Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σ.Χατζηγάκης: Απολειφάδι της ΠΟΛΑΝ κατάντησε τη ΝΔ ο Σαμαράς


Aπό τη real.gr

Διεγράφη ο Σ.Χατζηγάκης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Αιτία της διαγραφής του η σημερινή δήλωση του περί «ακροδεξιών σταγονιδίων».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης εισερχόμενος στη Βουλή: «Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου του προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο εθνικό αστικό ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις».


Η επιστολή Σαμαρά στον πρόεδρο της Βουλής

«Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη “τάσεων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική».




Η αντίδραση του Σ.Χατζηγάκη

«Η ΝΔ του Σαμαρά από μεγάλο πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμα τους. Λυπάμαι που μια τέτοια παράταξη κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά».

H ΝΔ έχει πλέον 84 βουλευτές, ενώ ο Σωτήρης Χατζηγάκης έγινε ο έκτος βουλευτής που διαγράφεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην υπουργός από την πρώτη στιγμή που εξελέγη νέος αρχηγός στην ΝΔ πήρε σαφείς αποστάσεις, αρκετές φορές βρέθηκε με δηλώσεις του εκτός κομματικής «γραμμής» αν και αυτό ποτέ δεν εκφράστηκε με την κοινοβουλευτική στάση του.

Το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός ζητούσε συνεχώς κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και όταν ο Αντώνης Σαμαράς διαφωνούσε κάθετα με αυτό το σενάριο. Από την πρώτη στιγμή οι δύο άνδρες δεν τα πήγαιναν καλά. Ενδεικτικό είναι ότι ο Σωτήρης Χατζηγάκης ποτέ μέχρι σήμερα δεν μετείχε σε κανένα κομματικό όργανο από τη στιγμή που άλλαξε ηγεσία η ΝΔ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου