Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H Ελληνική Παιδεία το ίδιο στη Σπάρτη και στην Αθήνα, στη θεωρία και στην πράξη στόχευαν να δημιουργήσουν όσο το δυνατό καλύτερο πολίτη, όχι όσο το δυνατό καλύτερο κερδοσκόπο, χρηματορέκτη• η Ελληνική Παιδεία επιδίωκε το καλό της κοινότητας, όχι το ατομικό καλό.

 Οι μέθοδοι και τα υλικά της εκπαίδευσης φυσικά διέφεραν ως προς την αντίληψη του καλού πολίτη που ίσχυε σε κάθε μέρος, αλλά τα ιδανικά ήταν πάντοτε τα ίδια.

20+1 ονειρεμένες εξωτικές παραλίες της Ελλάδας

Δεν πρόκειται για νησιά της Καραϊβικής αλλά για ελληνικές παραλίες. Καλές βουτιές να έχουμε.

Σε μαγικά νησία θέλω να βρεθούμε και να κάνουμε τις καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές στις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Το arttravel.gr μας ταξιδεύει στις ελληνικές παραλίες που θυμίζουν Χαβάη. Κι όμως υπάρχουν και είναι φοβερές. Τροπικό σκηνικό, φοίνικες, διάφανα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου και ολόλευκη άμμος.

Κρούγκμαν μαινόμενος: Το ΔΝΤ διαλύει την Ελλάδα. Τι κάνουν;

Οι θεσμοί θα ευθύνονται για το Grexit, όχι η Ελλάδα, τονίζει σε άρθρο του στους New York Times o οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν
Οργισμένος ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν καταφέρεται εναντίον των συζητήσεων περί "ελληνικού ατυχήματος" και Grexit, καθώς εκτιμά πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα φταίει το ΔΝΤ και όχι η ελληνική μεριά.
ADVERTISEMENT
"Τι νομίζουν ότι κάνουν οι πιστωτές και πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ);", γράφει ο διάσημος οικονομολόγος σε άρθρο του στους New York Times και συνεχίζει:

Δήλωση-σοκ Ρέντσι: Δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις να αποκλείσουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να τη βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι,

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί με βαθιά επίγνωση των κινδύνων που απορρέουν, ιδίως για την Ελλάδα, από τη μη επίτευξη συμφωνίας.

Ξεκινά η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

Συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες

Την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, που είχε καταστραφεί από τις καταρρακτώδεις βροχές τον περασμένο Ιανουάριο, αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού, σε σύσκεψη που έγινε υπό τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη και με τη συμμετοχή του πρύτανη του ΕΜΠ, Γιάννη Γκόλια, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων και ειδικών επιστημόνων.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες στην περιοχή της Πλάκας, με στόχο να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016.

Moody's: Πιθανός κίνδυνος για κυπριακές τράπεζες σε περίπτωση Grexit

Λευκωσία: Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody`s θεωρεί ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για τις κυπριακές τράπεζες.

Ειδικότερα αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν είναι σε σημαντικό βαθμό άμεσα εκτεθειμένες στην Ελλάδα, μετά την πώληση των ελληνικών εργασιών τους το Μάρτιο του 2013, η επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα αυτή δημιουργεί κινδύνους.

Χαμένοι θησαυροί: Καραβιές χρυσού και ιστορικά κειμήλια περιμένουν τους κυνηγούς της περιπέτειας!

Μια σειρά από ανεκτίμητης αξίας τεχνουργήματα έχουν θαφτεί, ξεχαστεί ή εξαφανιστεί από προσώπου Γης, κάνοντας τους λαούς που τα απώλεσαν να κλαίνε γοερά.
Λίγο ο πόλεμος, λίγο οι φυσικές συμφορές και άλλα γεγονότα και το κακό δεν αργεί να έρθει για τα κειμήλια που χάνονται στη λήθη του χρόνου.
Κάποια μάλιστα είναι τόσο καιρό εξαφανισμένα που μοιάζει πια λες και πρόκειται για μύθους και λαϊκές διηγήσεις, την ίδια ώρα που δεν αποκλείεται να έχουν βγει στη μαύρη αγορά και να περιλαμβάνονται πια σε ιδιωτικές συλλογές μακριά από τα αδιάκριτα μάτια αρχαιολόγων και κοινού.
Άλλοι πάλι θησαυροί λέγεται ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, αν και σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς και για τίποτα…

Ο Μιλόσοσκι σε νέες ανοησίες - Ξανά με σημαία της "Μακεδονίας" για να μας αποδείξει ότι είναι απόγονος του Μ.Αλεξάνδρου και του... Βουκεφάλα

Το…«χούι» του αντιπρόεδρου της Bουλής των Σκοπίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, φαίνεται πως δεν…«κόβεται», αφού συνεχίζει να προκαλεί βγάζοντας…selfie με την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας στα χέρια.
 
Πρόσφατα ο Μιλόσοσκι με την παρέα του βρέθηκαν στην τοποθεσία NaselbaCaska, στο κεντρικό τμήμα των Σκοπίων και κατά τη συνήθη τακτική του, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί κρατώντας  την προκλητική κόκκινη σημαία, παραβιάζοντας για μία ακόμη φορά την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995,  σύμφωνα με την οποία οι γείτονες δεσμεύονταν να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Le Monde: "Οι δανειστές θέλουν αλλαγή κυβέρνησης και πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα"!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ "A LA ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ"
 
Διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, αποκαλύπτετει ότι οι δανειστές θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, εγκατάσταση "μεταβατικής" κυβερνησης και για πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης, τον αρχιτραπεζίτη, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα!

Οργή της Bild για το σκίτσο στο «Ποντίκι» με Σόιμπλε, κυβέρνηση και την είσοδο του Άουσβιτς - Δείτε το σκίτσο

Κάνει λόγο για «απίστευτη παρομοίωση» - «Συγκρίνει τον αγώνα για την διάσωση της Ελλάδας μα την τύχη των εκατομμυρίων κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς»
Δριμεία επίθεση στην εφημερίδα "Το Ποντίκι" εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα "Bild" εκφράζοντας την οργή της για το σκίτσο που φιλοξενεί σήμερα στις σελίδες της η ελληνική εφημερίδα συγκρίνοντας την διάσωση της Ελλάδα με την τύχη των κρατουμένων στο Άουσβιτς.

Ζητούν άμεση κατάργηση ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων

Δείτε όλο το μεταφρασμένο κείμενο - Στο 23% ο ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering απο την 1η Ιουλίου! - Στο 13% ΦΠΑ βασικά τρόφιμα, ενέργεια - Μέχρι το 2022 όλοι θα παίρνουν σύνταξη στα 67 - Στο 28% η φορολογία των επιχειρήσεων - Πού υποχωρούν οι δανειστές από το κείμενο με τις «κόκκινες διορθώσεις» - Εκτός η «μικρή» ΔΕΗ
Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο η πρόταση των θεσμών που κατατίθεται σήμερα στο Eurogroup.

Χωρίς λύση το Eurogroup - Παράταση αγωνίας μέχρι την Δευτέρα

Λύση πριν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα θέλει η Μέρκελ - Αύριο Euroworking Group, το Σάββατο θα επαναληφθεί η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος - Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από την Αθήνα να βελτιώσει την πρότασή της - Αισιοδοξεί ο Τσίπρας για συμβιβασμό
Διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, διεκόπη αρκετές φορές και τελικώς η συνεδρίση του Eurogroup «τελείωσε για τώρα» περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδος το απόγευμα της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.