Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Reuters: Συμφώνησαν Αθήνα - Τρόικα, σύντομα η δόση

«Τελειωμένη υπόθεση» θεωρεί τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα πηγή με γνώση των συνομιλιών, την οποία επικαλείται σε τηλεγράφημά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ομάδα Τόμσεν ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για να εκταμιευθούν άλλα δέκα δισ. ευρώ, είπε το Σάββατο στο Reuters η εν λόγω πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Η συμφωνία επετεύχθη την Παρασκευή και ολοκληρώνει την πρώτη αναθεώρηση των ελληνικών επιδόσεων από Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ, μετά τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, που απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο.


«Η τρίτη αποστολή αναθεώρησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε το περασμένο βράδυ στην Αθήνα με τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» είπε ακόμη η ανώνυμη πηγή.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όσο και το ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας το Μάιο, όπως προβλέπεται, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, αναχώρησε από την Αθήνα αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ματίας Μορς.

Στην περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της τρόικας την Κυριακή.

Την ίδια ώρα, πάντως, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε από το Δουβλίνο ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης...

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου