Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Νέα ευρήματα στην Μακεδονία αποκαλύπτουν τα μυστικά της αρχαίας Ελληνικής αποικίας

Ομάδα 50 φοιτητών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ανακάλυψαν νέα ερείπια στο χώρο της αρχαίας Αργίλου στις ακτές της Μακεδονίας. Όπως αναφέρετε τα νέα αυτά ευρήματα θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της ανάπτυξης και της οικονομίας μίας από τα αρχαιότερες ελληνικές αποικίες.

Ανάμεσα στα νέα ευρήματα ήταν μια μεγάλη στοά που αποτελούνταν από τουλάχιστον επτά δωμάτια. Όπως αναφέρουν ο Ζίζης Μπόνιας, της 18ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Ελλάδα και ο Ζακ Περό του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ: «Το κτίριο είναι καλοδιατηρημένο και τα πέντε από τα δωμάτια έχουν εν μέρει ανασκαφεί. Το κτίριο πιθανόν να χρονολογείται από τον 6ο π.Χ. Αιώνα.»

Ψυχολογικές Επιχειρήσεις,Υπονόμευση, Προπαγάνδα (Βίντεο)

Ψυχολογικές Επιχειρήσεις και υπονόμευση. Ακούστε τη διάλεξη για να αντιληφθείτε τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα (ενεργοποιήστε υπότιτλους). 

Η διάλεξη θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους θέλουν να καταλάβουν τις μεθόδους προπαγάνδας και υπονόμευσης καθεστώτων.

Αντίστοιχα μαθήματα ψυχολογικών επιχειρήσεων διδάσκονται και οι αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό. 

Ο παγκόσμιος χάρτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Τον παγκόσμια άτλαντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έδωσε στη δημοσιότητα η ΝASA, εμφανίζοντας μια εικόνα των περιοχών της Γης κυρίως με εναλλαγές των αποχρώσεων του καφέ: Οσο πιο καφέ είναι η περιοχή τόσο περισσότεροι πρόωροι θάνατοι εξαιτίας της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Οι ερευνητές κατέγραψαν στοιχεία ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το 1850 ως και τις ημέρες μας και έκαναν την αναγωγή με τον αριθμό πρόωρων θανάτων εξαιτίας αυτής ανά 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι μπλε περιοχές είναι μέρη του κόσμου που παρουσίασαν βελτίωση των επιπέδων μόλυνσης του αέρα από το 1850.

Πειράματα της NASA για την κατασκευή νέων αεροσκαφών και διαστημοπλοίων

Πολύ ενδιαφέροντα πειράματα πραγματοποιούνται στο ερευνητικό κέντρο Langley της NASA στη Βιρτζίνια. Οι ερευνητές του Κέντρου χρησιμοποιούν νέες τεχνικές και κάθε είδους εργαλεία και υλικά σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις γνώσεις τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή αεροσκαφών και διαστημοπλοίων.
Σε ένα από τα πειράματα οι ερευνητές ψέκασαν ένα αντίγραφο ενός φουτουριστικού υβριδικού σκάφους με ένα φωσφορίζον λάδι. Στη συνέχεια τοποθέτησαν το σκάφος σε μια ειδική σήραγγα δοκιμών (wind tunnel). Το λάδι βοήθησε τους ερευνητές να δουν τη ροή και εν γένει τη συμπεριφορά του αέρα καθώς αυτός περνά πάνω και γύρω από το σκάφος.

Απίστευτο! Θ. Κασνέσης : Έλληνας πιλότος… Σας ψεκάζουμε σαν κατσαρίδες!!! (Βίντεο)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον Έλληνα πιλότο Θ. Κασνέση ο οποίος μιλά για τους τύπους αεροψεκασμών (Chemtrails και Comtrails) με χημικά που γίνονται πάνω από τον Ελληνικό εναέριο χώρο, όπως επίσης και για τους τρόπους με τους οποίους γίνονται!

Δείτε το απίστευτο βίντεο πριν κατέβει:

ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ

Της Φούλης (Γκόλφω) Κούρταλη
Από το agioritikovima

Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση Ελληνίδας να φωτογραφηθεί με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί. Και όμως, μετα λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας.

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ 13 ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ!!!!ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!!!ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ...

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ 13 ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ!!!!ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!!!ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ...
Μαζική δηλητηρίαση είναι σε εξέλιξη για πάνω από έναν αιώνα, τελευταία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει! Εδώ είναι μερικοί από τους πιο κοινούς τρόπους που αυτό συμβαίνει...
η καλύτερη ευκαιρία για να μειώσεις ή να τερματίσεις την έκθεση σε ορισμένα τουλάχιστον από τα δηλητήρια...

Υδράργυρο στα εμβόλια
Αυτό το εξαιρετικά τοξικό βαρύ μέταλλο ήταν ένα συστατικό σε αμάλγαμα. Ο υδράργυρος χρησιμοποιείται επίσης στο συντηρητικό θειομερσάλη στα περισσότερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χορηγείται σε παιδιά.

Νέες καταγγελίες για αεροψεκασμούς στην Αθήνα 30-9-2013 - Ακολουθεί.. έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού!


Μόλις λίγες μέρες από τους τελευταίους πολύ έντονους αεροψεκασμούς και μόλις λίγες ώρες μετά την "καθησυχαστική" εκπομπή του Θεοδωράκη στο Mega (τρίτη επανάληψη) νέες γραμμές έκαναν την εμφάνισή τους στον Αττικό ουρανό. 
Επίσης αναφορές γίνονται και για αεροψεκασμούς από το πρωί στην Πάτρα.
Και μην ξεχνάτε...
 Έρχονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν ενισχύουν τα καιρικά φαινόμενα ή δεν τα προκαλούν, ετοιμαστείτε να "γευτείτε" τα βαρέα μέταλλα με την όξινη βροχή!

Πέρασε η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων!

Επεσε και το κάστρο του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για χιλιάδες ομαδικές απολύσεις! 

Εως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας...
θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Η Κύπρος τίμησε την 53η επέτειο της Ανεξαρτησίας


Λευκωσία: Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 53η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου και πλήθους κόσμου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση.

"Βουβή" η αντίδραση της Wall Street στο κυβερνητικό shutdown

 Dow15.198,9969,32 0,46%  



  Nasdaq3.771,48-10,11 -0,27%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με ήπια άνοδο υποδέχεται το αμερικανικό χρηματιστήριο το πρώτο shutdown των τελευταίων 17 ετών στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές κρατούν το βλέμμα τους στραμμένο στην Ουάσινγκτον για τυχόν ενδείξεις συμβιβασμού.

Traders σχολιάζουν πως οι αγορές ανέμεναν το πολιτικό αδιέξοδο, γεγονός που συνέβαλε στην πτώση του δείκτη Dow Jones στις 7 από τις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης των 129 μονάδων της Δευτέρας.

"Είδαμε ήδη την αγορά να υποχωρεί. Τώρα που το shutdown είναι πραγματικότητα, ο κόσμος περιμένει να δει κάποιο είδος διακανονισμού", λέει ο Colin Cieszynski, αναλυτής αγοράς της CMC Markets. "Εϊναι θέμα χρόνου".

Τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα δεν κατάφεραν, έστω και την τελευταία στιγμή, να συμφωνήσουν για τη χρηματοδότηση του νέου οικονομικού έτους που εγκαινιάστηκε στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδος, σημάνοντας την παράλυση των μη απαραίτητων ομοσπονδιακών υπηρεσιών και  υποχρεώνοντας χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους σε άδεια άνευ αποδοχών. Βασικό σημείο διαφωνίας των δύο πλευρών ήταν το πρόγραμμα ασφάλισης και περίθαλψης που έχει ταυτισθεί με το όνομα του προέδρου (Obamacare).

Με άνοδο το "ντεμπούτο" του Οκτωβρίου στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με άνοδο έκλεισε για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. η πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, από την οποία δεν έλειψαν οι διακυμάνσεις μετά τη διόρθωση της Δευτέρας και στο κλίμα που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στο δημοσιονομικό μέτωπο των ΗΠΑ.

Το κλίμα ωστόσο στο ταμπλό παρέμεινε μάλλον υποτονικό, στη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών, όπως καταδεικνύει και το επίπεδο του συναλλακτικού όγκου και τζίρου.

Από τη σύνθεση του FTSE Large Cap ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 3% των Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, καθώς και η άνοδος των Eurobank Properties και ΟΛΠ σε ποσοστό άνω του 2%.