Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ο τίτλος τα λέει .....όλα ... ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/03/sinan/#more-8325
Ιστοσελίδα kosovahaber 1-8-2011

Ο Μποζντάγ έκανε τα εγκαίνια του τζαμιού του Σινάν Πασά
Τα εγκαίνια της 500 ετών πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τζαμιού Σινάν Πασά στην πόλη Πρίζρεν, πραγματοποιήθηκαν από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ο Μποζντάγ ανέφερε ότι η διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου χαροποίησε ιδιαίτερα την Τουρκική Δημοκρατία και τους πολίτες της που την επικρότησαν και δήλωσε : ¨Η Τουρκία βρίσκεται πάντα δίπλα σας. Η εδαφική ακεραιότητα και η ηγεμονία του Κοσόβου είναι απαραίτητη¨.



 Στα εγκαίνια του ιστορικού τζαμιού Σινάν Πασά που επισκευάστηκε από τον φορέα ΤΙΚΑ της Τουρκικής Δημοκρατίας, μετείχαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο αντιπρόεδρος του Κοσόβου Μπεχτσέτ Πακόλι, ο αντιπρόεδρος του Κοσόβου και υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου Μιμόζα Κουσαρί Λιλά, ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Μεμλί Κρασνίκι, ο υπουργός υγείας του Κοσόβου Φερίντ Αγανί, ο υπουργός Θρησκειών του Κόσσοβου Ναϊμ Τρνάβα, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Γιασάρ Γιγίτ, ο Γενικός Διευθυντής της ΤΙΚΑ Σερντάρ Τσάμ, ο Τούρκος πρεσβευτής από την Πρίστινα Σονγκιούλ Οζάν, ο δήμαρχος του Πρίζρεν Ραμαντάν Μουσά, πολλοί αξιωματούχοι από Τουρκία και Κόσοβο και πολίτες του Πρίζρεν.

Η τελετή άρχισε με ανάγνωση Κορανίου και συνεχίστηκε με προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με την προτεραία και την τωρινή κατάσταση του τζαμιού
Στα εγκαίνια μετείχε πολύς κόσμος και ο δήμαρχος του Πρίζρεν δήλωσε πως ¨Εντέλει το τζαμί Σινάν Πασά πήρε την παλιά του εικόνα¨. Ευχαρίστησε την Τουρκική Δημοκρατία για την συμβολή της και ευχήθηκε σε όλους τους Μουσουλμάνους του κόσμου για το ραμαζάνι.
………………..
Ο υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού Μεμνί Κρασνίκι δήλωσε πως ¨Ο Σινάν Πασά είναι σύμβολο του Πρίζρεν και πολιτιστική κληρονομιά του Κοσσόβου¨ και είπε πως το τζαμί δεν έχει μόνο θρησκευτική σημασία, αλλά πολιτιστική και ιστορική.
………….
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ που έκανε τα εγκαίνια δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν επιθυμούσε εκείνος να κάνει τα εγκαίνια, αλλά λόγω γεμάτου προγράμματος δεν μπόρεσε να μετάσχει.
……………..
Ο Μποζντάγ μνημονεύοντας τον Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι ως ένα τμήμα αυτών των εδαφών, δήλωσε : ¨Αν το Κόσσοβο είναι ισχυρό τότε ισχυροποιείται η περιοχή, και αν ισχυροποιηθεί η περιοχή τότε η Ευρώπη και η Τουρκία θα είναι πιο γαλήνιες.
…………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου