Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Καταδικαστικό κείμενο κατά της Συρίας από το ΣΑ του ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2030204

Σε καταδικαστικό για τη συριακή κυβέρνηση κείμενο (μη δεσμευτικού χαρακτήρα) κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από διαβουλέυσεις 72 ωρών. Σε αυτό στηλιτεύεται η φονική καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα και η υριακή κυβέρνηση προσκαλείται «να επιδείξει στο μέλλον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Το κείμενο αυτό προσυπέγραψε και ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες συριακά τεθωρακισμένα άρματα μάχης κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα, όπου ο πληθυσμός διαδηλώνει μήνες τώρα κατά του καθεστώτος Ασαντ.
Πιο αναλυτικά, τα συριακά τεθωρακισμένα άρματα μάχης έχουν παραταχθεί στην πόλη Χάμα, 210 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, αλλά και πέριξ της γειτονικής Ντέιρ Εζόρ στον ανατολικό τομέα. Σε όλη αυτήν την περιοχή, οι αρχές έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία του διαδίκτυου, αλλά και τις τηλεφωνικές συνδέσεις.



Στο μεταξύ, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα στα οποία απεικονίζεται η ρίψη δύο πτωμάτων σε ένα ποταμό. Υποστήριξε ότι πρόκειται για πτώματα μελών των Σωμάτων ασφαλείας, που ρίχνουν στον ποταμό διαδηλωτές οι οποίοι, όμως, διαψεύδουν, τονίζοντας ότι «αυτά είναι στην πραγματικότητα πτώματα διαδηλωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου