Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κατάρρευση χωρίς τέλος στην Οδό Αθηνών Το ντόμινο του χρέους κτυπά τώρα και την Γαλλία!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=137768

Αν δανειζόταν σήμερα η Γαλλία, θα δανειζόταν με επιτόκιο – ρεκόρ από τότε που συστάθηκε η ΟΝΕ, καθώς η κρίση χρέους πιάνει πλέον και τα γαλλικά ομόλογα!

Το spread του 10ετούς γαλλικού ομολόγου αγγίζει πλέον τις 80 μονάδες βάσης σε σχέση με το γερμανικό bund – είναι οδυνηρό για τη γαλλική οικονομία να δανείζεται κατά 0,8% ακριβότερα από τη γερμανική - ενώ νωρίτερα ρεκόρ κατέγραφαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρη τα spreads και για τα ιταλικά και τα ισπανικά ομόλογα, ξεπερνώντας τις 370 και τις 400 μονάδες βάσης αντίστοιχα.


Από το μεσημέρι και μετά, πάντως, οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας παίρνουν κάποιες ανάσες (υποχώρηση spreads, γύρισμα των χρηματιστηρίων του Μιλάνου και της Μαδρίτης σε θετικό πρόσημο) με φόντο τη συνάντηση του προέδρου του Eurogroup Γιούνκερ με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τρεμόντι αλλά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι για το σχέδιο ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας.

Τα άλλα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν (περί το 0,6% το Παρίσι, πάνω από 1% η Φρανκφούρτη και το Λονδίνο) ενώ η διάλυση της Οδού Αθηνών συνεχίζεται. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί σχεδόν κατά 2,4% κάτω από τις 1.120 μονάδες και πάτος δεν φαίνεται πουθενά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου