Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ – ο «Λυκούργος» της ΕΟΚΑ


Της ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ

Ο Θεός και η Πατρίδα με καλούν , πατέρα. - Ζητώ την ευχή σου
Μάρκος Δράκος

18 Ιανουαρίου 1957, 59 χρόνια πέρασαν απο εκείνη τη μέρα ... όπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ στην ενδοξότερη σελίδα της Ελληνικής μας Ιστορίας. Εκεί που η ελληνική περηφάνια , αψηφούσε κάθε κίνδυνο, εκεί που η παλικαριά αψηφούσε κάθε είδους φόβου και μετατρεπόταν σε αποφασιστικότητα και αγώνα, αναδεικνύοντας μέχρι και σήμερα πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές.

Ο Μάρκος Δράκος αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή μορφή στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.
Δεν λύγισε ούτε για ένα λεπτό απο φυλακίσεις και βασανιστήρια!
Ο «Λυκούργος» όπως τον φώναζαν διακρινόταν για την ανδρεία και την πίστη του στο Θεό. Γνώριζε πολύ καλά πως η ελευθέρια ήθελε αρετήν αλλά και τόλμην.

Στον Δράκο υπήρχαν και περίσσευαν και τα δύο.

ΣΤΑΥΡΟΣ και ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ στον ΟΥΡΑΝΟ... ΟΙΩΝΟΙ ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (Φωτό, Βίντεο)

Του Σπύρου Μακρή
Από το diadrastika

Είναι γνωστό πως στην Αγία Γραφή χρησιμοποιούνται ηλιακά σύμβολα προκειμένου να γίνουν αναφορές σε θεία όντα όπως οι άγγελοι ή και ο ίδιος ο Χριστός. Πολλές φορές, παράδοξα σημάδια στον ουρανό σηματοδοτούν ή και έχουν γίνει ορόσημα σημαντικών γεγονότων. Είναι άραγε και αυτά που εθεάθησαν, οιωνοί;...

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑ που ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ στα ΣΥΝΝΕΦΑ(Βίντεο)

Του Σπύρου Μακρή
Από το diadrastika

Έχουμε δει πολλά περίεργα φαινόμενα και μυστηριώδεις φιγούρες να βγαίνουν από διάφορα μέρη ή να υπάρχουν σε περίεργα σημεία. Όμως, ως τώρα, δεν έχει τύχη να ξαναδούμε κάτι παρόμοιο...

Ο επιβάτης Nick O'Donoghue ήταν στην πτήση ενός EasyJet και πετούσε από την Αυστρία προς το Cork, όταν κάποιοι συνεπιβάτες του πρόσεξαν ένα περίεργο φαινόμενο έξω από το αεροσκάφος.

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι 45 χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι ζούσαν στην Αρκτική

Αρχαιολόγοι από την Αγία Πετρούπολη διαπίστωσαν ότι στην Αρκτική Σιβηρία για 45 άτομα έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν.

Το συμπέρασμα αυτό έγινε μετά από ανάλυση στα σημαδια απο τα οστά των μαμούθ, που βρέθηκαν το 2012 κοντά στο σταθμό Sopochnaya Hag. Εως σημερα αυτη ειναι η αρχαιότερη μαρτυρία της ανθρώπινης παρουσίας στην Αρκτική - 30 - 35000 χρόνια πριν.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρχαιολόγων, ο γίγαντας των ζώων βρηκε των θανατο απο μεγάλη απώλεια αίματος απο ενα μοιραίο χτύπημα απο δορι προιστορικου κυνηγου βρεθικαν και αλλα σημαδια απο δορατα.

Πυραυλοκινητήρας μεθανίου/φυσικού αερίου στα σχέδια της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

Την ανάπτυξη ενός πυραυλοκινητήρα που θα κινείται με μεθάνιο/ φυσικό αέριο σχεδιάζει η ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos. Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης πάνω σε κινητήρες, η Ρωσία στοχεύει στην ανάπτυξη των δομικών στοιχείων ενός πρωτοποριακού πυραυλοκινητήρα.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία φέρεται να είναι έτοιμη να επενδύσει πάνω από 25 δισ. ρούβλια, αν και εκτιμάται πως όλο το ποσό δεν θα πάει στον πυραυλοκινητήρα μεθανίου, καθώς το όλο πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη πρωτοτύπων πυραυλοκινητήρων υγρών καυσίμων νέας γενιάς, εξοπλισμένων με διαγνωστικά συστήματα και συστήματα προστασίας, καθώς και δομικά στοιχεία από συνθετικά υλικά.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θέτει θέμα "παράνομης ελληνικής κατοχής 17 νησιών στο Αιγαίο" και λέει ότι "Θα απελευθερωθούν"! - ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ"

Του Λ. Λιγουριώτη
Από το pronews


Την βραχονησίδα Ζουράφα στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπως και άλλα 16 ελληνικά νησιά και νησίδες, χαρακτηρίζει εμμέσως "τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή" το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του κόμματος Demokrat Parti (DP-''Δημοκρατικό Κόμμα '') για το καθεστώς κυριαρχίας των συγκεκριμένων περιοχών και μάλιστα αναρτήθηκε σχετικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σοκάρουν οι προτάσεις για την Παιδεία

Κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών - Ανοικτά τα σχολεία τα Σαββατοκύριακα - «Υδρίδια» χαρακτηρίζονται τα ΤΕΙ
Στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί αύριο (18/1), εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από αδιόριστους εκπαιδευτικούς, θα συζητηθούν οι προτάσεις «σοκ» της «Ομάδα REN - Reform Education Now!» που αφορούν την αναδιάρθρωση του χώρου της Παιδείας.
Η «Ομάδα REN - ReformEducationNow!» στην έκθεση της χαρακτηρίζει υβρίδια τα ΤΕΙ, προτείνοντας την κατάργηση κάποιων τμημάτων, προτείνοντας να μετατραπούν σε Επαγγελματικές Σχολές.