Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ιρλανδία: Οι ηγέτες της Ε.Ε. αναγνωρίζουν ότι η κρίση χρέους επεκτείνεται

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1253769
ΔΟΥΒΛΙΝΟ (Dow Jones) – Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πλέον αποδεχτεί ότι η κρίση του χρέους δεν περιορίζεται "σε ένα μικρό αριθμό μικρών περιφερειακών χωρών" αλλά επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.

Ο Varadkar δήλωσε ότι είναι "ενδιαφέρον" το γεγονός ότι οι αποδόσεις των spreads για την Ιρλανδία έχουν τουλάχιστον υποχωρήσει αν και διευρύνονται τα spreads για την Ιταλία και την Ισπανία.

Οι αναταράξεις και οι πρόσφατες ανησυχίες για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ "δεν βοήθησαν" για να ηρεμήσουν οι αγορές, δήλωσε μιλώντας στο ιρλανδικό RTE Radio.

"Προφανώς, είναι πλέον ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα αντί για ένα ιρλανδικό πρόβλημα και οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πρέπει να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να πάρουν αποφάσεις", δήλωσε.


Σημείωσε τέλος την ικανοποίηση της Ιρλανδίας για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του περασμένου μήνα που δρομολόγησαν τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που λαμβάνει η χώρα στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης.

© Dow Jones Newswires

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου