Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Σαν σήμερα το θωρηκτό Αβέρωφ μπαίνει στη Σμύρνη! Δείτε το συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ

Μια ημέρα δοξασμένη, μια ημέρα χαράς για τον απανταχού Ελληνισμό και δη για αυτόν της Σμύρνης, ήταν η 4η Απριλίου του 1919. Κι αυτό διότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία φάνηκε να λαμβάνει σάρκα και οστά ένας πόθος αιώνων, η απελευθέρωση μιας πόλης όπου το ελληνικό δίκαιο ήταν «μπετοναρισμένο» πάμπολλους αιώνες (συνέβη τελικά μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου)!

Ήταν η μέρα όπου το εμβληματικό και δοξασμένο Θωρακισμένο Καταδρομικό “Γ.Αβέρωφ” εισέρχεται στην ιστορική πόλη του ελληνισμού και προσελκύει στην προκυμαία χιλιάδες περήφανους Έλληνες κι Ελληνίδες, οι οποίοι σπεύσουν να δουν από κοντά το καμάρι του Πολεμικού μας Ναυτικού το οποίο μεγαλούργησε στους Βαλκανικούς Πολέμους και στις επιχειρήσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Aνθυπολοχαγός Αργυρόπουλος: Έπεσε με Bleriot XI, λάφυρο από τον τουρκικό στρατό

Σαν σήμερα στις 4 Απριλίου 1913 σκοτώνεται, έπειτα από πτώση του αεροσκάφους του, ενός τουρκικού Bleriot XI, λάφυρο από τον τουρκικό στρατό, ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος.

Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα «Μπλεριό 11», χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Ν. Αλιβιζάτος και η διαστρέβλωση του Ελ. Βενιζέλου

Ειδικού Συνεργάτη

Με αφορμή το άρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου στην κυριακάτικη Καθημερινή (Τι κυβέρνηση προσδοκούμε; 2/4/2023) στο οποίο κάνει λόγο «για μια «Συμφωνία του Αιγαίου», στον δρόμο που χάραξαν Ελευθέριος Βενιζέλος και Κεμάλ Ατατούρκ το 1930», θα άξιζε να θυμίσουμε ότι ήταν η ίδια κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου (1928-1932) η οποία θέσπισε ένα έτος μετά τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες του 1930, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 1931 (Π.Δ. 6/9/1931), αιγιαλίτιδα ζώνη 10 ναυτικών μιλίων «όσον αφορά τα ζητήματα της αεροπορίας και της αστυνομίας αυτής» (αυτή στην οποία αναφερόμαστε συνήθως ως «εναέριο χώρο 10 ν.μ.»). Μέχρι τότε ίσχυε αιγιαλίτιδα ζώνη γενικής εφαρμογής («χωρικά ύδατα») 3 ναυτικών μιλίων.

Κατάσκοποι, τρομοκράτες και το νέο περιβάλλον στο οποίο καλείται να δράσει η Ελλάδα

Αντώνης Σπυρόπουλος,
Αρθρογράφος Πληροφορικός

Ένα όραμα, εδώ και τώρα, γιατί μια Ευρώπη με αδύναμη Ελλάδα υποθηκεύει τα σύνορα και το μέλλον της.

Και ξαφνικά οι Έλληνες προσγειωνόμαστε απότομα σε ένα νέο γεωπολιτικό σκηνικό που καμία σχέση δεν έχει με αυτό των προηγούμενων δεκαετιών της μεταπολιτευτικής ευωχίας και ανεμελιάς. Τα τελευταία κρούσματα κατασκοπείας (η Ρωσίδα «Μαρία», δολιοφθοράς (η «Μαρία» του Έβρου) και της νυν αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος που προετοίμαζαν ισλαμιστές Πακιστανοί σε συνεργασία με παραμάγαζο των Φρουρών της Επανάστασης, δηλαδή κατ’ ουσία των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών του Ιράν, θέτουν τις νέες παραμέτρους και μεταβλητές στην γεωπολιτική εξίσωση, έτσι όπως θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ελλάδα.

Στήνουν σενάρια ψευδαισθήσεων για την Τουρκία

Κώστας Βενιζέλος   

Ελλάδα και Τουρκία έχουν εισέλθει, όπως διαλαλούν οι δυο πρωτεύουσες,  σε μια περίοδο βελτίωσης των σχέσεων. Τούτο γίνεται ως αποτέλεσμα  κινήσεων εκτόνωσης της έντασης από την Τουρκία, η οποία ειρήσθω εν παρόδω αυτή την προκαλούσε. Το ζητούμενο είναι πόσο θα κρατήσει αυτή η νέα φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πότε η Άγκυρα θα επανέλθει στις παλιές και δοκιμασμένες γι αυτήν συνταγές.

Η «νέα εποχή» στα ελληνοτουρκικά μόνο για τους αφελείς και τους αδιάβαστους δεν θα έχει ημερομηνία λήξης. Ο Ερντογάν, που δεν τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, ενδεχομένως όμως να τα

Κύπρος: «ΑΡΙΑΔΝΗ -23» – Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας

 FILE PHOTO Το Γαλλικό ελικοπτεροφόρο MISTRAL EPA/AXEL MANZANO / FRENCH NAVY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «ΑΡΙΑΔΝΗ-23», συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Γαλλίας στις 30 και 31 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της παρουσίας του γαλλικού ελικοπτεροφόρου MISTRAL, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, με τη συμμετοχή τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και των ΕΔ τη Γαλλίας.

ΥΦΕΘΑ: Επιθεώρησε την περίφημη 193η Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων(Φωτο)

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, χθες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επισκέψεων σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετέβη στις έδρες της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΜΠΕΠ MLRS) και του 323 Λόχου Επισκευών (ΛΕ MLRS), στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις της 193 ΜΠΕΠ και του 323 ΛΕ για την αποστολή, την οργάνωση και τις τρέχουσες δραστηριότητες των Μονάδων. Επίσης, επισκέφθηκε τους χώρους τους και μίλησε με στελέχη και οπλίτες θητείας της δυνάμεώς τους. Επιπρόσθετα, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με στελέχη και Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Καβάλας.

Η Νaval Group συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της προς όφελος της ελληνικής βιομηχανίας

Στις 4 Απριλίου, η Naval Group υποδέχθηκε τους εκπροσώπους 13 ελληνικών εταιρειών στο ναυπηγείο της Lorient, σε συντονισμό με την HASDIG

Η Naval Group συνεχίζει τις δράσεις της για την προώθηση νέων ευκαιριών για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα της.

Αυτή η επίσκεψη ακολουθεί τη πρόσφατη μιας άλλη αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που συντονίστηκε από τον ΣΕΚΠΥ, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικών Υλικών, στις 15 Μαρτίου.
Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν ο εντοπισμός νέων ευκαιριών στην παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα της Naval Group για τις ελληνικές εταιρείες πέραν ​​των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

OH-58D Kiowa Warrior (OH-58F Fox) Armed Reconnaissance Helicopter

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος 

OH-58D Kiowa Warrior (OH-58F Fox) Armed Reconnaissance Helicopter

Το Armed OH-58D Kiowa Warrior, σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό, προμηθεύεται από την Bell Helicopter Textron του Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Περίπου 375 Kiowa βρίσκονται σε υπηρεσία και το μονοκινητήριο, διπλό οπλισμένο αναγνωριστικό ελικόπτερο έχει αναπτυχθεί για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αϊτής, της Σομαλίας και του Κόλπου της Αραβίας (Desert Storm και Desert Shield).

Άφιξη 12ου και 13ου Rafale στην Τανάγρα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Από τις μεσημβρινές ώρες περίπου, δύο ακόμη Rafale F3R βρίσκονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, ενταγμένα στην δύναμη της 332 Μοίρας, η οποία πλέον αριθμεί 13 αεροπλάνα του τύπου. Όπως γράψαμε προ ημερών, τα δύο αεροπλάνα, το μονοθέσιο “414” και το διθέσιο “442”, παραλήφθηκαν από την επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας την προηγουμένη εβδομάδα και σήμερα απογειώθηκαν από την Γαλλία λίγο πριν τις 09.00 για το ταξίδι στην Ελλάδα.

Η 332 Μοίρα διαθέτει πλέον 9 μονοθέσια Rafale EG και 4 διθέσια Rafale DG, εκ των οποίων 5 συν 2 μεταχειρισμένα αντιστοίχως. Στο διάστημα που έχει διαρρεύσει, η Μοίρα έχει παραλάβει επαρκή όπλα ώστε να είναι εφικτή η εκτέλεση μέρους των αποστολών με τις οποίες έχει επιφορτιστεί και συνεχίζει υπό καθεστώς Αρχικής Επιχειρησιακής Ικανότητας (IOC).

Στόχος οι κορβέτες με τα θαλάσσια drone των Τούρκων

Διονύσης Αντωνέλλος

Η Τουρκία κατάλαβε αυτό το αποτέλεσμα εκ των προτέρων και άρχισε να λαμβάνει μέτρα ανάλογα».

Στόχος οι κορβέτες με τα θαλάσσια drone των Τούρκων λέει ο Τούρκος ερευνητής αμυντικής βιομηχανίας Aνίλ Σαχίν, μιλώντας στο TRT Haber.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των SİDAs είναι ότι είναι μια αναλώσιμη πλατφόρμα. Επομένως, είναι εντάξει αν το χάσουμε. Επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι μέσα και είναι φθηνό από άποψη κόστους», ανέφερε στο TRT Haber ο Τούρκος ερευνητής.

ΕΜΠΛΟΚΗ στην αποστολή της LoR στις ΗΠΑ, για τα ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ τύπου UH-60 Blackhawk;

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής φαίνεται πως υπάρχει με την αποστολή του Μη Δεσμευτικού Αιτήματος (LoR: Letter of Requets) στις ΗΠΑ για τα ελικόπτερα UH-60M Blackhawk για την Αεροπορία Στρατού, καθώς φέρεται να διαπιστώθηκε στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) διαφορά ανάμεσα στο νούμερο που καλυπτόταν από την υπουργική υπογραφή – εξουσιοδότηση και αυτό που συνολικά αναφερόταν στο έγγραφο της LoR που έφτασε στη Γενική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα έγραψε χθες το DP, η εξουσιοδότηση στη ΓΔΑΕΕ από τον υπουργό Εθνικής

Στρατός Ξηράς: Σε προχωρημένο επίπεδο συζητήσεις για την απόκτηση νέων αντιαεροπορικών συστημάτων από το Ισραήλ

Γιάννης Νικήτας

Σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο διεξάγονται συνομιλίες και διαπραγματεύσεις για τη πρόσκτηση νέων αντιαεροπορικών συστημάτων για τον Στρατό Ξηράς και το Αντιαεροπορικό Πυροβολικό. Ειδικότερα κατά το προγενέστερο χρονικό διάστημα διεξήχθησαν παρουσιάσεις από ισραηλινές εταιρείες οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά από την ελληνική πλευρά και κατέληξαν σε επίσημες διαπραγματεύσεις με αντικείμενο τη πρόσκτηση νέων αντιαεροπορικών συστημάτων βραχέως και μέσου βεληνεκούς.

Συγκεκριμένα οι διαπραγματεύσεις αφορούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα Spyder MR/LR και Barak 8 LRAD/ERB για την αντικατάσταση των ανατολικής προέλευσης συστημάτων του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού καθώς και των αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς HAWK.

Πρόεδρος Eurogroup σε Μητσοτάκη: Τεράστια η πρόοδος που έχει συντελεστεί – Όλα όσα συζητήθηκαν

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συνοψίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει και να εντοπίσουμε επίσης τις προκλήσεις για την επόμενη περίοδο, γιατί φυσικά η δουλειά μας δεν σταματάει ποτέ», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Ντόναχιου έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της χώρας μας στο Eurogroup με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια με παράλληλη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Παρέμβαση Ι. Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του Ν. Σειραγάκη

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά

ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ αλά ΣΥΡΙΖΑ

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου  

Απ’ όπου και να την πιάσεις την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη μπάζει. Πρόκειται για έναν σεξιστή μισογύνη, ο οποίος έχει πλούσιο παλμαρέ αισχρών αναρτήσεων, με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει αδιάφορα.
Πρόκειται για έναν δειλό άνθρωπο, ο οποίος, όταν μετά την κατακραυγή για την υιοθέτηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να τα κουκουλώσει, επικαλούμενος τη μακρά έκθεσή του στη δημοσιότητα, τη «σάτιρα» και τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για τον Ζακ. Πιάσε το αβγό και κούρεψέ το. Πρόκειται για έναν τύπο, ο οποίος λοιδορούσε και έβριζε αυτούς που σήμερα καλεί να τον ψηφίσουν. Του Α. Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου προσωπικά. Κι όμως το καταπίνουν. Και πρόκειται για έναν καλλιτέχνη, ο οποίος έχει τελειώσει τη σχέση του με τους νέους, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Για τα νέα παιδιά που ακούν ραπ, ο Μιθριδάτης είναι ένα καλλιτεχνικό απολίθωμα. Αρα σαν μέσο για την «πλατιά απεύθυνση» στη νεολαία, είναι καταδικασμένο.

Η “Μαύρη Βίβλος” των 29 φόρων του Τσίπρα – Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τις τσέπες των πολιτών

Μακρά είναι η λίστα των φόρων που φόρτωσε στη μεσαία τάξη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αξίζει να θυμίσουμε ότι μεταξύ άλλων είχαν επιβάλει αύξηση ΦΠΑ, μετάθεση προϊόντων στον αυξημένο συντελεστή, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης φόρου για μισθωτή εργασία και άλλα πολλά φιλολαϊκά μέτρα.

Γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Με σημαία την υπερφορολόγηση (μαζί με τις περικοπές συντάξεων), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέβασε από το 2015 μέχρι το 2018 τον λογαριασμό των νέων μόνιμων μέτρων λιτότητας στα 9,5 δισ.!

Δένδιας - Τσαβούσογλου σήμερα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενώ ο Ερντογάν συντηρεί το αντιαμερικανικό μέτωπο

 Αλεξία Τασούλη

Σήμερα το απόγευμα Δένδιας και Τσαβούσογλου θα βρεθούνε μαζί στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και δεν αποκλείεται να έχουν ένα τετ α τετ στον απόχηο του θετικού κλίματος που ανέφερε και ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας αλλά και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ιστορικά προβλήματα με την Ελλάδα, ωστόσο μπορούν να γίνουν συνομιλίες προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα ώστε να αποφευχθεί η ένταση.

Ακάρ σε Ν. Παναγιωτόπουλο: Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με διάλογο

Την ελπίδα τα προβλήματα που έχουν Ελλάδα και Τουρκία να λυθούν μέσα από το διάλογο, εξέφρασε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο Κέντρο Συντονισμού Καταστροφών της AFAD στο Χατάι, μια από τις σεισμόπληκτες περιοχές της γείτονας χώρας.

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα έχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε, στο πνεύμα της συμμαχίας, του ειρηνικού διαλόγου, ώστε να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ προσθέτοντας ότι «εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε τις προσπάθειες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη και τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και όπως γνωρίζετε και εσείς υπάρχουν κάποια προβλήματα και κάποιες διαφορές».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «άδειαζει» τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε χθες Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτό στο εξής τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Φλέικ μετά τη συνάντηση του αμερικανού διπλωμάτη με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μερικές εβδομάδες προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα.

«Αυτό δεν είναι πρέπον, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου λιγάκι. Είσαι πρεσβευτής. Η επαφή σου εδώ πέρα είναι ο πρόεδρος», δήλωσε ο κ. Ερντογάν χθες, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΗΠΑ: Η προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι την Ελλάδα στο μικροσκόπιο του Κογκρέσου για την έγκριση των F-16

Η περιφερειακή αντιπαλότητα της Τουρκίας με την Ελλάδα αποτελεί ένα από τα θέματα που λαμβάνει υπόψιν του το Κογκρέσο κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του αιτήματος της Άγκυρας για την αναβάθμιση και την απόκτηση νέων μαχητικών F-16. Στη σχετική πεντασέλιδη έκθεση της Υπηρεσίας Μελετών του Κογκρέσου με τίτλο "Τουρκία: Πιθανή Πώληση των F-16" αφιερώνεται μια παράγραφος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μάλιστα υπενθυμίζεται ότι "η κοινή επεξηγηματική δήλωση που συνοδεύει το Νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό (NDAA) για το δημοσιονομικό έτος του 2024 προειδοποιεί τους νατοϊκούς συμμάχους ενάντια στις ‘μη εξουσιοδοτημένες εδαφικές υπερπτήσεις του εναέριου χώρου άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ’".

Ιταλός υπουργός Εξωτερικών για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους το βάρος

«Δεν είναι πάντα δυνατόν να υποδεχόμαστε όλους όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη» τονίζει ο Αντόνιο Ταγιάνι

Στην κοινή πρόκληση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού που αντιμετωπίζουν η Ιταλία και η Ελλάδα εστιάζει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι τονίζοντας πως οι δύο χώρες «δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους το βάρος».

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης για το μεταναστικό ο Αντόνιο Ταγιάνι επεσήμανε:

Πούτιν: Θα υποδεχτεί τον Λουκασένκο στις 5-6 Απριλίου στη Μόσχα -Στο επίκεντρο η κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, θα ταξιδέψει στη Μόσχα την Τετάρτη για διήμερες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την έκκληση του Λουκασένκο για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε επικείμενη απευθείας συνάντησή τους.

Ο Πούτιν και ο Λουκασένκο θα διεξαγάγουν συνομιλίες για επίκαιρα διμερή και διεθνή ζητήματα στις 5 Απριλίου, πριν από τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου του Ενωσιακού Κράτους στις 6 Απριλίου, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κούρδοι: Ο τουρκικός κατοχικός στρατός βομβάρδισε θέσεις της αντίστασης στο βόρειο Ιράκ

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τις Κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), ο τουρκικός κρατικός στρατός κατοχής πραγματοποίησε 21 βομβαρδισμούς στις θέσεις αντίστασης των ανταρτών την 1η και 2α Απριλίου.

Το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης και Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιθέσεων που πραγματοποίησε ο τουρκικός κρατικός στρατός κατοχής την 1 και 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 2 πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή του όρους Çarçeli στη Μετίνα την 1η Απριλίου.

Με αντίμετρα απειλεί η Ρωσία μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 Την αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία από σήμερα, Τρίτη (4/4) αποτελεί το 31ο μέλος του Ευρωατλαντικού Άξονα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη, που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ νωρίτερα, προειδοποίησε πως «η ένταξη της Φινλανδίας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αναγκάζει τη Ρωσία να λάβει «αντίμετρα» για να διαφυλάξει την ασφάλειά της», ενώ σημείωσε ότι «θα παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη των υποδομών και των όπλων στο έδαφος της Φινλανδίας», όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο εισήσεων TASS.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

Κώστας Λάβδας, Ο φράχτης στον Έβρο είναι απαραίτητος και δεν είναι ιδεολογικό το θέμα

 

Συζητήσεις και ένα πολιτικό debate για την ανάγκη λειτουργίας αλλά και της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο έχουν επανέλθει στο προσκήνιο

Ν. Λυγερός: "Το έργο των ηρώων". Ελληνικό Σχολείο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Αμβούργου. 01/04/2023

 

Ν. Λυγερός: "Το έργο των ηρώων". Ελληνικό Σχολείο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Αμβούργου. 01/04/2023

Καραβίδας Στ.: Κοσμογονία στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Βάσιμες προϋποθέσεις για ...

 

Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας μίλησε για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία μετά τις εκλογές (03-04-2023).

Ιατρίδης Κ.: Rafale χωρίς υποδομές υποστήριξης; / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο πτέραρχος ε.α. Ιατρίδης Κω/νος μίλησε για τις υποδομές υποστήριξης των Rafale (02-04-2023).

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη προδοσία | Zoom powered by XAK (3-4-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη προδοσία

Διακινήθηκαν 2 δις εκ. ευρώ στους λαθροδιακινητές, αυτή ήταν η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό

 

Διακινήθηκαν 2 δις εκ. ευρώ στους λαθροδιακινητές, αυτή ήταν η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό

Πώς επηρεάζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία τις σχέσεις των δυο χωρών

 

Πώς επηρεάζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία τις σχέσεις των δυο χωρών

Σ. Καλεντερίδης: Στηρίζουμε την Τουρκία σε θέση που θα ελέγχει την έρευνα/διάσωση στο Αιγαίο

Σ. Καλεντερίδης: Στηρίζουμε την Τουρκία σε θέση που θα ελέγχει την έρευνα/διάσωση στο Αιγαίο

Μέλος του ΝΑΤΟ και επισήμως από σήμερα η Φινλανδία | Ώρα Ελλάδος 04/04/2023 | OPEN TV

 


1. Τουρκία: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραδόθηκε στον Ερντογάν - Το σχόλιο του Γ. Εγκολφόπουλου
2. Ο Γ. Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά και τους Γκρίζους Λύκους της Γερμανίας
3. Μέλος του ΝΑΤΟ και επισήμως από σήμερα η Φινλανδία

Στην Τουρκία σήμερα Παναγιωτόπουλος και Μηταράκης - Συνάντηση με Ακάρ και Σοϊλού | Σήμερα | 04/04/2023

 

1. Τουρκία: O Eρντογάν μοιράζει προεκλογικό «μπαξίσι» στα παιδιά, και μάλιστα αυξημένο
2. Show Ερντογάν με το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας
3. Τούρκος πτέραρχος: Το μαχητικό TF-X θα έχει κινητήρες F-16, άρα κι εκεί έχουμε ανάγκη τις ΗΠΑ
4. Στην Τουρκία σήμερα Παναγιωτόπουλος και Μηταράκης - Συνάντηση με Ακάρ και Σοϊλού
5. Τι κρύβεται πίσω από τη νέα επίθεση του Ερντογάν κατά του Μπάιντεν