Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Πώς κατασκεύαζαν τους ναούς οι αρχαίοι Έλληνες; (Φωτο)

Για λύση του μυστηρίου σχετικά με τον τρόπο που οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τους ναούς τους, κάνει λόγο επιστημονική έρευνα, καθώς διαπιστώθηκε ο "πρώτος γερανός" που έχει υπάρξει ποτέ παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Annual of the British School at Athens, οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν "γερανούς" 150 χρόνια νωρίτερα από ό,τι γνωρίζαμε. Μερικοί από τους αρχαιότερους ναούς μας κατασκευάστηκαν με τη χρήση ενός περίπλοκου συστήματος σχοινιών, μοχλών και κορμών, περίπου πριν από 2.700 χρόνια.

Βόρεια Ήπειρος: αιώνιο, ένδοξο, περίλαμπρο και ανεκτίμητο στολίδι, των Ελλήνων καμάρι!

Βόρεια Ήπειρος, Ορθόδοξη και Ελληνική, πατρίδα ηρώων, μαρτύρων, ομολογητών, ευεργετών, γενέτειρα, μάνα και τροφός σπουδαίων Ελλήνων

Το έμβλημα του 100 % Έλληνα Γεωργίου Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη (Μπέης Μέγας Αλέξανδρος) ήταν ο δικέφαλος αετός της Ρωμανίας-Βυζαντίου σε κόκκινο φόντο ή, δηλαδή: η σημερινή σημαία της Αλβανίας

Ο σύγχρονος μάρτυρας Κατσίφας είχε όνειρο να χτιστεί μια μεγάλη εκκλησία στο χωριό του, ενώ ο ίδιος είχε φτιάξει Σταυρό με την Ελληνική σημαία και την είχε τοποθετήσει στον λόφο του χωριού του

Μπόρις Τζόνσον: Η Ε. Ε δεν θα δώσει συμφωνία διαζυγίου αν πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει στη Bρετανία τη συμφωνία διαζυγίου που επιθυμεί αν πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Τρεις ξεχωριστές νομικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της απόφασης του Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για σχεδόν ένα μήνα μετά την επιστροφή των βουλευτών στα έδρανα έπειτα από τη θερινή ανάπαυλα την προσεχή Τρίτη, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να δεσμεύονται είτε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση είτε ότι θα την αναγκάσουν να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια καθυστέρηση του Brexit.

Υπόθεση Λοϊζίδου: Η Λευκωσία έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα

Η Λευκωσία θα επιδιώξει να κρατήσει ανοιχτή την εξέταση της υπόθεσης της Τιτίνας Λοϊζίδου, παράλληλα όμως προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την πιθανή έκβαση στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιμένει σε κλείσιμο της επιτήρησης, επιδιώκοντας να παραπέμψει την αιτήτρια στην ‘Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας’ (ΕΑΙ) για τη διεκδίκηση των περιουσιακών της δικαιωμάτων.

Η υπόθεση δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Υπουργών, μεταξύ 23 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Στρασβούργο, ωστόσο, διπλωματικές πηγές μετέφεραν την εκτίμηση ότι θα υπάρξει προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας να συμπεριληφθεί το θέμα στην ατζέντα.

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό

Έντονη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Ενδεικτικό είναι ότι  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί ΚΥΣΕΑ το Σάββατο, με αυτό το αντικείμενο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου: «Συνεδριάζει αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».

Bild: «Ο Μητσοτάκης μας ζητά δισεκατομμύρια για πολεμικές αποζημιώσεις» - ΓΙΑ «ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ως «δυσάρεστη έκπληξη» της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο περιγράφει η Bild τη βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση Μέρκελ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προξένησε το ναζιστικό καθεστώς στη διάρκεια της Κατοχής στη χώρα μας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει ένα ακριβό δώρο δισεκατομμυρίων ευρώ από το Βερολίνο σημειώνοντας: «70 και πλέον χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να διαπραγματευτεί με την γερμανική κυβέρνηση για την καταβολή αποζημιώσεων». Θυμίζει ότι το ίδιο αίτημα είχε υποβάλει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν από περίπου ένα πεντάμηνο.
Focus: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει τη γραμμή Τσίπρα στο θέμα των επανορθώσεων

Ερντογάν: Μόσχα και Άγκυρα συζητούν για την αγορά των μαχητικών Su-57 - «Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να διαφυλάξουμε την αμυντική μας βιομηχανία»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει και να παράγει μαχητικά αεροσκάφη και ότι τα ρωσικά Su-35 και Su-57 είναι μια θετική εναλλακτική λύση στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν συνομιλίες για την αγορά των μαχητικών Su-57, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.
«Οι συνομιλίες συνεχίζονται, θα συνεχισθούν. Μετά την MAX-2019 ( έκθεση οπλικών συστημάτων -σ.σ.) στην Ρωσία παρέμειναν οι εκπρόσωποι των υπουργείων μας, που εργάζονται εκεί. Θα ενεργήσουμε, θέτοντας στο τραπέζι των συνομιλιών του δικούς μας όρους για την δανειοδότηση και την από κοινού παραγωγή» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.