Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε το Σάββατο από το Δουβλίνο, μετά το Συμβούλιο Ecofin των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι, σύμφωνα με την τρόικα, το 2020 θα είναι βιώσιμο το χρέος, ενώ υπογράμμισε ότι εγκρίθηκε η έκθεση της τρόικας για τη Μεγαλόνησο.


Η χώρα όπου έχει την έδρα της οποιαδήποτε τράπεζα που αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα πρέπει πρώτα η ίδια να παρέχει ρευστότητα στο ίδρυμα, πριν να είναι δυνατή οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια από το μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, είπε ακόμη ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, κινούμενος στο πνεύμα των δηλώσεων Μπαρνιέ.

«Η εμπλεκόμενη χώρα θα πρέπει να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης, πριν να είναι δυνατή η έλευση των κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Σόιμπλε, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, την ίδια περίπου ώρα με τις δηλώσεις Σόιμπλε, πηγές με γνώση των συνομιλιών Αθήνας - Τρόικας, έκαναν λόγο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης...

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου