Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το Παλάτι της Κνωσσού σε βίντεο (ψηφιακή αναπαράσταση)


Το Παλάτι της Κνωσσού σε βίντεο (ψηφιακή αναπαράσταση)
Δύο ψηφιακές αναπαραστάσεις του Παλατιού της Κνωσσού από τον Dragan Maric.

Νεκρόπολη 3.400 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο - Βρίσκεται σε κακή κατάσταση

Μία νεκρόπολη 3.400 ετών ανακαλύφθηκε σε λατομείο της Αιγύπτου, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Η νεκρόπολη αποτελείται από δεκάδες λαξευτούς τάφους και βρέθηκε στην περιοχή Τζεμπέλ ελ-Σιλσίλα, βόρεια του Ασουάν.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει περισσότερους από 40 τάφους , ανάμεσά τους και έναν μικρό ναό στις όχθες του Νείλου» είπε η Μαρία Νίλσον του Lund University της Σουηδίας στο Discovery News.

Ασυνήθιστο ροζ και λευκό πλάσμα με περίεργα χαρακτηριστικά αλιεύτηκε στο Μεξικό

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας ψαράς αλίευσε κάτι περίεργο από τον ωκεανό ακριβώς έξω από το Cabo, στο Μεξικό.


Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα ροζ και λευκό πλάσμα με περίεργα χαρακτηριστικά όπως τα μάτια του και την διογκωμένη κοιλιά του, τροφοδοτώντας με εικασίες το Διαδίκτυο ως προς το τι θα μπορούσε να είναι.

Τοπικοί εμπειρογνώμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το «εξωγήινο ψάρι» είναι στην πραγματικότητα ένας καρχαρίας που πρήζεται και στερείται τον τυπικό χρωματισμό.

Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι το πλάσμα είναι ένας καρχαρίας, Cephaloscyllium ventriosum

ΑΙΣΧΟΣ! Τουρκικά παπούτσια με τον Σταυρό στη σόλα!

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους Χριστιανούς του Ιράκ το σκάνδαλο της βεβήλωσης της εικόνας του Τιμίου Σταυρού που τοποθετήθηκε στη βάση παπουτσιών.

Την περασμένη εβδομάδα στις βιτρίνες του εμπορικού κέντρου Ankavy (χριστιανική πόλη βόρεια της Ερμπίλ) παρουσιάστηκαν παπούτσια, τα πέλματα των οποίων απεικόνιζαν το λεγόμενο "Teardrop" τον εικονογραφικό τύπο του Τιμίου Σταυρού Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ίδιο το προϊόν είναι τουρκικής προέλευσης!

Παράνομοι οι λαχανόκηποι στις ΗΠΑ. Οικογένεια διατάχθηκε να καταστρέψει κήπο της!

Αμερικανική οικογένεια  στην πολιτεία του Μισούρι διατάχθηκε  από την αστυνομία να καταστρέψει  τον λαχανόκηπο που είχε δημιουργήσει στην οικία που διατηρεί , διότι  είναι παράνομη   η καλλιέργεια λαχανικών με νόμο, αναφέρει σχετικό αμερικανικό δημοσίευμα.
Η οικογένεια που αναγκάστηκε να προβεί στην καταστροφή του λαχανόκηπου της  , έμεινε άναυδη απο τον νόμο  που απαγορεύει αυστηρά την καλλιέργεια οποιουδήποτε  οικόσιτου λαχανικού.

Οικισμός των Βίκινγκ ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Αμερική(Βίντεο)

Μία ανακάλυψη που, αν επιβεβαιωθεί, ίσως ανατρέψει την Ιστορία όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα, έκαναν Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Εντόπισαν, μέσω δορυφόρου, οικισμό στο νησί Νιουφάουντλαντ (Newfoundland) της Βόρειας Αμερικής που πιστεύεται πως κατοικήθηκε από τους Βίκινγκ.

Αν επαληθευτούν οι εικασίες των επιστημόνων, τότε ήταν οι Βίκινγκ που ανακάλυψαν το «Νέο Κόσμο», 500 χρόνια προτού φτάσει εκεί ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Η ανανέωση της ENI-Kogas

Του Ν. Λυγερού

Η ανανέωση της άδειας της ENI-Kogas για τα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, έρχεται να επιβεβαιώσει όχι μόνο τις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να ενισχύσει την πεποίθησή μας για το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει η περιοχή για τον τομέα των υδρογονανθράκων. Έτσι οι τεχνητές επιφυλάξεις μερικών έχουν πλέον εξαφανιστεί εντελώς, διότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την πραγματικότητα. Επίσης το γεγονός ότι η ENI-Kogas δεν άφησε κανένα θαλάσσιο οικόπεδο από τα τρία για το οποία πλήρωσε ως bonus υπογραφής 150 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον της είναι ήδη συμφέρον.

«Μάτωσε» ο Νείλος -Η φωτογραφία που οδήγησε σε υπερβολικές υποθέσεις

Σε πολλές υποθέσεις οδήγησε η φωτογραφία που τράβηξε ο δορυφορικός σταθμός Sentinel-3A στην οποία ο ποταμός Νείλος φαίνεται κατακόκκινος.

Στις δορυφορικές λήψεις έκαναν πολλούς να κάνουν λόγο ακόμα και για την βιβλική πρώτη πληγή, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για την απαρχή συνταρακτικών γεγονότων.

Η επιστημονική εξήγηση όμως έρχεται να βάλει στη θέση τους τα πράγματα καθώς το κόκκινο χρώμα στις φωτογραφίες αποτυπώνει απλά την περιοχή της βλάστησης, την οποία διασχίζει ο μεγάλος ποταμός.

Η Παλμύρα από ψηλά, μετά τους τζιχαντιστές(ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις μερικές μέρες μετά την ανακατάληψη της ιστορικής Παλμύρας απο το ισλαμικό κράτος το ρωσικό πρακτορείο RT επισκέφθηκε το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και με το παρακατω εντυπωσιακό βίντεο που μας ταξιδεύει στην αρχαία πόλη μας αφήνει να δούμε ποια ειναι η ανεπανόρθωτη ζημιά που εχει υποστεί στα χέρια των τζιχαντιστών.

Την Κυριακή ο Συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του, με αεροπορική βοήθεια απο τη Ρωσία απελευθέρωσαν ολοκληρωτικά την αρχαία πόλη της Παλμύρας από τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους. H κοινή στρατιωτική επιχείρηση διήρκησε τρεις εβδομάδες.

Εξαγγελία Νταβούτογλου Έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ντιγιάρμπακιρ στα κατεχόμενα

Κωνσταντινούπολη: Την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ντιγιάρμπακιρ στα κατεχόμενα και στο Έρμπιλ του Ιράκ ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου από το Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι πτήσεις από το Ντιγιάρμπακιρ προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα ξεκινήσουν από την 1η Μαρτίου, ενώ για το Ερμπίλ στις 10 Απριλίου.

Ναγκόρνο Καραμπάχ Kλιμακώνεται η ένταση Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας -12 νεκροί στρατιώτες και κατάρριψη ελικοπτέρου

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ζήτησε στον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία
Εχθροπραξίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας σημειώθηκαν τη νύχτα στον αζερικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο οποίος ελέγχεται ντε φάκτο από φιλοαρμένιους αποσχιστές.

Ρωσικά διεθνή δίκτυα αναφέρουν ανταλλαγή πυρών και όλμων.

«Βόμβα» Wikileaks για Τόμσεν - Βελκουλέσκου και διαπραγμάτευση - Σκοπεύουν να απειλήσουν με αποχώρηση από την Τρόικα - Διαβάστε τους διαλόγους

Η απειλή που ετοιμάζει το ΔΝΤ προς τη Γερμανία – Πώς θα πείσει Ευρώπη και Ελλάδα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους -  Τι είπαν για την ελάφρυσνη του ελληνικού χρέους - Ζητά μέτρα 2,5% του ΑΕΠ για να παραμείνει στο πρόγραμμα
Τα πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks, βάζοντας «φωτιά» στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.