Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Μεσολυμπιάδα 1906

Παναθηναϊκό Στάδιο, Μεσολυμπιάδα, 1906
Βραχύβια αθλητική διοργάνωση, επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθη τον Απρίλιο του 1906 στην Αθήνα, ενδιαμέσως των Ολυμπιακών Αγώνων του Αγίου Λουδοβίκου (1904) και του Λονδίνου (1908), εξ ου και Μεσολυμπιάδα. Ο επίσημος τίτλος της ήταν Β' Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η διοργάνωση αυτή προέκυψε ως μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της Ελλάδας που ζητούσε τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και του βαρώνου Ντε Κουμπερτέν και κατ' επέκταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που προέκρινε τη διεθνοποίηση των Αγώνων. Η λύση που δόθηκε ήταν να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια μια Μεσολυμπιάδα στην Αθήνα και κάθε τέσσερα χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια διαφορετική χώρα του κόσμου.

Η Μεσόγειος ως συνεκτική άκρη

Η αντιστασιακή συνεκτικότητα
Του Ν. Λυγερού


Όταν εξετάζουμε μερικά νοητικά σχήματα σε στρατηγικά παίγνια, όπως είναι το Hex (σε απλό επίπεδο) και το Go (σε πολύπλοκο επίπεδο) βλέπουμε ότι η έννοια της συνεκτικότητας είναι θεμελιακή. Μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι η συνεκτικότητα βασίζεται στην έννοια της άκρης. Με άλλα λόγια παίζει δυναμικά με τα άκρα και δημιουργεί μέτωπα σε τοπικό επίπεδο και σύνορα σε ολικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα κι αν βάζουμε στο πεδίο ακίνητες πέτρες, επί της ουσίας δημιουργείται μια δεξαμενή έλξης που αλλάζει συνεχώς με την τοποθέτηση νέων στοιχείων ακόμα κι αν τα προηγούμενα δεν έχουν κινηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ «ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ» ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Την ίδια μέρα που στην Άγκυρα διοργανώνεται για πρώτη φορά δημόσια συζήτηση για την ποντιακή γενοκτονία, οι Τούρκοι προβάλλουν ένα βίντεο που γύρισαν με κάποιους υπερήλικες Ποντίους εδώ στην Ελλάδα, από τους οποίους με έντεχνο τρόπο απέσπασαν την ομολογία ότι  δεν… έγινε καμία γενοκτονία και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ περνούσαν… «υπέροχα» με τον φρικτό γεννοκτόνο Τοπάλ Οσμάν και τους άλλους.

Το χαρακτηριστικό βίντεο που έχει τον τίτλο, «SOZDE PONTUS SOYKIRIM VIDEOSU»,  δηλαδή, «Βίντεο της δήθεν Ποντιακής Γενοκτονίας» θα επικαλεστούν για να διαψεύσουν την όποια αναφορά για την ιστορική ποντιακή γενοκτονία.

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ! Αυξάνουν οι φωνές Φινλανδών βουλευτών υπέρ εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φινλανδών, το πρώην κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, έριξε σήμερα κι άλλο λάδι στη φωτιά του τεταμένου διαλόγου για το ευρώ στο φινλανδικό πολιτικό σκηνικό, με ένα ανώτερο στέλεχός του να τάσσεται ανοικτά υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη, για πρώτη φορά αφότου το κόμμα εντάχθηκε στην κυβέρνηση συμμαχίας.

Ο βουλευτής των Φινλανδών εκτίμησε ότι η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα εάν βρισκόταν εκτός ενιαίου νομίσματος. Παράλληλα, ένα ινστιτούτο μελετών του ιδίου κόμματος χαρακτήρισε το Fixit —την έξοδο της Φινλανδίας από την ευρωζώνη— αληθινή επιλογή.

“Ζήτω η τρέλα”! Η ΕΕ στέλνει κι άλλα πλοία στη Μεσόγειο ΟΧΙ όμως στο Αιγαίο!


“Πόσα θες να μας τρελάνεις”; Το ερώτημα απευθύνεται στην ΕΕ και σ΄ όλους τους “πρωταγωνιστές” της. Του Έλληνα προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ συμπεριλαμβανομένου . Πως προκύπτει το ερώτημα και μάλιστα με τρόπο λίγο …αγοραίο ομολογούμε:

Deutsche Welle: Ειδομένη, η πρώτη φαβέλα της Ευρώπης - «ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ»

Με τις φαβέλες, τις παραγκουπόλεις της Βραζιλίας, παρομοιάζει η Deutsche Welle την Ειδομένη.
Κάθε πρωί, 3-4 λεωφορεία φτάνουν στην Ειδομένη. Αρχικά, παρκάρουν στον δρόμο που οδηγεί στον καταυλισμό και περιμένουν. Το απόγευμα, φεύγουν συνήθως άδεια. Αν μεταφέρουν λίγους επιβάτες, είναι συχνά οικογένειες που ελπίζουν να βρουν καλύτερες συνθήκες στα κέντρα προσφύγων, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, με τίτλο «Ειδομένη, η πρώτη φαβέλα της Ευρώπης».

Κατάσχεση α' κατοικίας σε ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων - 200.000 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ - Στο Ψυχικό

Το σπίτι, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και μόνο ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ
Κατασχετήριο της πρώτης κατοικίας έφτασε σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Ψυχικό αφού δεν είχε να πληρώσουν το ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο προέκυψε από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», παρουσίασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, το οποίο έλαβε κατασχετήριο κατοικίας αφού αδυνατούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Το Spiegel εμπλέκει και τον Σόιμπλε στα «Panama Papers» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται να αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη, που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω offshore στον Παναμά
Σε μια περίεργη υπόθεση «εμπλέκει» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται σε σχετικό του δημοσίευμα, τόσο ο χερ Σόιμπλε όσο και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αρνούνταν, επί σειρά ετών, να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που ήθελε να προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με ύποπτες συναλλαγές μιας εικονικής εταιρείας στον Παναμά.