Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προετοιμάζεται ομάδα επενδυτών κατόχων ελληνικών CDS να ζητήσει την πληρωμή τους – Αμφιταλαντεύεται η ISDA για το αν θα υπάρξει credit event – To selective default έρχεται προς τα τέλη Αυγούστου….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
Οργανώνονται οι κάτοχοι των ελληνικών CDS καθώς σύμφωνα με τραπεζική πηγή στο Λονδίνο ομάδα επενδυτών από την στιγμή που η χώρα μπει σε καθεστώς selective default να καταθέσουν αίτημα στην ISDA την διεθνή ένωση swaps και παραγώγων να επικυρώσει την πληρωμή…

Η ISDA βάση της διαδικασίας συνέρχεται μετά από την υποβολή αιτήματος από κατόχους CDS και αξιολογεί αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός credit event. 

Η χρηματιστηριακή πτώση λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις με πτώση 20% στη Βραζιλία

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/


Tο χρηματιστήριο της Βραζιλίας έχει καταγράψει πτώση μεγαλύτερη της τάξης του 20% από την τελευταία κορυφή του στα τέλη του 2010 και την Τετάρτη κατέγραψε νέα βουτιά. Όπως και τα διεθνή αναπτυγμένα χρηματιστήρια, η πτώση του το έχει φέρει σε ένα σημείο μηδέν από το οποίο αν δεν υπάρξει αντίδραση η χρηματιστηριακή κρίση μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα.
XrimaNews.gr

Απέφυγε την "ιστορική ημέρα" ο Dow

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1254322
Dow11.896,4429,82 0,25%  
  Nasdaq2.693,0723,83 0,89%  
Η Wall Street σήμερα
Κερδίζει τη μάχη για το θετικό έδαφος η Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να αντιστρέφει απώλειες 166 μονάδων και να γλυτώνει το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε διάστημα 30ετίας σε μια συνεδρίασης έντονης μεταβλητότητας και αυξημένου όγκου συναλλαγών.

Μία ημέρα μετά την υπογραφή του επίμαχου νομοσχεδίου για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και ενώ οι αμερικανικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να ανακοινώνουν κέρδη-ρεκόρ στο τρίμηνο, θα περίμενε κανείς πως το στοίχημα της αγοράς για την άνοδο θα ήταν πιο εύκολο να κερδηθεί. Η απογοήτευση όμως για την παρατεταμένη αδυναμία της ανάκαμψης στις ΗΠΑ αλλά και οι φόβοι για διπλή ύφεση κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s προειδοποίησε για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση αύξησης του ορίου του αμερικανικού χρέους απειλεί τα συμφέροντα των κατόχων αμερικανικού χρέους.

Η προειδοποίηση της Moody’s έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ που επιβεβαιώνουν πως η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει εύθραυστη. Ενδεικτικά:

Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ. ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ. ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ 1518 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΛΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ Ο ANDERS BREIVIK ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΧΩΡΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ BLOGS ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
*AΡΚΕΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ…ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ…ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ/ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ… Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ…ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ. 

Προς το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων 30 ετών ο Dow Jones

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1254266

Dow11.838,73-27,89 -0,24%  
  Nasdaq2.694,5325,29 0,95%  
Η Wall Street σήμερα


Μικρές απώλειες διατηρούν οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων, παρά την προσπάθεια ανάκαμψης της ευρύτερης αγοράς με τον βιομηχανικό Dow Jones να θέτει υποψηφιότητα για το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων 30 ετών. Η αδύναμη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ που πλέον μετρά δύο έτη φαίνεται να επισκιάζει τα ενθαρρυντικά εταιρικά μεγέθη.


"Υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια καθοδικής απόκλισης, έχουμε όμως ιστορικά υψηλά κέρδη από τις επιχειρήσεις και οι μετοχές μοιάζουν φθηνές σε σχέση με τα ομόλογα", σχολιάζει αναλυτής μετοχών της Wells Fargo Advisors.


Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να εδραιώσουν το θετικό κλίμα στην αγορά, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με το χρέος των ΗΠΑ.


Μετά την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το πράσινο φως για την αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε χθες και η Γερουσία, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο υπεγράφη από τον πρόεδρο Barack Obama. Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού από τα 14,3 τρισ. δολ. κατά τουλάχιστον 2,1 τρισ. δολ. σε δύο στάδια, καλύπτοντας τις ανάγκες χρηματοδότησης της αμερικανικής κυβέρνησης για το 2012. Η αύξηση του ορίου θα πρέπει να ακολουθηθεί από ισοδύναμες μειώσεις των δαπανών επίσης σε δύο στάδια.

ΔΝΤ: Επιτάχυνση στην ανταλλαγή του ελληνικού χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Για την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών σχετικά με την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων έκανε λόγο ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες.
Ο Μπόρχες προέτρεψε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επισπεύσουν τις συνομιλίες τους, καθώς η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος είναι αναγκαία για την ανακούφιση της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Sell off στην Ευρώπη... Προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες η Wall

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


Sell off στην Ευρώπη... Προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες η Wall
Πάνω από 2% οι απώλειες στην Ευρώπη
Συνέχισαν την κατακρήμνιση τους σε χαμηλά 11μηνου οι ευρωπαϊκές αγορές, με την τρελή κούρσα των ιταλικών και ισπανικών spread στο προσκήνιο, αλλά και τους φόβους πως η “μπάλα” του χρέους μπορεί να παρασύρει και το Βέλγιο του οποίου τα spread “τρέχουν” επίσης σε ιστορικά υψηλά.
Πιο συγκεκριμένα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 2,34% στις 5.585 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 σημείωσε πτώση 1,95% στις 3.454 μονάδες, ενώ στις 6.632 μονάδες βρέθηκε ο γερμανικός DAX με απώλειες 2,43%.

Διεθνής τραπεζική κατάρρευση με νέα αρνητικά ρεκόρ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR
Νέα αρνητικά ρεκόρ κατέγραψαν την Τετάρτη οι διεθνείς τραπεζικοί δείκτες με αυτόν της Ευρώπης να κλείνει χαμηλότερα κατά 2,04% και σε νέο χαμηλό 28 μηνών και αυτόν των ΗΠΑ να βουλιάζει το βράδυ στο χαμηλότερο σημείο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τιμές έχουν φτάσει ακραία αρνητικά επίπεδα και υπόκεινται ένα δυνατό μεσοπρόθεσμο κραχ, το οποίο θα πρέπει να αναχαιτιστεί άμεσα με ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις, ειδάλλως θα μπορεί να λάβει διαστάσεις μακροπρόθεσμης χρηματιστηριακής χιονοστιβάδας.

XrimaNews.gr

Καταδικαστικό κείμενο κατά της Συρίας από το ΣΑ του ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2030204

Σε καταδικαστικό για τη συριακή κυβέρνηση κείμενο (μη δεσμευτικού χαρακτήρα) κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από διαβουλέυσεις 72 ωρών. Σε αυτό στηλιτεύεται η φονική καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα και η υριακή κυβέρνηση προσκαλείται «να επιδείξει στο μέλλον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Το κείμενο αυτό προσυπέγραψε και ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες συριακά τεθωρακισμένα άρματα μάχης κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα, όπου ο πληθυσμός διαδηλώνει μήνες τώρα κατά του καθεστώτος Ασαντ.
Πιο αναλυτικά, τα συριακά τεθωρακισμένα άρματα μάχης έχουν παραταχθεί στην πόλη Χάμα, 210 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, αλλά και πέριξ της γειτονικής Ντέιρ Εζόρ στον ανατολικό τομέα. Σε όλη αυτήν την περιοχή, οι αρχές έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία του διαδίκτυου, αλλά και τις τηλεφωνικές συνδέσεις.

«Τρέμει» κατάρρευση της Ιταλίας και της Ισπανίας η ευρωζώνη – Στον... κόσμο του ο Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89799&catid=13



- Πολιτική στήριξη ζήτησε από την Ευρώπη η Ιταλία - Φόβοι πως η κρίση επεκτείνεται
- Καθησυχαστικός ο Μπερλουσκόνι σε έκτακτη ομιλία του στην ιταλική Βουλή
- Στο στόχαστρο Ισπανία και Γαλλία - Ανέβαλε τις διακοπές του ο Θαπατέρο
- Ιστορικό χαμηλό στο Χ.Α. - Στα... τάρταρα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μπερλουσκόνι: "Παραμένει ισχυρή η οικονομία μας"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η Ιταλική οικονομία παραμένει ισχυρή, υποστήριξε σε ομιλία του στην ιταλική βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ένα από τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υφίσταται ανάκαμψη είναι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσφύγει στο ταμείο ανεργίας τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά 28% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε τη διάθεση 7,4 δις ευρώ για 130 δημόσια έργα στην Νότιο Ιταλία.

Ανησυχεί η Κομισιόν για την Ιταλία και την Ισπανία - Berlusconi: Η Ιταλία είναι ισχυρή - Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου της κρίσης χρέους - Ευρωπαίοι και ΔΝΤ πιέζουν για επίσπευση του ελληνικού rollover - Τι θα γίνει με το EFSF;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd8) Τρομακτικές είναι πλέον οι διαστάσεις που έχει λάβει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αφού μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία απειλείται πλέον ξεκάθαρα η Ιταλία και η Ισπανία... Η Κομισιόν εκφρράζει πλέον ανοιχτά τις έντονες ανησυχίες της, ενώ Ευρωπαίοι ηγέτες και ΔΝΤ πιέζουν για άμεση επίσπευση της εφαρμογής του σχεδίου για το rollover tου ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην Ευρωζώνη. Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές διαδίδουν πληροφορίες ότι ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης (EFSF) θα μπορούσε να διατηρηθεί σε ισχύ ακόμη και μετά την εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού (ESM) μετά τα μέσα του 2013, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό περίπου στο 1 τρις ευρώ τους διαθέσιμους πόρους διάσωσης. Πρόκειται για μια ιδέα ωστόσο, η επεξεργασία της οποίας βρίσκεται σε αρχικά ακόμη στάδια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές....
Με δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της ΕΕ, H. V. Rompuy, ο Ισπανός Πρωθυπουργός J. Zapatero, αλλά και o A. Borges του ΔΝΤ ζητούν άμεση επίσπευση της διαδικασίας εφαρμογής του σχεδίου για το rollover του ελληνικού χρέους.
Κατά τον Borges, πιο συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η άμεση ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα για την οριστικοποίηση των όρων της συμμετοχής του δεύτερου στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. "Απαιτείται αυξημένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο διάσωσης, προκειμένου να διευθετηθούν οι δημοσιονομικές προκλήσεις της Ελλάδας", τονίζει.

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blog

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog_03.html
«Τάξη» στο διαδίκτυο θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας… Δήλωσε σήμερα:
«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».
ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, είπε ο Υπουργός, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος από εμάς έχει φωνάξει ή έχει πει για κάποιον «θα τον σκοτώσω», δίχως να το εννοεί κυριολεκτικά, διαπράττει απόπειρα ανθρωποκτονίας; Να το ξέρουμε αυτό… Όπως και όταν κάποιος λέει σε άλλον «θα σε γ….σω» διαπράττει απόπειρα… βιασμού;

Πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τις ακτές της Λιβύης κατέπεσε κοντά σε ιταλική φρεγάτα

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΠύραυλος που φαίνεται εκτοξεύτηκε από τη Λιβύη κατέπεσε κοντά στην ιταλική φρεγάτα Bersagliere F584, η οποία έπλεε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών. Την πληροφορία αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο ιταλός υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο λα Ρούσα.
Όπως ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας : "Το ίχνος ενός πυραύλου που έπεσε στη θάλασσα εντοπίστηκε από τα ραντάρ 2 χιλιόμετρα μακριά από τη φρεγάτα που έπλεε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών".
Συμπληρώνοντας ο υπουργός δήλωσε ότι  "Ενδέχεται να πρόκειται για έναν λιβυκό πύραυλο ή έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέρασε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299008
    H αντιπαράθεση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αν και υπερψηφίστηκε επί της αρχής.
Ο Θ. Καράογλου, από τη Ν.Δ. προέβλεψε πως θα υπάρξει «νέο, βαρύτερο πρόστιμο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια, καθώς 35.000 μηχανήματα βιντεολόττο και καζινομηχανές δίνονται στον ΟΠΑΠ, μια διαδικασία προδήλως αντικοινοτική, που προφανώς εγείρει πολλά ερωτήματα».

Ανησυχεί ο Μπαρόζο για Ιταλία και Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Βαθιά ανησυχία για την εκτίναξη των ιταλικών και ισπανικών spread εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις αποτυπώνουν την αμφιβολία των αγορών για την ικανότητα της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ο τίτλος τα λέει .....όλα ... ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/03/sinan/#more-8325
Ιστοσελίδα kosovahaber 1-8-2011

Ο Μποζντάγ έκανε τα εγκαίνια του τζαμιού του Σινάν Πασά
Τα εγκαίνια της 500 ετών πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τζαμιού Σινάν Πασά στην πόλη Πρίζρεν, πραγματοποιήθηκαν από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ο Μποζντάγ ανέφερε ότι η διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου χαροποίησε ιδιαίτερα την Τουρκική Δημοκρατία και τους πολίτες της που την επικρότησαν και δήλωσε : ¨Η Τουρκία βρίσκεται πάντα δίπλα σας. Η εδαφική ακεραιότητα και η ηγεμονία του Κοσόβου είναι απαραίτητη¨.

To ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» την ανωνυμία στα blogs όταν έγινε κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
To ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» την ανωνυμία στα blogs όταν έγινε κυβέρνηση
Με αφορμή την προαναγγελία των μέτρων κατά της ανωνυμίας των blogs (ιστολογίων) από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «αντίδραση» του αντιπολιτευόμενου ΠΑΣΟΚ, εν έτει 2006, κατά την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή για την «απόλυτη λογοκρισία», εξαιτίας της σύλληψης του blogger Αντώνη Τσιπρόπουλου, διαχειριστή του ιστολογίου blogme.gr.

Σεβαστή η απόφαση του ΔΗΚΟ να αποχωρήσει, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Συνάντηση με Δ.Χριστόφια μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/75858
Λευκωσία: Λύπη για την απόφαση του ΔΗΚΟ για αποχώρηση από την Κυβέρνηση, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή είναι πλήρως σεβαστή.

Le Figaro: «Δεν υπάρχουν θερινές διακοπές για το ευρώ»

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR«Δεν υπάρχουν θερινές διακοπές για το ευρώ», σημειώνει η γαλλική Le  Figaro: «Ούτε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ούτε η συμβιβαστική λύση στο χρέος των ΗΠΑ  εγγυώνται ότι το φετινό καλοκαίρι θα το περάσουμε χωρίς εκπλήξεις….»
Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ να αμβλύνει τις δύο ταχύτητες στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και καταλήγει: «Είναι η σωστή κίνηση. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στην ευρωζώνη πρέπει οπωσδήποτε να επιταχυνθεί, εάν θέλουμε να βγούμε κάποτε από τον φαύλο κύκλο των επαναλαμβανόμενων κρίσεων.»   Στο ίδιο πνεύμα οι βρετανικοί The Times  γράφουν πως «Οι οδύνες τις Ιταλίας», «δεν είναι καλή είδηση, αλλά η δύσκολη μοίρα της συνιστά μια ακόμη πτυχή της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.»
dw-world.de

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ - ΜΜΕ Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στα Σκόπια

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63274986

  Η επικράτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεν στάθηκε αρκετή για να κοπάσει η κόντρα με τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης

Για πολιτική εκδίκησης κατά των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων που τον αντιπολιτεύονται κατηγορούν πολλοί το Νίκολα Γκρούεφσκι, που παραμένει πάντως ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής της ΠΓΔΜ.
Για πολιτική εκδίκησης κατά των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων που τον αντιπολιτεύονται κατηγορούν πολλοί το Νίκολα Γκρούεφσκι, που παραμένει πάντως ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής της ΠΓΔΜ.

Βενιζέλος: Διαδικασίες εξπρές για το καλό μας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ.......ακόμα ψάχνουμε τι είδους σκοινί θα χρησιμοποιήσουμε .....AN KAI NOMIZOYME ΠΩΣ EINAI ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΑΛΥΣΙΔΑ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=298971

    Να δικαιολογήσει τις διαδικασίες εξπρές με τις οποίες προωθούνται τα νομοσχέδια από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, επιχείρησε ο υπ. Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός βρισκόμαστε σε "μια μεταβατική περίοδο κατά την διάρκεια της οποίας θα πρέπει σε συνεργασία με τους εταίρους μας να καταστήσουμε το δημόσιο χρέος μακροπρόθεσμα βιώσιμο".

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ/3-8-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ/3-8-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΔΙΚΗ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ. Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΑΟΠΛΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΑΝ-ΦΕΒΡ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ.
*ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΑΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ,
*Ο ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑΡΟΝ ΝΑΒΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙEI ΟΤΙ ΝΑΥΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
*Η ΔΟΥΚΙΣΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ SAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ.
*ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.
*ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

"Κάτω από τη βάση" η ελληνική εκπαίδευση

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Σωρεία αρνητικών ρεκόρ καταγράφει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ. Με αργούς ρυθμούς η πρόοδος των μαθητών

Αρκετά αρνητικά ρεκόρ και δυσλειτουργίες ανάμεσα στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, παρουσιάζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως διαπιστώνεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ που παρέδωσε σήμερα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Κατάρρευση χωρίς τέλος στην Οδό Αθηνών Το ντόμινο του χρέους κτυπά τώρα και την Γαλλία!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=137768

Αν δανειζόταν σήμερα η Γαλλία, θα δανειζόταν με επιτόκιο – ρεκόρ από τότε που συστάθηκε η ΟΝΕ, καθώς η κρίση χρέους πιάνει πλέον και τα γαλλικά ομόλογα!

Το spread του 10ετούς γαλλικού ομολόγου αγγίζει πλέον τις 80 μονάδες βάσης σε σχέση με το γερμανικό bund – είναι οδυνηρό για τη γαλλική οικονομία να δανείζεται κατά 0,8% ακριβότερα από τη γερμανική - ενώ νωρίτερα ρεκόρ κατέγραφαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρη τα spreads και για τα ιταλικά και τα ισπανικά ομόλογα, ξεπερνώντας τις 370 και τις 400 μονάδες βάσης αντίστοιχα.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ!!!!!!!



Πριν τους αγώνες αρνήθηκαν να τους δώσουν άδεια για να κάνουν προετοιμασία.
Η Μαριάννα Λυμπερτά κατήγγελλε από τη Σαγκάη ότι για να κάνει προετοιμασία πήρε άδεια άνευ αποδοχών!!!!
Ο προπονητής μένει άνεργος από το Σεπτέμβριο γιατί η κυβέρνηση κλείνει το σχολειό που δούλευε.
Η  ύπαρξη κολυμβητηρίων για προπόνηση έχει καταντήσει ανέκδοτο.
Και όμως πολιτική και πολιτειακή ηγεσία σκοτώθηκαν σήμερα για το ποιος θα πρωτοβγάλει φωτογραφίες με τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες!!!!!
Παπούλιας Παπανδρέου Σαμαράς Μπιτσαξής έβγαλαν ένα κάρο φωτογραφίες και μας είπαν πόσο περήφανοι είναι…Για την ταμπακέρα όμως ούτε κουβέντα…
Πριν λίγα χρόνια  έδιναν μάχη για να μην έχουν απολαβές από το κράτος οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες
Και για να μην νομίσετε ότι σήμερα έβαλαν μυαλο...
Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ Διαθεσόπουλου και Σαμαρά γιατί ο περήφανος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε μόνο την ομάδα Πόλο και όχι τους
Σπύρο  Γιαννίωτη και  Μαριάννα Λυμπερτά!!!

Και τα συγχαρητήρια με κομματικά κριτήρια κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας;

Κομμάτι του ντόμινο Ισπανία, Ιταλία - Έρχεται και η σειρά του Βελγίου; (upd)

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


Κομμάτι του ντόμινο Ισπανία, Ιταλία - Έρχεται και η σειρά του Βελγίου;
(upd) Με κλειστό το ιταλικό χρηματιστήριο, ο Μπερλουσκόνι ανακοινώνει στις 6.30 στη Βουλή και στις 8 30 στη Γερουσία(ώρα Ελλάδος) μέτρα για το χρέος.
o πριμ που ζητούν οι επενδυτές για την διακράτηση των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund διευρυνόταν την Τετάρτη, καθώς η μετάδοση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης συνέχιζε να επεκτείνεται εν μέσω δυσοίωνων προοπτικών για την παγκόσμια ανάπτυξη. Το ιταλικό spread διευρύνονταν κατά 12 μονάδες βάσης στις 386 μονάδες, ενώ το ισπανικό διευρύνθηκε κατά 13 μονάδες στις 402 μονάδες βάσης.
"Δείχνει απλά να είναι μια συνέχεια της τάσης για αποφυγή ρίσκου", είπε ένας trader.

Άρματα μάχης κατέλαβαν την κεντρική πλατεία στη Χάμα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Άρματα μάχης κατέλαβαν την κεντρική πλατεία Ορόντες στη Χάμα μετά από σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης, σύμφωνα με κατοίκους που επικαλείται το Reuters. «Όλες οι επικοινωνίες έχουν κοπεί. Το καθεστώς χρησιμοποιεί το γεγονός ότι η προσοχή των ΜΜΕ είναι στραμμένη στη δίκη του Μουμπάρακ για να αποτελειώσει τη Χάμα» δήλωσε κάτοικος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση κατά 60% στις απολύσεις τον Ιούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΜία ξαφνική και απρόσμενη έκρηξη απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα οδήγησε τον αριθμό των ανακοινωμένων απολύσεων στις ΗΠΑ σε μηνιαία αύξηση κατά 60% τον Ιούλιο και σε υψηλό 16 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που μόλις δημοσιεύτηκαν από την ειδική εταιρία Challenger, Gray & Christmas, Inc.
Οι απώλειες σε θέσεις εργασίας έφτασαν τον Ιούλιο τις 66.414 όταν τον Ιούνιο είχαν ανέλθει σε 41.676, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερο από το Μάρτιο του 2010 όταν είχαν καταγραφεί 67.611 απολύσεις. Οι απολύσεις από 5 μεγάλες εταιρίες αντιστοιχούν στο 57% του συνόλου των απολύσεων του Ιουλίου.

Νέα κρίση στον Δήμος Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια ( Ο δήμαρχος όλη μέρα στη ΝΕΤ)

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67560.html

image


Αιχμές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης περιέχει η επιστολη παραίτησης του πρώην αντιδημάρχου Στάθη Αβραμίδη, οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση καθώς και ότι δεν είχε ουσιάστική στήριξη στην οξεία κριτική που δεχόταν. «Δεχόμουν καθημερινά οξεία κριτική χωρίς την ουσιαστική στήριξη αναγκαζόμενος σχεδόν ταυτόχρονα να αντιμετωπίζω και να προσπαθώ να δίνω λύσεις σε προβλήματα που η αντιμετώπιση τους δεν ήταν στην αποκλειστική μου αρμοδιότητα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Συμμαχία … του μίσους - του δημοσιογράφου Ιλίρ Πάτσο

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html


Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του καναλιού Top Channel δημοσίευσε σήμερα στην εφημερίδα ΤΕΜΑ άρθρο με τίτλο » Η Συμμαχία… του μίσους» , άρθρο στο οποίο αναφέρεται στην απαίτηση της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας του Κρεσνίκ Σπαχίου για την αλβανοποίηση όσων τοπωνυμίων δείχνουν να είναι ξένα.

Αμέσως μετά αντέδρασε ο Κ.Σπαχίου και με απαξιωτικό στυλ αναφέρει πως » η πολιτική εθνική ελληνική πτέρυγα πρέπει να διατηρήσει την ηρεμία της γιατί το σχέδιο για την αλβανοποίηση των τοπωνυμίων θα είναι εντός των ευρωπαϊκών στάνταρς… Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία υπενθυμίζει στον πολιτικό εκπρόσωπο των ελλήνων Ιλίρ πάτσιο πως πρέπει να συνεργαστούμε για την ελληνική και ευρωπαική εμπειρία για τα τοπωνύμια στο πνεύμα του «διεθνισμού»….

ΟΟΣΑ: «Με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι θα πρέπει να βρίσκεται η ελληνική οικονομία» - Αναλυτικά τα μέτρα που συστήνει ο διεθνής Οργανισμός

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Σε ετοιμότητα για τη λήψη έκτακτων μέτρων θα πρέπει να βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που τα επόμενα χρόνια τα επιτόκια δανεισμού «ψηλώσουν» κατά 2%.
Τούτο θα έχει άμεση επίπτωση στο έλλειμμα το οποίο θα μεγαλώσει κατά 570 εκατ. ευρώ ή κατά 0,25% την «τρύπα» στα κρατικά ταμεία.
Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει στην κυβέρνηση ο  Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ( ΟΟΣΑ) στην έκθεση για την πορεία της ελληνική οικονομίας.
Ο Οργανισμός,  προτρέπει τον  Πρωθυπουργό να προχωρήσει στην άρση της μονιμότητας στο ελληνικό δημόσιο και να εφαρμόσει συμβάσεις αορίστου χρόνου, παρόμοιες με αυτές που ισχύουν για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, συστήνει το κλείσιμο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και την αύξηση  του ορίου συνταξιοδότησης κατά  2 χρόνια. 
Στον τομέα της φορολογίας, ο διεθνής οργανισμός καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καταργήσει τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (6,5%) και να «ψαλιδίσει» περαιτέρω το αφορολόγητο ποσό των 8.000 ευρώ.

Οι ανεξέλεγκτοι του Διαδικτύου δεν θα ελεγχθούν ποτέ!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/03/116344/


Ως κουκουλοφόρος του διαδικτύου!
H κυβέρνηση εντόπισε τον εχθρό και  σχεδιάζει να τον κατατροπώσει!
Ο εχθρός είναι τα blogs!
Και είναι τα blogs  επειδή, όπως χαρακτηριστικά είπε ο αρμόδιος υπουργός, εκεί υπάρχουν οι “κουκουλοφόροι” του  διαδικτύου!
Δεν ήξερα οτι είμαι ..κουκουλοφόρος, άρα εχθρός!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Κυριάκου Τζιαμπάζη
Όλα όσα υποστηρίζει μέχρι σήμερα ο κ. Δ. Χριστόφιας πηγάζουν από το ιδεολόγημα το οποίο ακολουθεί με θρησκευτικό φανατισμό και το οποίο επηρεάζει τις αποφάσεις του. Λάθη στους χειρισμούς του κυπριακού, λάθη στους χειρισμούς στην οικονομία, στις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας. Όμως όλα αυτά εντάσσονται στις πολιτικές ευθύνες, τις οποίες ο ίδιος μπορεί να αναλάβει και ο λαός την κατάλληλη ώρα να τον στείλει σπίτι του ή να τον επιβραβεύσει με μια νέα πενταετία.
Όταν όμως οι αποφάσεις σχετίζονται με ανθρώπινες ζωές, όταν ως αποτέλεσμα του ιδεολογήματός του χάνουν τη ζωή τους πολίτες, το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από τις ευθύνες. Και αυτή η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, με πρόεδρο το Δ. Χριστόφια αδράνησε, δεν στάθηκε ικανή να προβλέψει τα επακόλουθα των αποφάσεων της, με αποτέλεσμα οι πολίτες να θεωρούνται αναλώσιμοι ως εκ των αποτελεσμάτων, η πολιτική ευθύνη ή ευθιξία, να μην είναι αρκετή για να καλύψει τα αποτελέσματα.

Οι Βρετανοί «ανησυχούν» για τους Τούρκους, αλλά τους θέλουν στην ΕΕ!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Η Τουρκία οφείλει να βελτιώσει την ασφάλεια στη μεθόριό της, πριν εισέλθει στην ΕΕ, υπογράμμισαν σε έκθεσή τους οι Βρετανοί βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή Εσωτερικών του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι Βρετανοί, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη λαθρομετανάστευση μέσω της τουρκικής μεθορίου με το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία, χωρίς όμως να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα έχει να κάνει και με τη διαφθορά στις αρχές της γείτονος. Αξιωματικοί του στρατού, της στρατοχωροφυλακής και της ακτοφυλακής της Τουρκίας, μετέχουν ενεργά σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, θησαυρίζοντας.
Οι Βρετανοί βουλευτές, στην έκθεσή τους για τις επιπλοκές της τουρκικής ένταξης, εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους για τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος στη γραφειοκρατία της γείτονος και σε ένα ρεσιτάλ αφέλειας, ζητούν στενότερη συνεργασία μεταξύ Άγκυρας-Βρυξελών: «αν η Τουρκία εισέλθει στην ΕΕ, τα εξωτερικά σύνορα της γείτονος θα εκτείνονταν σε αρκετές χώρες που αποτελούν πρόβλημα ασφάλειας, που περιλαμβάνει σαν πηγή μεγάλους αριθμούς μεταναστών και συγκεκριμένα η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ», λέει η επιτροπή Εσωτερικών και υπογραμμίζει ότι η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο αρχών σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων, όλες εκ των οποίων πρέπει να αποδειχθεί ότι έχουν υιοθετηθεί από την Τουρκία, πριν την ένταξη.

Ο Κεραμεικός πιάνει Ακαδημία


Από το enet
 
Τέσσερα στρέμματα ελεύθερου αρχαιολογικού χώρου ακόμη αποκτά η Ακαδημία Πλάτωνος, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ να γκρεμιστούν τέσσερα παλιά ετοιμόρροπα σπίτια του υπουργείου Πολιτισμού που λειτουργούν ως αρχαιολογικές αποθήκες.
Η μακέτα του μελλοντικού πάρκουΗ μακέτα του μελλοντικού πάρκουΚι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της περιοχής και της ανάδειξης των αρχαίων που είναι σήμερα μισο-ορατά μισο-αόρατα σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 150 στρεμμάτων. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα έχει απώτερο στόχο να ενοποιηθούν το Δημόσιο Σήμα, δηλαδή η περιοχή του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος.
Πρόκειται για μείζονες παρεμβάσεις αρχαιολογικές και πολεοδομικές και για μια σειρά από παράλληλες παρεμβάσεις που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» οι υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ντου και ξύλο έξω από την ΕΠΟ!


 
Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ όταν άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια και φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου. Τρεις Θεσσαλοί τραυματίες.

Από τις συμπλοκές χτύπησαν αρκετά άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια, τρία εκ των οποίων είναι φίλαθλοι της ομάδας του Βόλου. Η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση, η οποία κατάφερε να συλλάβει τέσσερα άτομα και να τα οδηγήσει στο αυτόφωρο.

Η (ΜΚΟ) Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έβαλε την αστυνομία να φυλάει σκοπιές έξω απο τα παράνομα τζαμιά γιατί "φοβάται" χτύπημα «τύπου Μπρέιβικ»

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_9541.html

 Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά το αιματοκύλισμα της Νορβηγίας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ενδεχόμενο αντι-ισλαμικό «χτύπημα» από ακραία στοιχεία και στην Αθήνα.


Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την ανησυχητική εκτόξευση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει τον τελευταίο χρόνο τις προϋποθέσεις για μια σημαντική άνοδο της παρουσίας ακροδεξιών στοιχείων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ψηφίζεται την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67555.html

image

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι σε ένα και μόνο νομοσχέδιο εντάσσεται πληθώρα διάσπαρτων διατάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για να περιληφθεί και το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, προς το παρόν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο αρμόδιων υπουργείων αφήνουν το ζήτημα ανοικτό.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα, για τουριστικά θέματα, νέα περαίωση, νέα ρύθμιση για την αγορά παιγνίων.

Ο δύσβατος δρόμος της ενωμένης(;) Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

euroringsΗ τελευταία πράξη του δράματος στην κρίση χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας και την κρίση του πανευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος μας δείχνει ότι η Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν θα μετατραπεί σε δημοσιονομική συνομοσπονδία. Ούτε εν τέλει θα δούμε ένα αρχέγονο αδελφάκι της, μια Ευρώπη απεριορίστων και δίχως όρια μεταβιβάσεων όπου οι χώρες πιστωτές ή δωρητές θα ελέγχουν τις δημόσιες δαπάνες, τη φορολογία και τις ιδιωτικοποιήσεις στις χώρες δανειολήπτες. Οι αγορές πιστωτές του ευρωπαϊκού πυρήνα θα κάνουν απεργία και οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αρνηθούν να παραιτηθούν από την εθνική τους κυριαρχία.

Πόλεμο με την κοινωνία περιμένει η κυβέρνηση;

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26557&categories_id=69
Κάμερες παντού, νόμο για τις συναθροίσεις, προμήθεια σε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα καθώς και άλλα μέτρα προωθεί...  
Πόλεμο με την κοινωνία περιμένει η κυβέρνηση;η κυβέρνηση ενόψει του καυτού Σεπτεμβρίου.








Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή και Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Παπαϊωάννου έγινε συνεδρίαση για το θέμα της βίας. Στη συζήτηση φάνηκε η σαφής πρόθεση των υπουργών και της κυβέρνησης να «θωρακιστεί» απέναντι στις ενδεχόμενες μαζικές διαδηλώσεις που θα προκύψουν ως αντίδραση στα νέα μέτρα που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο.




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΤΕ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/03/mete-15/

Ιστοσελίδα της μουφτείας Ξάνθης 2-8-2011

Το Δ.Σ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης επισκέφτηκε τον μουφτή μας
Το Δ.Σ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με επικεφαλής τον πρόεδρο δικηγόρο Μπουρχανετίν Χαγκουντέρ στις 30 Ιουλίου 2011 επισκέφτηκε τον μουφτή μας. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε τους υποδέχτηκε και αφού συνομίλησαν για κάποιο διάστημα, μετά αντάλλαξαν δώρα.

Η Moody’s υποβάθμισε τον Δήμο Αθηναίων

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s . Συγκεκριμένα τον υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες από Caa1 σε Caa3, διατηρώντας εξελισσόμενες προοπτικές. 

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης έχει υποβαθμίσει την χώρα μας στην βαθμίδα CA (υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας), μια σκάλα πριν την χρεοκοπία C, από την βαθμίδα CAA1, με εξελισσόμενες προοπτικές.

Σχέδιο εμπρηστών(;) πίσω από τις φωτιές στο Ιόνιο

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Σχέδιο εμπρηστών «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί της Κέρκυρας, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, αφού τόνισε ότι η συνεργασία όλων είναι σημαντική για την επόμενη μέρα, εκτίμησε πως οι ταυτόχρονες εστίες φωτιάς δεν είναι τυχαίο γεγονός και υπογράμμισε ότι παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης, θα πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι ευθύνονται.

El-Erian: Η Ευρώπη χρειάζεται να πάρει πολιτική απόφαση για Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1253841
Το πρόβλημα των Ηνωμένων Πολιτειών με το χρέος θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανάπτυξης, την άνοδο της ανεργίας και την εξασθένιση του δολαρίου, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Pimco, Mohamed El-Erian.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά της Ελλάδας. «Υπάρχουν πολλοί που είναι πρόθυμοι ακόμη να δανείσουν στις ΗΠΑ λεφτά, με επιτόκιο χαμηλότερο του 3% για δέκα χρόνια. Η χώρα αυτή είναι φερέγγυα», δήλωσε, αλλά πρόσθεσε πως μεσοπρόθεσμα οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πιθανότατα θα χρειαστούν και άλλα δάνεια, και δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχουν λεφτά για όλους», πρόσθεσε. 

Οξυγόνο - σαν αυτό που αναπνέουμε - στο Διάστημα!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89769&catid=7



Για πρώτη φορά, το νέο τηλεσκόπιο Χέρσελ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) φαίνεται πως έφερε σε πέρας μία από τις μακροσκελέστερες αναζητήσεις στην αστρονομία: βρήκε μοριακό οξυγόνο - αυτό που αναπνέουμε- στο νεφέλωμα του Ωρίωνα.

Ο «Αγροτο-ιμπεριαλισμός» οδηγεί σε επισιτιστική κρίση

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Την νέα τακτική της αγοράς μεγάλων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης φτωχών χωρών από πλούσια κράτη, εταιρείες ακόμα και ομίλους καταγράφει το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας της Πολιτικής των Τροφίμων (IFPRI). Το ινστιτούτο προειδοποιεί ότι ο «αγροτό-ιμπεριαλισμός», όπως ονόμασε την τακτική αυτή, μπορεί να προκαλέσει επισιτιστικό πρόβλημα καθώς και κοινωνικοπολιτικές αναταραχές στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Συρία:οι κυρώσεις δεν αποτελούν πανάκεια

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/03/54128169.html

© Flickr.com/wordridden/cc-by




Οι ενδεχόμενες αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία δεν πρέπει να οδηγήσουν την επανάληψη του λιβυκού σεναρίου,- δήλωσε ο Σεργκέι Βερσίνιν, διευθυντής της Υπηρεσίας Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
 Ο Ρώσος διπλωμάτης πιστεύει ότι οι κυρώσεις κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα συντελέσουν στη διευθέτηση της κατάστασης σ΄αυτή τη χώρα.

Ρωσική στήριξη στις σερβικές θέσεις -Ανησυχίες της Τουρκίας για την κλιμάκωση της έντασης στο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_6796.html

«Η Ρωσία θεωρεί πως η προσπάθεια της κυβέρνησης της Πρίστινας να αλλάξει μονομερώς και δια της βίας την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Κονούζιν, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή.

Επανέλαβε δε ότι η χώρα του «στηρίζει τη θέση του Βελιγραδίου ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου». «Στηρίζουμε τη θέση του Βελιγραδίου ότι τα προβλήματα στο Κόσοβο και το ίδιο το ζήτημα (του καθεστώτος) του Κοσόβου θα πρέπει να επιλύονται με διάλογο.

Ενδείξεις για μετάδοση της κρίσης σε Ιταλία και Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Επιτάχυνση της ευρωζώνης για ενίσχυση του Ταμείου Διάσωσης

Οι ηγέτες της ευρωζώνης επιταχύνουν τις διαδικασίες για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ταμείου Διάσωσης (EFSF), καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση της κρίσης χρέους σε Ιταλία και Ισπανία, αναφέρει η βρετανική Financial Times.

Τέλος στη συνεργασία Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ Δεν τα βρήκαν Χριστόφιας - Καρογιάν

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση των κ.κ. Χριστόφια και Καρογιάν.
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση των κ.κ. Χριστόφια και Καρογιάν.
Λευκωσία: Παύει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΔΗΚΟ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριος Καρογιάν. Όπως δήλωσε, δεν κατέστη δυνατή η επιθυμητή σύμπτωση απόψεων, υπάρχουν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό και ως εκ τούτου ''τερματίζεται ο διάλογος και το ΔΗΚΟ παύει να είναι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο''.

ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ–ΚΑΡΟΓΙΑΝ Είπε τελικά το… ΔΗΚΟ του «αντίο»

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210588&-V=articles

Την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά την συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριος Καρογιάν. Οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν κυρίως σε ό,τι αφορά τις προτάσεις και τις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δεν κατέστη δυνατή η επιθυμητή σύμπτωση απόψεων, υπάρχουν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό και ως εκ τούτου «τερματίζεται ο διάλογος και το ΔΗΚΟ παύει να είναι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο».

Έμεινε μόνος του ο Χριστόφιας!

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Έμεινε μόνος του ο Χριστόφιας!
Τον τερματισμό της συνεργασίας του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο Χριστόφια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος θα στηρίζεται τώρα μόνο από το ΑΚΕΛ.

Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν η κρίση χρέους μεταδίδεται σε Ιταλία και Ισπανία – Στα ύψη, CDS, spreads – Υπό πίεση οι τράπεζες - Τι συζήτησαν Γιούνκερ, Tρεμόντι - Τετ α τετ Θαπατέρο, Σαλγάδο - Αναμένεται τοποθέτηση της Κομισιόν

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd5)To domino effect είναι πλέον γεγονός. Η ελληνική κρίση χρέους έπληξε την Ιρλανδία και Πορτογαλία αλλά με ταχύτατους.... διαβρωτικούς ρυθμούς χτυπά και τον πυρήνα της ΕΕ, την Ιταλία και την Ισπανία. Το κερδοσκοπικό κεφάλαιο έχει στοχοποιήσει τις μεγάλες αγορές του ευρωπαϊκού νότου με επίκεντρο την Ιταλία. Τα χρηματιστήρια δέχονται πιέσεις, τα spreads και CDS εκτοξεύονται και όλοι κατανοούν ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλωνίζεται...
Οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ραγδαίες, ιδίως σε ό,τι αφορά την Ιταλία. Ο προέδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Τζούλιο Τρεμόντι, την ώρα που η ιταλική οικονομία δέχεται άγρια επίθεση από τις αγορές. "Με τον κ. Τρεμόντι συζητήσαμε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωζώνη", σχολίασε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του Εurogroup.

Κατάρρευση!Ούτε για τροφοδοσία και ρεύμα δεν έχουν κονδύλια οι ΕΔ!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7340

Είναι βέβαιο ότι πολλοί από τους αξιωματικούς που σήμερα υπηρετούν σε υψηλές επιτελικές θέσεις θα κουνούσαν με συμπόνοια το κεφάλι βλέποντας,ακούγοντας και διαβάζοντας για τη κατάρρευση του Κόκκινου Στρατού, στις αρχές της δεκαετίας του 90. Κανείς τους και κανείς μας δεν θα μπορούσε να διαννοηθεί ότι 20 χρόνια μετά οι δικές μας ΕΔ θα καλούνταν να περάσουν -τηρουμένων των αναλογιών- παρόμοιες καταστάσεις.