Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Κλυδωνισμοί καταγράφονται στην κυβέρνηση, την ώρα που οι ασφυκτικές προθεσμίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών τρέχουν.

Με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με τα στελέχη του κόμματός του και κυρίως τους υπουργούς του που μετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσουν εάν το κόμμα θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, διάχυτη είναι η εντύπωση πως δεν αποκλείονται εξελίξεις, ακόμα και μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το κατά πόσον η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τη στήριξη των κομμάτων.

Θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Νέες «φωτιές» ανάβει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, η διαβίβαση στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκο Παντελή, της δικογραφίας για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Τη διαβίβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη Βουλή είχε ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, καθώς η έρευνα που διενήργησε είχε... σκοντάψει σε τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

Σε συναγερμό η Αστυνομία της Στυλίδας Άγριος καυγάς μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με ένα νεκρό!

Συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με έναν νεκρό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης  σε καφενείο στην Στυλίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  μια παρέα Αλβανών που τα έπινε σε ένα ουζερί ενοχλούσαν και απειλούσαν τρεις Έλληνες, που ήταν σε άλλη παρέα.

Ο ιδιοκτήτης του ουζερί τους έκανε παρατήρηση και τους έδιωξε.

Στη συνέχεια  αυτοί επέστρεψαν οπλισμένοι και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες, ενώ μάλιστα κάποιοι είπαν ότι οι Αλβανοί πυροβόλησαν και εναντίον τους.

Νέα από τη Σερβία

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ - ΣΑΝΙΝΟ
31.01.2012
«Η Σερβία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν ότι όλα τα προβλήματα στο Κοσσυφοπέδιο πρέπει να λύονται αποκλειστικά και μόνο με διάλογο», διαπιστώθηκε στις σημερινές συνομιλίες του αρχηγού του κλιμακίου διαπραγματευτών της Κυβέρνησης της Σερβίας, κυρίου Borislav Stefanović, με τον κύριο Stefano Sanino, προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα διεύρυνσης. Στο κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την έδρα της Κυβέρνησης της Σερβίας αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν ελπίδα ότι οι κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν, στη συνάντησή τους το μήνα Μάρτιο, απόφαση για τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη της Σερβίας στην Ένωση.. «Για να γίνει αυτό, ο διάλογος με την Πρίστινα αποτελεί έναν από τους κύριους όρους»,- αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση από τις συνομιλίες Στεφάνοβιτς – Σανίνο, στις οποίες έλαβε μέρος και ο προϊστάμενος της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βελιγράδι, κ. Vensan Dežer.

Η απόφαση της Γερουσίας

Ν. Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Η απόφαση της Γερουσίας δεν ήτανε μία ανώδυνη απόφαση. Αποτελεί τη νίκη τής δικαιοσύνης έναντι μιας άρνησης, την οποία δεν δίστασε ν’ αποκαλύψει μέσα στους κόλπους της ίδιας μας της χώρας, καθώς δεν ήτανε δυνατό να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής τού νόμου. Η αυτοαναφορική τούτη εντυπωσιακή έκθεση επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη της παρουσίας τού νόμου αυτού στον ποινικό κώδικα της Γαλλίας. Αυτός ο νόμος είναι προ-δικαιωμένος από τα όσα έχουν διαπραχθεί παρά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Δικαστικά αποτελεί μία πράξη ολοκλήρωσης και στρατηγικά, για τα θύματα, τους επιζώντες και τους δίκαιους, επιτρέπει την ενοποίηση με ισοτιμία των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία γενοκτονιών. Τούτο είναι ακόμη πιο σημαντικό από την έκθεση της Νομικής Επιτροπής, όταν επί πλέον παρατηρούμε την επιφυλακτικότητα ορισμένων γερουσιαστών.

Παιδιά δίχως φράχτη

 Παιδιά δίχως φράχτη
Του
Ν. Λυγερού

Βασιλεία: Μα καλά, κυρία, δεν θα κάνουμε τίποτα εμείς;

Μαρίνα: Τι θέλετε να κάνετε, παιδιά μου;

Ηλιάνα: Θέλουμε κι εμείς να κάνουμε κάτι για το φράχτη...

Ιωάννης: Σωστά, κυρία.

Μαρίνα: Δηλαδή;

ΙΜΙΑ 1996: Πως μια διαγραφόμενη μεγάλη νίκη μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία


Τις κρίσιμες πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν ελάχιστα πριν από τη σύγκρουση. Λάθος χειρισμός, παρεξήγηση ή, τέλος, μια βεβιασμένη απόφαση για βίαιη ενέργεια θα μπορούσαν να φέρουν την ανάφλεξη.
Ταυτόχρονα, δείχθηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην ελληνική κοινωνία ότι η προσπάθεια να διατηρήσεις ένα κράτος ψευδαισθήσεων είναι απέλπιδη και ότι, όταν έρθει η στιγμή της αλήθειας, αυτό θα καταρρεύσει. Αυτή η στιγμή για όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα έφθασε με τη νύχτα των Ιμίων.
Τα τραγικά γεγονότα κατέδειξαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας. Για το ελληνικό στρατιωτικό κατεστημένο δε το πρόσωπο του πολέμου πήρε τη σύγχρονη μορφή του και «γέλασε» με τις προβλέψεις των στρατηγών. Δυστυχώς, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκείνη τη νύχτα υπέστησαν μια ήττα χωρίς να δοκιμαστούν ποτέ στη μάχη. Και αυτό κάνει την αξία της ήττας ακόμη μεγαλύτερη, τόσο για εμάς όσο και για τους εχθρούς μας.

Ρωσική απάντηση στην ομπρέλα των ΗΠΑ : Οχυρώνει με S-400 την Eυρασία


Απάντηση στην αντιβαλλιστική ομπρέλα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει η Ρωσία με την εγκατάσταση σε διάφορα σημεία του πλανήτη περιφερειακά των ρωσικής ομοσπονδίας ενός τεράστιου πλέγματος αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf (SA-21 Growler κατά το ΝΑΤΟ).
Με σταθερούς ρυθμούς η Ρωσία αναπτύσσει την αντιβαλλιστική της ομπρέλα περιμετρικά των συνόρων της, σε συνεργασία με την Λευκορωσία και το Καζακστάν με την παράδοση στις δύο τελευταίες χώρες νέων συστημάτων S-400 Triumf.
Μετά την παράδοση των πρώτων συστημάτων S-400 Triumf στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2007 και την συγκρότηση των πρώτων μονάδων περιμετρικά της Μόσχας, η ρωσική ηγεσία προχώρησε στην δημιουργία μίας εξωτερικής ζώνης άμυνας με την πώληση αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf στην Λευκορωσία και στο Καζακστάν.

Δορυφόρο-ανιχνευτή των Scalp EG της ΠΑ στέλνει η Τουρκία στο διάστημα!


Απόπειρα εξουδετέρωσης του στρατηγικού πλεονεκτήματος που έχει αποκτήσει η Ελλάδας με την ενσωμάτωση των Scalp στο οπλοστάσιο της επιχειρεί η Τουρκία με την τοποθέτηση σε γεωσύγχρονη τροχιά ενός ειδικού δορυφόρου εντοπισμού πυραύλων Scalp EG.
Πιο συγκεκριμένα δορυφόρο που θα μπορεί να εντοπίσει πυραύλους τύπου cruise Scalp EG της ΠΑ, βαλλιστικούς πυραύλους καθώς και αστερισμό από 6 δορυφόρους ενός περιφερειακού συστήματος GPS που θα δώσει στην Τουρκία την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα καθοδηγούμενα με GPS ετοιμάζει η κυβέρνηση Ενρτογάν μέχρι το 2020.
Με τον δορυφόρο έγκαιρης προειδοποίησης (SBIRS) οι Τούρκοι θα μπορούν να εντοπίζουν την εκτόξευση βαλλιστικών και πυραύλων cruise, δίνοντας το χρόνο στην αεράμυνα τους να ετοιμαστεί, περιορίζοντας έτσι το ελληνικό στρατηγικό πλεονέκτημα που οι πύραυλοι Scalp έδιναν στην ΠΑ αφού ακόμα και μία εκτόξευση πυραύλου αυτού του τύπου θα μπορεί να εντοπιστεί από το δορυφόρο.

Κίνδυνος για τα ελληνικά σύνορα Η πορεία των Μνημονίων θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους μόνον.

Κίνδυνος για τα ελληνικά σύνορα
Η εμπέδωση κλίματος παράδοσης του εθνικού κράτους των Ελλήνων , όχι πλέον στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, αλλά στο imperium του Γερμανογαλλικού άξονα, αρχίζει να δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για την κυριαρχία της Ελλάδος επί των εδαφών της..

Η φιλογερμανική Βουλγαρία
Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του νέου Βούλγαρου προέδρου Πλεβνελίεφ , ο οποίος υποκλινόμενος στη Γερμανική νέα κυριαρχία στην Ευρώπη, με οικονομικά αυτή τη φορά μέσα και όχι στρατιωτικά, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 100.000 απολύσεις από τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζοντας την πολιτική «σταθεροποίησης» της Γερμανίας στην Ευρώπη, κατέληγε: «Η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη».

Αποκάλυψη για προδοσία στα Ίμια Ποιοι άφησαν τους Τούρκους να ανέβουν στην ελληνική βραχονησίδα

Αποκάλυψη για προδοσία στα Ίμια
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μετά 16 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων για πρώτη φορά σήμερα το newsbomb αποκαλύπτει μια φοβερή αλήθεια για την προδοσία που έγινε σε βάρος της Ελλάδας τις ώρες της μεγάλης κρίσης με την Τουρκία.
Δύο ελικόπτερα του ελληνικού στρατού ΑΗ–64Α plus Aπάτσι εξοπλισμένα με 16 ρουκέτες Hellfire που θα μπορούσαν μόνο με την παρουσία τους να εμποδίσουν κάθε τουρκική επιχείρηση στα Ίμια, καθηλώθηκαν από την τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας στην Σαντορίνη και δεν πέταξαν ποτέ για τα Ίμια τις κρίσιμες ώρες της εμπλοκής με την Τουρκία, επιτρέποντας έτσι στους Τούρκους κομάντος να ανέβουν και να καταλάβουν για λίγες ώρες την ελληνική βραχονησίδα.
Έξι μήνες πριν τη νύχτα των Ιμίων (Αύγουστος 1995) η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι (μέχρι τον Ιανουάριο του 1996 είχε παραλάβει και τα 20 της συμφωνίας) και τα εντάσσει στο 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκι Μαγνησίας.

Πολικό ψύχος

Κύμα δριμύτατου ψύχους με έντονη χιονόπτωση σαρώνει τη χώρα μας, με τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές να βρίσκεται καθηλωμένος υπό το μηδέν.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή με παγετό. Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Στους -12.6 βαθμούς έπεσε το πρωί της Τρίτης 31/01 η θερμοκρασία στο σταθμό του ΕΑΑ στην Ορεστιάδα και στους -12 βαθμούς στους Μεταξάδες.

Στόχος η αξιοπιστία στις αγορές «Βελούδινη» επιστροφή στη δραχμή προτείνουν οι Times!

Αναλυτική πολυσέλιδη πρόταση για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη με τον πιο ανώδυνο τρόπο παρουσιάζουν οι Times του Λονδίνου, υποβάλλοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό για το βραβείο Γούλφσον, που θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο λόρδος Γούλφσον.

Η βασική πρόταση, την οποία έχει συντάξει ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Όλιβερ Καμ, είναι η υιοθέτηση της... «νέας δραχμής» σε σταθερή ισοτιμία τόσο με το ευρώ όσο και με το δολάριο.

Δεν βάζουν μυαλό με τίποτα...Υπέρ της διατήρησης των κρατικών επιχορηγήσεων τα κόμματα!!!

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη από το real.gr

Υπέρ της διατήρησης των κρατικών επιχορηγήσεων και της ρύθμισης των υπέρογκων δανείων τους τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος πρότεινε να μην αλλάξει το υφιστάμενο ποσοστό επί των κρατικών εσόδων με το οποίο υπολογίζεται το ποσό που αναλογεί σε κάθε κόμμα αλλά πρότεινε ο υπολογισμός να γίνεται σύμφωνα με τα πραγματικά έσοδα του περασμένου έτους (απολογιστικά) και όχι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του επόμενου (προϋπολογιστικά). Εξήγησε ότι η χρηματοδότηση πρέπει να είναι τμηματική και όχι εφάπαξ ενώ πρότεινε η ιδιωτική χρηματοδότηση να γίνεται από φυσικά πρόσωπα και όχι από νομικά.

Πήραν μισθό… φιλοδώρημα

Εκκαθαριστικά... ολίγων ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις «αρνητικά» έλαβαν ή θα λάβουν τις επόμενες ημέρες η πλειονότητα 200.000 δημοσίων υπαλλήλων – 80.000 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και 120.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – που ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ και εντάχθηκαν τον Ιανουάριο στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου με καθυστέρηση 2 μηνών. Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους τον επόμενο μήνα, αφού οι απολαβές τους δεν ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 100 ευρώ!

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μαρί Στα δικαστήρια επειδή είπε «βλάκα» τον πρόεδρο Χριστόφια


Ο 35χρονος συνάντησε την αυτοκινητοπομπή του Προέδρου σε φώτα τροχαίας και του φώναξε «βλάκα Πρόεδρε, παραιτήσου» (φωτ. αρχείου).

Λευκωσία: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται αύριο μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που αφορά πολίτη, ο οποίος κατηγορείται ότι, προκάλεσε οχληρία σε σχέση με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο, 35 ετών, ο οποίος, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μαρί και ενώ το κλίμα ήταν βαρύ για τον πρόεδρο Χριστόφια, αυτός συνάντησε την αυτοκινητοπομπή του Προέδρου σε φώτα τροχαίας και του φώναξε «βλάκα Πρόεδρε, παραιτήσου».

Ο 35χρονος κατηγορείται με βάση τα άρθρα 186 και 29 του Ποινικού Κώδικα κεφάλαιο 154 για κοινή οχληρία.

Μεγάλα κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μεγάλα κέρδη καταγράφει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη στις 12:51 να βρίσκεται στις 359,05 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 5,09%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 125,87 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 4,81%.

Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος βρισκόταν στο 1,4 εκατομμύριο ευρώ.

Ανοδικά κινούνται τρεις από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσιάζουν οι Τράπεζες σε ποσοστό 5,35% και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 5,26%, και η Παράλληλη Αγορά με 0,74%. Από την άλλη, ζημιές καταγράφουν ο Δείκτης των Ξενοδοχείων με 1,57%, των Επενδυτικών με 0,27% και της Εναλλακτικής Αγοράς με 0,08%.

Νέο τραπεζικό "άλμα" στο ΧΑ, πάνω από τις 780 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέο υψηλό για το 2012 διεκδικεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών και με «φόντο» τις χθεσινές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και τις συνεχιζόμενες επαφές της τρόικας στην Αθήνα.

Έντονα ανοδικά κινείται εκ νέου και ο τραπεζικός δείκτης, με το «βλέμμα» να στρέφεται στις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, αλλά και στα κέρδη έως 11,67% νωρίτερα της ΕΤΕ στα 2,68 ευρώ.

«Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας και οι εξελίξεις σε ότι αφορά τις EFG Eurobank και Alpha Bank προδιαθέτουν για συνεδρίαση με αρκετή μεταβλητότητα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Από την πλευρά της η Beta Securities αναμένει για σήμερα «το ενδιαφέρον να παραμένει σταθερά εστιασμένο στις διακυμάνσεις και στις εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου».

Μνήμες κρίσης στα Ίμια από έναν απόστρατο

Μνήμες κρίσης στα Ίμια από έναν απόστρατο
Του Μαρίνου Ριτσούδη
Απόστρατου Μάχιμου Υποπλοίαρχου
ΣΝΔ τάξεως 1990 από το  newsbomb
 
"Μου ζητήθηκε να εκφράσω τα προσωπικά βιώματα, τη ψυχική φόρτιση και τη συναισθηματική έκρηξη, «το κροτάλισμα της καρδιάς των Ελλήνων ανδρών του Π.Ν.» που έζησα εμπλεκόμενος ή μάλλον μαχόμενος κατά την διάρκεια του «θερμού επεισοδίου»• ως Έλληνας Μάχιμος Αξιωματικός του Π.Ν. στο νεοαποκτηθέν Α/Γ ΣΑΜΟΣ και ταυτόχρονα υπερασπιστής της Πατρίδος μας και της Σημαίας μας στα Ιμια το 1996. Δημοσιεύματα υπήρξανε πάρα πολλά με αναφορά και ενδελεχή ανάλυση στις τακτικές και στα σχέδια, αλλά και στις πολιτικές ευθύνες και στις προεκτάσεις, στα παρασκηνιακά πολιτικά «παιχνίδια» και στο ρόλο που παίξανε οι «σύμμαχοί μας».