας Φεραίος (1757- 1798)

Από το el.wikipedia.org

Δείτε και εδώ

Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο ίδιος υπέγραφε ως «Ρήγας Βελεστινλής» ή «Ρήγας ο Θεσσαλός» και ουδέποτε «Φεραίος», κάτι που ίσως να είναι δημιούργημα μεταγενέστερων λογίων.[1] Γεννήθηκε στο Βελεστίνο, τις αρχαίες Φερές, το 1757, από εύπορη οικογένεια. Από τη νεανική του ζωή τα μόνα γνωστά είναι ότι ο πατέρας του ονομαζόταν Γεώργιος Κυριαζής[1] (ο παππούς του Κωνσταντίνος Κυριαζής ή Κυρατζής από το Περιβόλι Γρεβενών εγκαταστάθηκε στο Βελεστίνο που είχε μεταβληθεί σε Περιβολιώτικη παροικία, στις αρχές του 18ου αιώνα[2]), ενώ η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία και φέρεται πως είχε μία αδελφή, την Ασήμω. Ο Φραγκίσκος Πουκεβίλ αναφέρει πως είχε και ένα αδελφό, τον Κωστή, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην επανάσταση του 1821. Η οικογένεια του υπήρξε από τα θύματα της τουρκικής μανίας. Από αυτούς διασώθηκαν μόνο η μητέρα του με τον αδερφό του και μεταφέρθηκαν στη Βλαχία, όπου συντηρούνταν από τον Ρήγα.

Μικρές απώλειες στην Wall, κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

Dow14.865,06-0,08 -0,00%  



  Nasdaq3.294,95-5,21 -0,16%  

H Wall Street χθες
Απώλειες έπειτα τέσσερις διαδοχικές ημέρες κερδών κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκληρώνοντας ωστόσο την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 2% και πλέον.

Μία ημέρα μετά τα νέα ιστορικά που σημείωσαν οι Dow και S&P 500, οι δείκτες υποχώρησαν την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, κλείνοντας ωστόσο μακριά από τα χαμηλά ημέρας, υπό το βάρος των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τα οποία αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων

Στο επίκεντρο βρέθηκαν παράλληλα οι τραπεζικές μετοχές καθώς JPMorgan Chase και Wells Fargo ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τριμήνου με τα κέρδη να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών, αντίθετα από τα έσοδα τα οποία ήταν κατώτερα. 

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Μάρτιο υποχώρησαν 0,4% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 418,28 δισ. δολαρίων καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις εμφάνισαν άνοδο 2,8%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newsires ανέμεναν μικρότερη μείωση, της τάξης του 0,1%.
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Ιούλιο υποχώρησε στα μέσα Απριλίου  στις ΗΠΑ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης σημείωσε πτώση στις 72,3 μονάδες από 78,6 μονάδες το Μάρτιο ενώ οι οικονομολόγοι τον τοποθετούσαν στις 79 μονάδες.
Μικρή άνοδο σημείωσαν το Φεβρουάριο τα επιχειρηματικά αποθέματα χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ την ίδια στιγμή οι πωλήσεις ενισχύθηκαν. Τα συνολικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1,642 τρισ. δολ. ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5%.