Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συναντήσεις κορυφής στην Κομισιόν λόγω επίθεσης σε Ιταλία και Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67553.html

image


Με τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας να βρίσκονται στα ύψη σήμερα και υπό το φόβο η Ιταλία να γίνει το επόμενο μέλος της ευρωζώνης που θα ζητήσει τη διάσωσή της από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι συναντάται σήμερα στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν τη ζήτημα της ιταλική οικονομίας.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μιλήσει από το βήμα της βουλής των αντιπροσώπων για την κατάσταση της οικονομίας και εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει τα σχέδια του για την τόνωση της οικονομίας.
Παράλληλα στο στόχαστρο των αγορών είναι και η Ισπανία με τον πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο,ο οποίος έχει κηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 20 Νοεμβρίου, να αναβάλει τις διακοπές του λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press.
Όπως έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο του Θαπατέρο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το μεσημέρι με την υπουργό Οικονομίας Ελένα Σαλγάδο για να "αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις χρηματαγορές". Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν ο υπουργός Συγκοινωνιών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χοσέ Μπλάνκο.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφερόμενος στις υψηλές αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων έκανε λόγο για μια πολύ ανησυχητική και τρομοκρατική κατάσταση υπογραμμίζοντας ότι η "Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη θέση" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου