Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μιλά ο Σαμαράς

Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται -μεταξύ άλλων- με συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επίορκων και αναφέρει πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, που η οργανική τους θέση καταργείται».

Δηλώνει ακόμη ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».


Παράλληλα, λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.

Ο κ. Σαμαράς εγγυάται ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες τις καταθέσεις -και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Αφήνει δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού, με τη φράση «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει».

Επίσης, «σηκώνει το γάντι» που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική, «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική, με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα...».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις, εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου