Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η αυτόνομη Κριμαία φέρνει... στην επιφάνεια την αρχαία ελληνική κληρονομιά

Από το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών στη Σεβαστούπολη της αυτόνομης πλέον Κριμαίας (αρχαίας Ταυρίδας) ανακοινώθηκε ότι αρχαιολόγοι εξειδικευμένοι στην υποβρύχια αρχαιολογία θα επιχειρήσουν να ανασύρουν από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας ένα βυζαντινό πλοίο του 10ου αιώνα, το οποίο έχει εντοπιστεί πριν από πέντε χρόνια κοντά στο ακρωτήρι Φόρος.

Τρεις ήταν οι θεμελιώδεις αρετές στον Αρχαίο-Ελληνικό κόσμο.

Τρεις ήταν οι θεμελιώδεις αρετές στον Αρχαίο-Ελληνικό κόσμο.


Η Σοφία (Θεά Αθηνά), η Ισχύς (Δίας) και το Κάλλος (Θεός Απόλλων), τα οποία αντιστοιχούσαν σε έναν αρχιτεκτονικό ρυθμό και στο πνεύμα που διείπε καθεμία εκ των τριών μεγάλων Ελληνικών πόλεων: Ιωνικός –Αθήνα -, Δωρικός –Σπάρτη-, και Κορινθιακός –Κόρινθος.

Η Σύνθεση των τριών έκανε τους Έλληνες να μεγαλουργήσουν.

Νέα πηγή ενέργειας στην Ισπανία

Του Ν. Λυγερού


Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά ενέργεια, όχι μόνο δεν περιμένει να έρθει μόνη της η λύση, αλλά προωθεί κάθε πράξη που αλλάζει τα δεδομένα για την αυτόχθονη ενέργεια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εύρεση ενός κοιτάσματος πετρελαίου στην περιοχή των ισπανικών νησιών στην Δυτική Μεσόγειο. Η ανακάλυψη αξίας δύο δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από την σκωτική εταιρεία Cain Energy προσφέρει τη δυνατότητα σε βάθος χρόνου για 260.000 θέσεις εργασίας. Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη της Deloitte, η οποία προβλέπει ταυτόχρονα μια αξία που αντιπροσωπεύει το 43% του ΑΕΠ της Ισπανίας.

Τα λόγια μιας Κινέζας μαθήτριας για την Ελλάδα που θα σας ανατριχιάσουν…

Από την πρώτη μέρα που πάτησα στο έδαφος σου, εγώ μια ονειροπόλα Κινέζα, Ελλάδα αισθάνθηκα να βυθίζομαι στην κληρονομιά σου.


Όταν σήκωσα το κεφάλι ένας λαμπερός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου. Ήταν η Ακρόπολη !!!

Στον ουρανό της Αθήνας, το μεγαλοπρεπές σώμα της στέκεται ορθό σαν ένας ουράνιος βασιλιάς.
Μήπως αυτός ο βασιλιάς μεταφέρει το πνεύμα από τον ουρανό στους ανθρώπους;
Μήπως αυτό το πνεύμα καλλιεργεί την ψυχή του λαού σου δημιουργώντας αδιάκοπα το μεγάλο πολιτισμό σου από την δύση στην ανατολή, από την Ελλάδα στην Κίνα;

Σαουδική Αραβία: Ανώτεροι υπάλληλοι ράβουν το στόμα και το μάτι ενός νέου κοριτσιού που δήλωνε φανερά .. ότι …« ο Ιησούς είναι ο λυτρωτής μου ..»

Φωτογραφία : Το κορίτσι στη Σαουδική Αραβία … λίγη ώρα αφότου δήλωσε φανερά « ο Ιησούς είναι ο λυτρωτή της ...»

From HEIL GAP (or mind the GAP)

Αυτό το νέο κορίτσι που εργαζόταν στη  Σαουδική Αραβία  είχε το θράσος να πει : « ο Ιησούς Χριστός, είναι η ειρήνη … είναι ο λυτρωτή μου ..»
Αυτό θύμωσε πολλούς ανώτερους υπαλλήλους στην εργασία της και έτσι διέταξαν κάποιους άντρες ( Χμ, … μα τι άντρες τα κάνουν αυτά σε ένα κορίτσι ; μάλλον για τίποτα ξεφωνημένες κελεμπίες θα επρόκειτο ) να  πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ... της συρραφής του στόματος της … που της το έκλεισαν, προκειμένου να την εμποδίσουν να εκφράζει την αγάπης της για τον Ιησού Χριστό μας.
Επιπλέον, της έραψαν το αριστερό μάτι … που της το έκλεισαν και αυτό … ως μια προστιθέμενη μορφή τιμωρίας.
Η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε ήταν όχι μόνο απάνθρωπη αλλά και ανθυγιεινή . Το πλαστικό νήμα που χρησιμοποιήθηκε … σκόπιμα περιείχε χημικές ουσίες, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση της ….

Στο Βερολίνο γύρισε το νερό στο δημόσιο

Την εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση και επαναδημοτικοποίηση του νερού στο Βερολίνο παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «SOSΤΕ το Νερό», σε αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ, το μέλος του κινήματος πολιτών «Berliner Wassertisch», Claus Kittsteiner.
Όπως ανέφερε, η εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης του Βερολίνου ιδιωτικοποιήθηκε το 1999 κατά το ήμισυ, για 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με τους ιδιώτες να έχουν το 49,9% των μετοχών και το μάνατζμεντ, αλλά και «μυστικά συμβόλαια» που τους εξασφάλιζαν «εγγυημένη κερδοφορία», με αποτέλεσμα το νερό να ακριβύνει κατά 30%, να υποβαθμιστεί η ποιότητά του και να απολυθούν 2000 εργαζόμενοι.

Περίεργες ακτίνες φωτός παρατηρήθηκαν στον Άρη (Φωτογραφία Nasa)Βίντεο

Μια περίεργη πηγή φωτός παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα σε αυτή τη φωτογραφία της NASA που δείχνει κάτι σαν φως να λάμπει προς τα πάνω από ... το έδαφος.
Φυσικά η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Nasa και μπορείτε να την δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, και αυτό γιατί μας  αρέσει να μιλάμε πάντα με αποδείξεις.

"Η Τουρκία και η MIT μπλεγμένη στην επίθεση με χημικά στη Συρία"! Άρθρο σοκ από ΗΠΑ

Αμερικανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται με ενυπόγραφο άρθρο του ότι το καθεστώς Ερντογάν και η MIT εμπλέκονται σε επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για τις αποκαλύψεις που έκανε για τη σφαγή του Μι Λάι κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο της φυλακής Αμπου Γράιμπ στο Ιράκ, κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για “σκόπιμη παραπλάνηση” όσον αφορά το θέμα του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Βιντεο – Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά!

romeykaΜπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε. Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

Ινδός ισχυρίζεται πως γεννήθηκε το … 1835!

indos Ο συνταξιούχος τσαγκάρης από τη βόρεια Ινδία, Mahashta Mûrasi, ισχυρίζεται πως γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1835, πράγμα που τον καθιστά τον γηραιότερο άνθρωπο στη Γη.
Σύμφωνα με ινδούς αξιωματούχους ο άνθρωπος αυτός γεννήθηκε στην πόλη Bangalore στις 6 Ιανουαρίου 1835 και έχει καταγραφεί ότι ζει στο Βαρανάσι από το 1903. Εκεί εργάστηκε ως τσαγκάρης μέχρι το 1957 όπου στην ηλικία των 122 αποσύρθηκε.
» Έχω περάσει τόσο καιρό ζωντανός, τα εγγόνια μου έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια» εξηγεί ο Murasi. «Κάπως ο θάνατος με ξέχασε…και τώρα είναι σαν να μην υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα. Κοιτάξτε τα στατιστικά στοιχεία. Σχεδόν κανείς δεν πεθαίνει στα 150 πόσο μάλλον στα 170! Σ” αυτό το σημείο υποθέτω είμαι αθάνατος ή κάτι τέτοιο.»