Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΥΨΙΠΕΔΑ ΓΚΟΛΑΝ Βολές από Συρία εναντίον ισραηλινής περιπόλου Απάντηση από Ισραήλ με πυραύλους (Βίντεο)

Ανταλλαγές πυρών μεταξύ δυνάμεων από τη Συρία και του ισραηλινού Στρατού είχαμε πριν από λίγο στην μεθόριο των δύο χωρών στα Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ ισραηλινή περίπολος δέχθηκε πυρά πυροβολικού από τη Συριακή πλευρά των συνόρων χωρίς να διευκρινίζεται εάν τα πυρά αυτά προέρχονταν από το Στρατό της Συρίας ή από άλλες ένοπλες ομάδες, αν και το πιθανότερο όμως είναι να πρόκειται για μονάδες του Συριακού Στρατού.
Τα πυρά από τη Συρία δεν προκάλεσαν απώλειες μεταξύ των ανδρών της ισραηλινής περιπόλου ο ισραηλινός Στρατός - και πιο συγκεκριμένα η επίλεκτη Ταξιαρχία Golani που εδρεύει εκεί- όμως απάντησε με βροχή βολών πυραύλων Tamruz προς την κατεύθυνση των συστημάτων πυροβολικού.

Όπως αναφέρεται από τις βολές των ισραηλινών πυραύλων «σημειώθηκε επιβεβαιωμένο κτύπημα κατά του στόχου» χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από την πλευρά των Σύρων.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο χωρών εντούτοις το επεισόδιο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερο σοβαρό καθώς σε αυτό ενεπλάκησαν βαρέα όπλα. Στις2 Απριλίου βλήμα όλμου προερχόμενο από την Συρία έπεσε κοντά στην πόλη Tel Fares του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν.
Στα πυρά απάντησαν οι Ισραηλινοί με βολές αρμάτων μάχης και σύμφωνα με τις αναφορές ο ή οι στόχοι καταστράφηκαν.
Το βλήμα Tarmuz – από το οποίο στη συνέχεια προέκυψε η οικογένεια του βλήματος Spike- είναι ένα ηλεκτροοπτικά (είτε με κάμερες υψηλής ευκρίνειας είτε με διάταξη IIR) κατευθυνόμενο πέρα της γραμμής του ορίζοντα BLOS (Beyond Line Of Sight) βλήμα εξοπλίζοντας μονάδες πυροβολικού του Ισραήλ. Το βλήμα είναι εποχούμενο σε ΤΟΙΜΠ Μ-113 τα όποια ονομάζονται Hafiz. Έχει μέγιστη εμβέλεια 20 χλμ. και διαθέτει διπλή εν σειρά κεφαλή υψηλής καταστροφικότητας  HEAT.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου