Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Β. Κορέα: Τα ηνία της χώρας στην αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Μετά το κάταγμα που υπέστη στους αστραγάλους - Η 27χρονη Κιμ Γιο-γιονγκ καλείται να λάβει «σημαντικές αποφάσεις»  
Το κάταγμα στους δύο αστραγάλους δεν καθήλωσε μόνο στο κρεβάτι τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά τον ανάγκασε να αναθέσει την ηγεσία της χώρας, έστω προσωρινά, στην μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο-γιονγκ.
Σύμφωνα με το think tank της Σεούλ, North Korea Intellectuals Solidarity (NKIS), ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ νοσηλεύεται στην κλινική Μπουνγκουά, έχει αναθέσει την ηγεσία της χώρας στην 27χρονη αδελφή του.

Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο NKIS ότι η απόφαση για παρατεταμένη νοσηλεία του 31χρονου ελήφθη έπειτα την προτροπή της Κιμ Γιο-γιονγκ για σύγκλιση συμβουλίου της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος Κορέας.
Επομένως, μετά τη συνάντηση, η Πιονγιάνγκ αποφάσισε πως ο δικτάτορας θα λάβει παρατεταμένη ιατρική περίθαλψη ώστε να υπάρξει γρήγορη ανάρρωση, όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης καλούνται να ακολουθήσουν τις εντολές που είχε δώσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν το ατύχημά του, το κόμμα και ο στρατός θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή όσο ο 31χρονος βρίσκεται «εκτός υπηρεσίας» και όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κυβέρνηση θα τα αναλάβει η Κιμ Γιο-γιονγκ, έτσι ώστε ο αδελφός της να εστιάσει στην ανάρρωσή του και μόνο.
Η νεαρή γυναίκα που είναι η κόρη του Κιμ Γιονγκ-ιλ και της Κιμ Γιονγκ-χούι, απαθανατίστηκε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνέλευσης του κόμματος το 2010, στο πλευρό του προσωπικού γραμματέα του πατέρα της.
Επισήμως, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση τον Μάρτιο του 2014 ως «ανώτερη αξιωματούχος» όταν συνόδευσε τον αδελφό της στην ψηφοφορία της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου