Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Νέα από τη Σερβία

Από το glassrbije.org

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΕΜΙΤΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ

14.11.2011
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Αγκόλας, κκ. Vuk Jeremić και Žorž Šikoti, είχαν σήμερα συνομιλίες στη Luanda για την παραπέρα ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα. Ο υπουργός Šikoti εκτίμησε ότι η πρώτη επίσκεψη του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών στην Αγκόλα εγκαινιάζει νέα φάση στη συνεργασία ανάμεσα σε δύο χώρες. Επιπλέον, οι υπουργοί Jeremić και Šikoti είχαν συνομιλίες και για τις δυνατότητες παραπέρα προαγωγής της οικονομικής και της τεχνολογικής συνεργασίας, καθώς και της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας, καθώς και για τη συνεργασία στον τομέα της Γεωργίας, και προτάθηκε η υπογραφή σειράς συμφωνιών. «Η Σερβία υποστήριζε πάντα την Αγκόλα σε όλα τα διεθνή φόρουμ, και, επίσης, ελάμβανε την ίδια υποστήριξη από την Αγκόλα»,- τόνισε ο κ. Jeremić, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Αγκόλα για την υποστήριξή της προς τη Σερβία στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στην Ευρώπη

Dow12.063,81-89,87 -0,74%  



  Nasdaq2.657,22-21,53 -0,80%  

Η Wall Street σήμερα
Aπό το capital.gr
 
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα ανησυχίας μετά την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ιταλίας σε νέα επίπεδα ρεκόρ και ενώ διατηρούνται οι αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρωζώνης να επιλύσει την κρίση του χρέους.

Οι απώλειες ακολουθούν δύο διαδοχικές  ανοδικές συνεδριάσεις στη Wall Street με τον βιομηχανικά Dow Jones να καταγράφει συνολικά κέρδη 370 μονάδες.

Το ιταλικό δημόσιο άντλησε σήμερα το ποσό των 3 δισ. ευρώ από την πώληση 5ετών ομολόγων με επιτόκιο 6,29%, το υψηλότερο για τη χώρα από την ένταξη στη ζώνη του ευρώ. Τον προηγούμενο μήνα η απόδοση σε παρόμοια δημοπρασία είχε διαμορφωθεί στο 5,32%.

Στην Ιταλία η νέα κυβέρνηση του Mario Monti μετά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών αναλαμβάνει να προχωρήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε το σαββατοκύριακο το ιταλικό κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές. 

Οι πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη αναμένεται να συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στις παγκόσμιες αγορές, επισημαίνουν οι αναλυτές, ενώ προειδοποιούν ότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα παραμείνουν στο μικροσκόπιο των αγορών.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/ΔΕΥΤΕΡΑ/14-11-2011.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/ΔΕΥΤΕΡΑ/14-11-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΔΥΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME ΟΤΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΣΑΝΤ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ.
*Η ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΟΡΑΜΑΜΠΑΝΤ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ.
*ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 16 ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΧΑΣΑΝ ΜΟΚΑΝΤΑΡ. ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΙ ΧΑΜΕΝΕΙ.
*Ο ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΑΤΑΜΙ, ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ.
*ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΩΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ  ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2012. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ 1-3 ΒΟΜΒΕΣ

Ρόδος: Αλβανοί με σιδερολοστούς κατά Πακιστανών


Από το ifmedia

Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και αναζητούνται άλλοι δυο ομοεθνείς του για επικίνδυνη σωματική βλάβη στην Ρόδο
Συνελήφθη, χθες (13-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου, ένας 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη διαμονή. Αναζητούνται ακόμη δυο ομοεθνείς συνεργοί του.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες στο Φιλαράκι Ρόδου, ο 27χρονος, ο οποίος διαμένει παράνομα στην Χώρα, μαζί με δυο ομοεθνείς του πήγαν σε οικία που διέμεναν δυο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 31 και 34 ετών αντίστοιχα και για άγνωστο λόγο επιτέθηκαν με χρήση σιδερολοστου στους Πακιστανούς.

Καμμένος: Και στο απόσπασμα να με βάλουν δεν ψηφίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου!!!

Καμμένος: Και στο απόσπασμα να με βάλουν δεν ψηφίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου!
Την απόφασή του να μην υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις, επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. 

Τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία».

Την απομάκρυνση του 1/3 του ανθρώπινου δυναμικού των βάσεων από την Κύπρο αποφάσισε η Βρετανία


ImageΑπό το defencenet

Στην μείωση του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη θα προχωρήσει η κυβέρνηση Συνασπισμού της Βρετανίας.
Όπως ανακοινώθηκε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια 1240 άτομα θα απομακρυνθούν από τις δύο βρετανικές βάσεις στη Κύπρο με αποτέλεσμα ο αριθμός των ατόμων που υπηρετούν στην βάση του Ακρωτηρίου και της Δεκέλειας να περιοριστούν στους 2260 από τους 3500 που είναι σήμερα.

Προκλητικό σχέδιο Μπουτάρη για "προβολή της οθωμ. κληρονομιάς"!


Από το defencenet

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους σχεδιάζει να τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour»!
Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έχει επίσης αποφασίσει, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς, διότι πιστεύει ότι οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια... ελπίδα για τη βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα με τον διπλασιασμό τους σε σχέση με πέρυσι, καθώς ανήλθαν σε 150.000.
 

TIME-καταπέλτης: "Πραξικόπημα τραπεζιτών στην Ευρώπη"!

Aπό το defencenet

«Αλλαγή καθεστώτος στην Ευρώπη: Πραξικόπημα των τραπεζιτών σε Ελλάδα και Ιταλία;» αναρωτιέται με καυστική ειρωνεία το αμερικανικό περιοδικό TΙΜΕ σε εκτενές δημοσίευμά του σχετικά με τις πρόσφατες και σχεδόν ταυτόχρονες αλλαγές των κυβερνήσεων σε Αθήνα και Ρώμη. 
«Η φωνή του λαού δεν είναι κάτι που οι αγορές φαίνεται να θέλουν να ακούν αυτές τις μέρες. Αρχικά ήταν η Ελλάδα, το λίκνο της ίδιας της δημοκρατίας, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα η παραμικρή αναφορά σε δημοψήφισμα που θα προσφέρει στους πολίτες της έναν λόγο σε μία σειρά από μέτρα σφοδρής λιτότητας ήταν αρκετή για να στείλει τις αγορές σε μία δίνη. Το τελικό αποτέλεσμα: Η κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η απόρριψη οποιασδήποτε θεωρίας να έρθουν οι προτάσεις ενώπιον του λαού, και η εγκαθίδρυση μίας μεταβατικής κυβέρνησης υπό την αρχηγεία του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μέχρι πρότινος καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Harvard» υπογραμμίζει το περιοδικό και σημειώνει τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας. 

Χριστόφιας για την ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου



Από το capital.gr

Ελλάδα και Κύπρος δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα για να μοιραστούν στη δική τους ΑΟΖ τους οποιουσδήποτε καρπούς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του "Economist" με θέμα "Αειφόρος, ανταγωνιστική και ασφαλής ενέργεια στην Ευρώπη".

«Το θέμα είναι η Τουρκία να διευθετήσει μαζί με την Ελλάδα προβλήματα που αντιμετωπίζει», σημείωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, σημειώνοντας πως «γνωρίζετε ότι εμπλέκεται και η Τουρκία», και πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα και το να προχωρήσουμε από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας».

Κομισιόν: «Δεν ζητήσαμε ποτέ την κατάργηση κλαδικών συμβάσεων»


Από το koutipandoras

Την ώρα που οι συλλογικές συμβάσεις πνέουν τα λοίσθια και οι εργοδότες διαπραγματεύονται κατ’ ιδιαν με τους εργαζόμενους ώστε να δημιουργηθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας «επειδή αυτές είναι οι εντολές της Τρόικα», η κομισιόν διαψεύδει ότι ζήτησε η Τρόικα κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα απαντώντας η Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή εξηγεί ότι «Οι συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό».

Δώδεκα χιλιάδες Σέρβοι κοσοβάροι θέλουν να γίνουν πολίτες της Ρωσίας

Από το greek.ruvr.ru
 
Πάνω από 20 χιλ. Σέρβοι κοσοβάροι αποτάθηκαν στην Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το αίτημα να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τη ρωσική ιθαγένεια, ανακοίνωσε στο Βελιγράδι ο σύμβουλος της ρωσικής Πρεσβείας Ολέγκ Μπουλντακόφ.
Ως κύριος λόγος για την παραχώρηση της ιθαγένειας έχει αναφερθεί η προστασία της ασφάλειάς τους από τις αλβανικές αρχές του μονομερώς ανακηρυγμένου Κοσόβου.

Ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στους μαχητές του ΕΜΣ της Λιβύης

Από το greek.ruvr.ru




Σε προάστια της Τρίπολης ανάμεσα στους μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης για 4 μέρες συνέχεια συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις.
Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα. Αυτό το ξέσπαμα βίας, κατά τη γνώμη  των παρατηρητών, είναι το μεγαλύτερο μετά τη δολοφονία του Καντάφι.
Η Λιβύη βυθίστηκε μέσα στο χάος των εσωτερικών διχονιών. Οι διοικητές εκστρατείας έχασαν τον κοινό σκοπό και άρχισαν να μάχονται για την ενίσχυση των προσωπικών τους θέσεων. Οι κάτοικοι της Τρίπολης  διοργανώνουν διαδηλώσεις, απαιτώντας να τεθεί τέρμα στις βιαιότητες, λεηλασίες και στο κύμα μεταφοράς  των μαχητών από την επαρχία στην πρωτεύουσα.

Pravda: “ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία”

Από το karfotiko

Ο Dmitry Rogozin, εκπρόσωπος της Μόσχας στο ΝΑΤΟ σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη σταδιακή ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών πολεμικών πλοίων που φέρουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους, στις θάλασσες βόρεια της Ρωσίας. «Με δεδομένη την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας σε Πολωνία και μελλοντικά σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, ουσιαστικά η Ρωσία...

... βρίσκεται στο “κέντρο του στόχου” από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο Εντονότερες πιέσεις προς την Τουρκία από την ΕΕ, ζητά ο Γ.Ομήρου

Από το philenews

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, υπογράμμισε σήμερα την ανάγκη αυστηρότερης αντιμετώπισης από τη διεθνή κοινότητα των αλαζονικών τακτικών και εκβιασμών της Τουρκίας περί πιθανής κατάρρευσης των συνομιλιών, με το πρόσχημα των ενεργειακών ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατίας αναμένει την άσκηση εντονότερων πιέσεων προς την Τουρκία, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου η χώρα αυτή να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, περιλαμβανομένων αυτών έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανοδο παρουσιάζει την Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Aπό το philenews

Λευκωσία: Ανοδο παρουσιάζει την Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών στις 13:07 να βρίσκεται στις 310,84 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,08%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 109,06 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 0,98%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 496.433,37 ευρώ.

ΧΑ: Με χαμηλό τζίρο απέφυγε τις πιέσεις

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με απογοητευτικά χαμηλό τζίρο που οριακά υπερέβη τα 26,5 εκατ. ευρώ, το Χρηματιστήριο της Αθήνας ολοκλήρωσε σε θετικό έδαφος τις συναλλαγές της Δευτέρας, «κόντρα» στο πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και διακόπτοντας έτσι ένα σερί τριών διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

Μετά από συνολικά κέρδη 5,51% την προηγούμενη εβδομάδα, ο δείκτης των τραπεζών έδειξε να διατηρεί και σήμερα, από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, μία τάση υπεραπόδοσης έναντι του Γενικού Δείκτη, καταγράφοντας κέρδη έως και 3,71%.

Από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 3% των Μυτιληναίος και ΔΕΗ, καθώς και η άνοδος της Coca-Cola 3E.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, μετά τις «επεισοδιακές» πολιτικές εξελίξεις των προηγούμενων ημερών, εστιάζεται πλέον στην απεμπλοκή της εκταμίευσης της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

"Εγώ στήνω κώλο και εσείς διώχνετε επενδύσεις;"

Από το news247

Οργισμένος ο δήμαρχος Στυλίδας Α. Γκλέτσος για το ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης γνωμοδότησε αρνητικά για μία επένδυση. Δείτε το ξέσπασμά του





Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στεράς Ελλάδας.
"Ελάτε στη Στυλίδα, που μοιράζουμε συσσίτιο σε πρώην νοικοκυραίους. Θέλω εκατό τόνους πετρέλαιο και δεν έχω τα χρήματα και παρακαλάω, στήνω κ... για να μου βάλουνε ανεμογεννήτριες.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επενδύσεις που θα φέρουν χρήματα και ανάπτυξη στον τόπο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Γκλέτσος, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σκύρου αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίαζε για μεγάλη επένδυση αιολικού πάρκου στην Σκύρο.

Νότης Σφακιανάκης: "Μακάρι να σας βάλουν τελεία αλήτες"(Βίντεο)

Από το cosmo.gr

Ο Νότης Σφακιανάκης μας έχει συνηθίσει να τα λέει "έξω από τα δόντια." Έτσι σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως αν πάει κάποιος να του κόψει το ρεύμα, θα τον τουφεκίσει!
Μιλώντας στη Φαίη Σκορδά, ο άρχοντας του λαϊκού τραγουδιού είπε, απευθυνόμενος στους πολιτικούς πως "μακάρι να σας βάλουν τελεία, κερατάδες, αλήτες. Τελεία χρειάζεστε, να μην υπάρχετε ως κόμματα. Να πάψετε. Δηλαδή, τη καταστροφή που έχετε κάνει δεν σας τη συγχωρέσουν οι επόμενες γενιές ποτέ. Θα σας βάλουν στο μαύρο κατάστιχο, θα σας διαολοστέλνουν και εσάς και τα παιδιά σας, ες αεί. Να το γνωρίζετε, τομάρια ελεεινά."

Έβρος: Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα - Μπήκαν 9.700 λαθρομετανάστες σε 1,5 μήνα!!!

Από το newsit.gr

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χαράλαμπος Παντελίδης, με αφορμή τη σύλληψη σήμερα 12 Κινέζων λαθρομεταναστών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους...
τους υπευθύνους, επισημαίνοντας ότι μόνο τον μήνα Οκτώβριο, περισσότεροι από 9.700 λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα από τον νομό Έβρου.

Υπογραμμίζει δε ότι ''ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα'', ενώ είναι ανάγκη η χάραξη και εφαρμογή μιας πολιτικής που σε συνδυασμό με τη λήψη δραστικών μέτρων, θα αποθαρρύνουν την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Συνεργασία Τουρκίας - Αλβανίας στο έγκλημα

Του Κωστα Τζεβελεκου απο το newsbomb

Οι αλβανικες συμμοριες συγκαταλεγονται αναμεσα στις πιο επικινδυνες και πιο δραστηριες που εμπλεκονται με τα ναρκωτικα και το λαθρεμποριο οπλων, συμφωνα με την τελευταια εκθεση της EUROPOL (Ιουνιος του 2011) για την απειλη του οργανωμενου εγκληματος στην ευρωπαϊκη κοινοτητα.

Συνεργασία Τουρκίας - Αλβανίας στο έγκλημα
Η έκθεση αναφέρει ότι οι αλβανικές, λιθουανικές και τουρκικές συμμορίες έχουν φτιάξει εγκληματικές επιχειρήσεις και υποστηρίζουν μια αλυσίδα παράνομων συναλλαγών.

«Από όλους τους κόμβους, το Νοτιοανατολικό έχει αναπτυχθεί περισσότερο κατά τα τελευταία έτη λόγω αύξησης του λαθρεμπορίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας, την ανάπτυξη πληθώρας βαλκανικών διαδρόμων παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων από και προς την ΕΕ και της σημαντικής αύξησης της παράνομης μετανάστευσης μέσω Ελλάδας» επισημαίνει η έκθεση. «Οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή συνέβαλαν στη δημιουργία ενός βαλκανικού άξονα διακίνησης προς την ΕΕ, ο οποίος περιλαμβάνει τα Δυτικά Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Νέοι διαμετακομιστικοί κόμβοι δημιουργούνται σε χώρες όπως η Ουγγαρία, όπου συγκλίνουν αρκετοί διάδρομοι από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία είναι ένα σημείο κλειδί σύνδεσμος για διαμετακόμιση προς την ΕΕ».

Εντολή στον Μ. Μόντι





Από το zougla.gr

Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά και τη συνομιλία με τον γραμματέα του… «μπερλουσκονικού» κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Αλφάνο, εξερχόμενος της συνάντησης, πληροφόρησε τους δημοσιογράφους, ότι το μεγαλύτερο κόμμα της ιταλικής κεντροδεξιάς, στηρίζει την πρωτοβουλία ανάθεσης σχηματισμού νέας κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι. «Θέλουμε μια κυβέρνηση που να την απαρτίζουν μόνο τεχνοκράτες», τόνισε ο κεντροδεξιός γραμματέας.

Κυβέρνηση Μπίλντερμπέργκ





Από το zougla

Τα τελευταία πέντε εικοσιτετράωρα η Ελλάδα και η γειτονική Ιταλία, δύο χώρες με οικονομικά προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα, όλως περιέργως παρακολουθούν τις εξελίξεις να καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Δύο στελέχη της «Τριμερούς Επιτροπής» μιας πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης με παγκόσμια δραστηριότητα από το 1973, στελεχωμένη από την ελίτ της διεθνούς οικονομίας, με επιχειρηματίες και οικονομολόγους, τραπεζίτες και νομικούς ανώτατου βεληνεκούς, δύο οικονομικοί παράγοντες με καριέρα σε κεντρικές τραπεζικές θέσεις, αναλαμβάνουν το τιμόνι των χωρών τους ως πρωθυπουργοί. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έχουν εκλεγεί.

Σ.Χατζηγάκης: Απολειφάδι της ΠΟΛΑΝ κατάντησε τη ΝΔ ο Σαμαράς


Aπό τη real.gr

Διεγράφη ο Σ.Χατζηγάκης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Αιτία της διαγραφής του η σημερινή δήλωση του περί «ακροδεξιών σταγονιδίων».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης εισερχόμενος στη Βουλή: «Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου του προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο εθνικό αστικό ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις».

Easy Bankrupt......(Stepen{Ελλαδ}wolf)!!!