Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δεινοκράτης, ὁ ἀρχιτέκτων τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου…

The Colossus of Mount Athos in Macedonia, According to the designs of Dinocrates architect of the great Alexander
The Colossus of Mount Athos in Macedonia, According to the designs of
Dinocrates architect of the great Alexander
 Ὁ Δεινοκράτης ἦταν ἀρχιτέκτων καὶ πολεοδόμος, τεχνικὸς σύμβουλος τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, τὸν ὁποῖο ἀκολούθησε στὶς ἀποστολές του. Εῖναι ἰδιαίτερα γνωστὸς γιὰ τὴ δημιουργία τοῦ πολεοδομικοῦ σχεδίου τῆς Ἀλεξάνδρειας, καθῶς καὶ γιὰ τὴ συμμετοχή του στὸ σχεδιασμὸ τοῦ ναοῦ τῆς Ἀρτέμιδος στὴν Ἔφεσο, ἑνὸς ἀπὸ τὰ 7 θαύματα τοῦ κόσμου.

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο και καρφιά

Το δάπεδο του τέταρτου χώρου βρίσκεται δύο μέτρα βαθύτερα από το δάπεδο των άλλων χώρων - Περιστέρη: «Η πόρτα που βρήκαμε ενισχύει την άποψή μας ότι πρόκειται για ένα τάφο» - Διαβάστε ολόκληρη την σημερινή συνέντευξη Περιστέρη, Μενδώνη και Παναγιωταρέα
Με τις σημερινές ανακοινώσεις από την Αμφίπολη καταρρίφθηκε ένα από τα βασικά επιχειρήματα των αρχαιολόγων που αμφισβητούν τη μακεδονική περιοδολόγηση του Τύμβου Καστά:

Τα μαρμάρινα θυρόφυλλα που αποκαλύφθηκαν κατά την αφαίρεση των επιχώσεων αποδεικνύουν ότι α) το μνημείο είναι ταφικό και β) χρονολογείται στον 4ο π.Χ. αιώνα και μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως «τυπική μορφή μακεδονικού τάφου».

Φοβερό βίντεο με μαχητικό να ρίχνει βόμβα ναπάλμ σε αεροπορικό σόου

Ζαλισμένοι οι θεατές παρακολούθησαν με δέος ένα μαχητικό αεροπλάνο AV-8 Sea Harrier να ρίχνει μία βόμβα ναπάλμ σε ένα αεροπορικό σόου στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Καθώς το αεροπλάνο πετάει, απελευθερώνει την βόμβα ναπάλμ, στέλνοντας τις φλόγες να εκτοξεύονται στον ουρανό. Ένα τεράστιο λοφίο μαύρου καπνού στη συνέχεια ανεβαίνει στον αέρα.

Β. Κορέα: Τα ηνία της χώρας στην αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Μετά το κάταγμα που υπέστη στους αστραγάλους - Η 27χρονη Κιμ Γιο-γιονγκ καλείται να λάβει «σημαντικές αποφάσεις»  
Το κάταγμα στους δύο αστραγάλους δεν καθήλωσε μόνο στο κρεβάτι τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά τον ανάγκασε να αναθέσει την ηγεσία της χώρας, έστω προσωρινά, στην μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο-γιονγκ.
Σύμφωνα με το think tank της Σεούλ, North Korea Intellectuals Solidarity (NKIS), ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ νοσηλεύεται στην κλινική Μπουνγκουά, έχει αναθέσει την ηγεσία της χώρας στην 27χρονη αδελφή του.

Η ιστορία του μέλλοντος της Ιερισσού

Του Ν. Λυγερού

Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης μέσω του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους, δεν έχεις καν το δικαίωμα να καταστραφείς, διότι αποτελείς κληρονομικό πλούτο για την Ελλάδα. Και ο λόγος είναι απλός. Ένα από τα πιο δύσκολα κατορθώματα είναι να δημιουργείς παρελθόν. Έτσι όταν το έχεις, το πιο δύσκολο είναι να το διατηρήσεις. Η Ιερισσός έχει την ιδιότητα ως περιοχή, της ιστορικής συνέχειας. Δίχως παύση, η περιοχή κατοικείται από την Αρχαιότητα, διότι ποτέ στην ιστορία της δεν πόνταρε στη μονοκαλλιέργεια. Ενώ πολλά χωριά που έκαναν αυτό το στρατηγικό λάθος, δεν υπάρχουν πια. Όταν επιπλέον εντοπίζεις ότι μια πράξη είναι μη αναστρέψιμη στην περιοχή, δεν έχεις το δικαίωμα να την δοκιμάσεις, αφού δεν θα μπορεί κανείς πια να την διορθώσει στο μέλλον. Ουσιαστικά η Ιερισσός δεν έχει το δικαίωμα να πεθάνει. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη να αναζητήσει μια ανθρώπινη στρατηγική ανάπτυξης που να δίνει προοπτικές όχι μόνο στους κατοίκους της αλλά σ’ όλη την περιοχή.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή "Πινελιές Ζωής…Της δικής μας ζωής! " 
με την Δέσποινα Οικονόμου 
στο Ράδιο Πάφος 93,7 FM. 
01/10/2014

Μυστήρια της Γης: Ένα μυστήριο 13.000 χρόνων -Ο Δορυφόρος Μαύρος Ιππότης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτός ο "Τεχνητός Δορυφόρος" έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τέλη της δεκαετίας του '50 και έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αντικείμενα στο χώρο. Στην αρχή πίστευαν ότι είναι ένας ρωσικός κατασκοπευτικός δορυφόρος, ο Black Knight -ο Μαύρος Ιππότης έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μια ανακοίνωση (;) του τουρκικού ΓΕΕΘΑ… για γέλια και για κλάματα!

Από το defence-point

Το ότι η Τουρκία επί τέσσερις δεκαετίες εφαρμόζει στο Αιγαίο μία προκλητική, αβάσιμη και καταφανώς επεκτατική πολιτική, εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας είναι σε όλους μας γνωστό. Ότι θα ξεπερνούσε τον εαυτό της υιοθετώντας ακραίες συμπεριφορές ήταν αναμενόμενο. Όμως, φαίνεται ότι οι γείτονες κυριαρχούμενοι από τις νεο-οθωμανικές (μωρο)φιλοδοξίες τους πέρασαν στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και δη της απόλυτης παραδοξότητας.

Αιώνιο σέβας στην Κούρδισα Αμαζόνα Κράτησε για εκείνη την τελευταία σφαίρα για να μη πέσει στα χέρια των Ισλαμοφασιστών(Βίντεο)

«Δεν φοβόμαστε τίποτα. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Προτιμάμε να ανατιναχθούμε παρά να πέσουμε στα χέρια της ISIS», δήλωνε η 19χρονη Κούρδισσα αμαζόνα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγο καιρό στο BBC.

Η Ceylan Ozalp πολεμούσε στην κουρδική πόλη Kobani εναντίον των ισλαμιστών δολοφόνων, όταν οι μακελάρηδες περικύκλωσαν την ομάδα της και άρχισαν το σφυροκόπημα. Η 19χρονη ηρωίδα έχασε όλες τις συντρόφισσές της αλλά... συνέχισε να αντιστέκεται.

Καθηγητής Γεωλογίας Ηλίας Μαριολάκος:Ιστορικό ο Ηρακλής πρόσωπο που έφτασε ως τον Καναδά

Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.

Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική.

Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους... δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.