Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Νομικό Συμβούλιο: Στολή ΤΕΛΟΣ στις διαδηλώσεις των συνδικαλιστών ΕΔ και ΣΑ

Παράνομη έκρινε την συμμετοχή σε διαδηλώσεις και πορείες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η απόφαση βρίσκεται συνάδει απόλυτα με την διαταγή που εξέδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε σε στρατιωτικούς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της 9ης Φεβρουαρίου φορώντας τις στολές τους.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου ήρθε μετά από ερώτηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα Σώματα Ασφαλείς. αλλέ φυσικά επεκτείνεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα διέπονται από πολύ αυστηρότερο πειθαρχικό καθεστώς.

Ιδού το σχετικό κείμενο της απόφασης.
«Οι αστυνομικοί που μετέχουν σε εκδηλώσεις και πορείες για την προβολή επαγγελματικών διεκδικήσεων δεν δύναται νομίμως να φέρουν στολή δεδομένου ότι αυτοί δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία».
Η σχετική γνωμοδότηση κοινοποιήθηκε ήδη στις συνδικαλιστικές Ενώσει των αστυνομικών και όπως όλα δείχνουν αποτελεί μια ακόμη κίνηση ελέγχου του συνδικαλισμού των αστυνομικών.
Η γνωμοδότηση προέκυψε έπειτα από ερώτηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο 15 ημέρες μετά την μεγάλη διαδήλωση των ενστόλων και ζητούσε από το Νομικό Συμβούλιο να αποφανθεί ακόμη και αν η διαδήλωση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα!
Φυσικά το τελευταίο ερώτημα ήταν περιττό από την στιγμή που το αν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα ή όχι, έχει να κάνει με την καθαρά εφαρμοστική διαδικασία που ακολουθείται, οπότε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας ότι είναι αναρμόδιο για να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Από την στιγμή που η γνωμοδότηση κηρύσσει παράνομη την συμμετοχή τους, ακολουθεί και η πειθαρχική διαδικασία σε περίπτωση παραβίασης των εντολών της διοίκησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου