Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η Μάχη του Πολυαράβου

Οι Μανιάτες νικούν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ στην περιοχή Πολυάραβος του Ταϋγέτου και αποτρέπουν για τρίτη και τελευταία φορά την κατάληψη της Μάνης από τον Αιγύπτιο στρατηλάτη. Η μάχη που κράτησε όλη την ημέρα έγινε στις 28 Αυγούστου 1826.
Ο Ιμπραήμ, με τα την αποτυχία του να καταλάβει την Μάνη από τα δυτικά τον Ιούνιο του 1826, στην Βέργα και τον Διρό, επιχείρησε νέα εκστρατεία από τα ανατολικά αυτή τη φορά, δύο μήνες αργότερα. Με 4.000 άνδρες κατευθύνθηκε προς την ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, υπό την διαρκή παρενόχληση των Ελλήνων, που προκαλούσαν φθορές στον στρατό με την τακτική του κλεφτοπολέμου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Κούρδων

Του Ν. Λυγερού

Όσο και ν’ ακούμε ότι η Τουρκία δέχτηκε και πάλι τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι αυτές έχουν στόχο στην πραγματικότητα τους Κούρδους. Έτσι ο κουρδικός λαός που παλεύει για την απελευθέρωσή του εδώ και δεκαετίες και συμμετέχει ενεργά θυσιάζοντας και το αίμα του ενάντια στη βαρβαρότητα, έχει εναντίον του μια βάρβαρη συμμαχία. Διότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh χτυπά τους Κούρδους λόγω της ανοχής του τουρκικού καθεστώτος που χαίρεται όταν κάποιος άλλος κάνει τη δουλειά που θα ήθελε να κάνει δίχως κόστος. Έχουν δίκιο οι Κούρδοι που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καμιά προστασία από το κατοχικό καθεστώς.

Γιατί οι άθεοι θέλουν ένα τζαμί;

Του Ν. Λυγερού

Επειδή έχουμε ακούσει από όλα όσον αφορά στο θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, θα θέλαμε να το εξετάσουμε πιο σφαιρικά και να θέσουμε μερικά ερωτήματα που απασχολούν τους πάντες δίχως όμως να τα εκθέσουν ανοιχτά διότι φοβούνται να μην εκτεθούν. Έτσι το πρώτο σημείο είναι το εξής. Γιατί δίνεται η εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τζαμιά; Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν περιοχές που κυριαρχούν λόγω γεωπολιτικής κι όχι θρησκείας. Γιατί δεν λέμε ότι έχουν καταστραφεί εκκλησίες για να γίνουν τζαμιά; Γιατί δεν εξηγούμε στους δικούς μας ότι αν υπάρχουν τόσες εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο δεν οφείλεται στην τεράστια σημασία του Αγίου για την Ελλάδα αλλά στο γεγονός ότι οι δικοί μας λόγω τουρκοκρατίας άλλαζαν τα ονόματα των εκκλησιών για να μην τις πειράζουν οι κατακτητές επειδή σεβόντουσαν και φοβόντουσαν ειδικά αυτόν τον Άγιο;

Μικρονησία: Ζευγάρι ναυαγών έγραψαν «SOS» στην άμμο και σώθηκαν! - Κλισέ αλλά... πιάνει

Παρέμειναν μία εβδομάδα αποκλεισμένοι στο ακατοίκητο νησάκι του αρχιπελάγους
Ένα ζευγάρι που ναυάγησε σε ένα ακατοίκητο νησάκι της Μικρονησίας και παρέμεινε αποκλεισμένο από μια εβδομάδα διασώθηκε από την αμερικανική ακτοφυλακή της περασμένη Παρασκευή, χάρη στο μήνυμα έκκλησης για βοήθεια που είχαν χαράξει στην άμμο της παραλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o Linus και η Sabina Jack εντοπίστηκαν στο μικροσκοπικό νησάκι Ιστ Φαγιού από αεροσκάφος έρευνας του αμερικανικού ναυτικού, μια ολόκληρη εβδομάδα μετά από την εξαφάνιση του μικρού τους σκάφους. Το μήνυμα «SOS» που είχαν χαράξει στην άμμο βοήθησε το σωστικό συνεργείο να προσδιορίσει την ακριβή τους θέση, μετά από αναφορές που είχε δεχθεί από πλοία για «φώτα που αναβόσβηναν» στο έρημο νησί.

Το «είμαι το αφεντικό του εαυτού μου τελείωσε» -Σάλος με τη δήλωση της Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ - «ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΝ» (Βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.
Καλεσμένη στην εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη στο Kontra, η κυρία Καφαντάρη είπε μεταξύ άλλων: «Η εποχή του εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν».

Η βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι πρέπει να πάμε σε καινούργιες μορφές, όπως οι συνεταιριστικές μορφές, σε μια κοινωνική οικονομία με καινούργια υγιή βάση. «Πρέπει να βρούμε νέες μορφές συνεργατικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι έρευνες του σκάφους που παρενοχλήθηκε από τους Τούρκους - Θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, είπε ο Νίκος Κουγιάλης

Λευκωσία: Το σκάφος, που παρενοχλήθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κύπρου από τουρκική φρεγάτα, θα συνεχίσει το ερευνητικό του πρόγραμμα μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ερωτηθείς για τις νέες παρενοχλήσεις στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα από τουρκική φρεγάτα, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το ερευνητικό σκάφος, υπό κυπριακή σημαία, ενεργούσε εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας, “συλλέγοντας πληροφορίες για την παρουσία φαλαινών και δελφινιών στην περιοχή και τουρκική φρεγάτα το προσέγγισε και το υποχρέωσε να αλλάξει πορεία” και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται το θέμα.