Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Θωρηκτό Αβέρωφ: Κι όμως αγοράστηκε... χωρίς καμία μίζα(Βίντεο)

Ακόμη και σήμερα δεμένος στο Τροκαντερό ο ΑΒΕΡΩΦ, είναι επιβλητικός.
Το Θωρηκτό που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας έχει τη δική του πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο Onalert θα διαβάσετε και θα δείτε τα κατορθώματα του έναντι των Τούρκων.
Όμως έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πως αγοράστηκε το Θωρηκτό και κυρίως ότι η αγορά έγινε…χωρίς μίζα!Κι όταν κάποιοι πλησίασαν τον επικεφαλής αξιωματικό του ΠΝ της διαπραγματευτικής ομάδας για να του δώσουν την νόμιμη προμήθειά του,εκείνος ζήτησε και επέβαλε το ποσό να αφαιρεθεί από το κόστος πληρωμής του πλοίου! Η αγορά του ΑΒΕΡΩΦ "έκλεισε" σαν σήμερα 1909.

Τουρκία: Καταδίκη από ΕΔΑΔ για προσβολή της ελευθερίας έκφρασης ενός ιμάμη

Η Τουρκία καταδικάστηκε να καταβάλει στον Ρεσούρ Ουτσντάγ 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 1.736 ευρώ για δικαστικά έξοδα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το δικαστικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, επέπληξε σήμερα την Τουρκία για την καταδίκη του ιμάμη Ρεσουρ Ουτσντάγ, λόγω αναρτήσεών του στο Facebook.

Ο Ρεσούρ Ουτσντάγ καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο το 2016 για προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης λόγω δύο δημοσιεύσεων που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ημισέληνος και Αστέρι» ή το Τουρκικό Πεντάγωνο: Το νέο φαραωνικό project του Ερντογάν

Το όνομά του project είναι «Ημισέληνος και Αστέρι», όμως πολλοί το ονόμασαν ήδη «Τουρκικό Πεντάγωνο», καθώς οι ομοιότητες με το επιβλητικό κτίριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Βιρτζίνια είναι εμφανείς. Όποιο και εάν είναι το όνομά του, ο στόχος του νέου μεγαλειώδους project που μόλις παρουσίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας: Να προκαλεί δέος στους εχθρούς της Τουρκίας. 

«Θα εγκαινιάσουμε ένα οικοδόμημα εδώ, το οποίο θα προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας με την ύπαρξή του και θα γεμίζει τους φίλους μας με εμπιστοσύνη», είπε ο Ερντογάν στην τελετή της επίσημης παρουσίασης του γιγάντιου κτίσματος που θα αποτελέσει τη νέα βάση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. «Πιστεύω ότι μνημειώδη οικοδομήματα όπως το Προεδρικό Μέγαρο και το project Ημισέληνος και Αστέρι είναι και σύμβολα του έθνους μας, που επιδεικνύουν τη δύναμή μας», πρόσθεσε. 

Αποφασίστηκε ενεργοποίηση FRONTEX στην Κύπρο

Ανδρέας Πιμπίσιης
Από το philenews

Την ενεργοποίηση του οργανισμού FRONTEX στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου για αντιμετώπιση ροών παράτυπων μεταναστών αποφάσισε το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κύπρος με επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή είχε ζητήσει ενεργοποίηση τόσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για το Άσυλο όσο και του οργανισμού FRONTEX, προκειμένου να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα από παράτυπους μετανάστες.

Η ενεργοποίηση του FRONTEX ήταν ένα αίτημα της Κύπρου εδώ και καιρό προκειμένου να αποτραπούν οι παράτυπες και μη εξουσιοδοτημένες αφίξεις με τη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων ελέγχου.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Καμπούλ !!!

Μαχητές Ταλιμπάν διαχειρίζονται την εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Politic Türk

Σχ. : Σοβαροί και καλλιεργημένοι άνθρωποι…

Τους εμπιστεύεσαι εύκολα την ζωή σου…

“Αν δεν έχεις στρατιωτική δύναμη,κανείς δεν νοιάζεται τι πιστεύεις”

Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
Από το militaire 

Αθάνατε Θουκυδίδη… Πριν από λίγες ημέρες πέθανε ένας παθιασμένος και επίμονος μελετητής της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου που ξυνέγραψε ο Θουκυδίδης, ο πρώτος ιστορικός και ο πρώτος θεωρητικός των Διεθνών Σχέσεων. Πρόκειται για τον γνωστό Αμερικανό καθηγητή, Ντόναλντ Κέιγκαν (1932-2021), ο οποίος δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ και εμφύσησε σε ολόκληρες γενιές κλασικιστών την αγάπη για την Ελλάδα και τον Θουκυδίδη.

Όπως γράφει η Ελληνίδα συνάδελφος, Μαργαρίτα Πουρνάρα («Καθημερινή», 28/8/2021), γνώρισε τον Κέιγκαν το 2008, σε μια κρουαζιέρα με αποφοίτους μεγάλων Αμερικανικών Πανεπιστημίων. 

Σενέρ Λεβέντ: Λύση του Κυπριακού, όχι τουρκοποίηση της Κύπρου

Κοιτάξτε, αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα καθόλου αυτό. Είχα πάψει να ελπίζω. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμένα. Είπα ότι υπάρχει λύση στην Κύπρο, ας μην ψάχνουμε άλλη λύση. Η λύση είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Συνεταιρισμός Ελλήνων και Τούρκων. Οι συμφωνίες Λονδίνου και Ζυρίχης που είναι ζωντανές. Συνεταιρισμός, όχι μπάλωμα. Κανείς δεν το προσέγγισε αυτό. Η τουρκική πλευρά πάντα έτρεχε πίσω από μια λύση στη βάση της κατοχής του 1974. Η δε ελληνική πλευρά δεν θέλησε να μοιραστεί εκ νέου με τους Τουρκοκύπριους την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πήρε και χρησιμοποιεί μόνη της. Οι Τούρκοι δεν θέλησαν να χάσουν το έδαφος που σφετερίστηκαν με τη βία των όπλων, οι δε Έλληνες την κυριαρχία μόνοι τους.

ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS


Ουσιαστικά, αν ήθελαν τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να το έφερναν αυτό ως πρόταση λύσης στο