Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ψηφίζεται την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67555.html

image

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι σε ένα και μόνο νομοσχέδιο εντάσσεται πληθώρα διάσπαρτων διατάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για να περιληφθεί και το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, προς το παρόν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο αρμόδιων υπουργείων αφήνουν το ζήτημα ανοικτό.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα, για τουριστικά θέματα, νέα περαίωση, νέα ρύθμιση για την αγορά παιγνίων.



Με τροπολογίες μειώνονται τα επιδόματα στο δημόσιο, ενώ καθορίζεται το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και λουκέτου σε ΔΕΚΟ και φορείς του δημοσίου και ανοίγει ο δρόμος με υπουργικές αποφάσεις για παρεμβάσεις σε μεγάλες εταιρείες του δημοσίου.
Στην ουσία, το πολυνομοσχέδιο αποτελεί τον Εφαρμοστικό Νόμο 2, που κατά την Τρόικα θα πρέπει να είναι έτοιμος και να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή στην επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου της στην Αθήνα, που θα είναι στις 22 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου