Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο φωτογραφικό υλικό αεροψεκασμών από όλον τον κόσμο!!!

Από το psekasmata
 
Οι αεροψεκασμοί είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη μας. Ακτιβιστές και απλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι καταγράφουν το φαινόμενο απ' άκρη σ' άκρη της γης. 
Παγκόσμιες κινητοποιήσεις γίνονται σε όλον τον κόσμο με την Greenpeace να κάνει αισθητή την απουσία της. 
Κάποιοι ακόμα πιστεύουν το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής!!!

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στον ουρανό από επίγειες και δορυφορικές φώτο....

Οι «Transformers» του Πενταγώνου


Μπορεί να μην είναι ακριβώς αντίστοιχο των δημοφιλών ρομπότ- παιχνιδιών των προηγούμενων δεκαετιών και των ταινιών του Μάικλ Μπέι, αλλά σίγουρα μοιράζεται τη βασική φιλοσοφία και το όνομα: το πρόγραμμα Transformer (TX) είχε αποκαλυφθεί από την DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου το 2009, και χθες η υπηρεσία δημοσιοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με το ARES (Aerial Reconfigurable Embedded System).

Το τραχύ έδαφος και απειλές όπως ενέδρες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κ.α. μπορούν να καταστήσουν επικίνδυνη τη μεταφορά από και προς την πρώτη γραμμή, ενώ τα προκεχωρημένα φυλάκια απαιτούν τακτικό ανεφοδιασμό, πολύ συχνά μέσω δύσβατων περιοχών. Αν και τέτοιες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από ελικόπτερα, οι απαιτήσεις είναι πολλές, και συχνά τα ελικόπτερα λιγότερα από ό,τι απαιτείται.

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο εντοπίζεται από το Curiosity στον πλανήτη Άρη(Εικόνα Βίντεο)

Εδώ είναι μια φωτογραφία της NASA που λαμβάνεται από το Mars Curiosity Rover που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη.

Αυτή η φωτογραφία φαίνεται ότι δείχνει κάτι που μοιάζει με ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τα βουνά. Το σχήμα του είναι αρκετά περίεργο, και δεν μπορούν να βγουν ασφαλείς συμπεράσματα για το τι μπορεί είναι.

Δείτε την φωτογραφία εκατομυρίων pixel σύμφωνα με την Nasa και κρίνετε μόνοι σας.

Μια φωτογραφία που τα λέει ΟΛΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία,  11 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, εν πλω, στο αμερικάνικο πλοίο Cape Ray το οποίο θα βρίσκεται, όπως λένε, κάπου στην Κεντρική Μεσόγειο.
Εξελίσσεται όμως με πλήρη αδιαφάνεια η επιχείρηση καταστροφής του κάπου στην κεντρική Μεσόγειο, με τρόπο που κανείς δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ». Αυτά είναι τα λόγια του ίδιου του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας.
Η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας. Είναι η θάλασσά μας, είναι η ζωή και η διατροφή μας. Είναι το περιβάλλον μας και το περιβάλλον των παιδιών μας. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά οφείλουμε να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, να μην δεχθούμε τους καθησυχασμούς και τις επιβεβαιώσεις για κάτι που «δεν έχει ξαναδοκιμαστεί ποτέ».
Μέσα από τη δική μου ματιά, αυτή η φωτογραφία είναι ο δικός μας τρόπος αντίδρασης. Η δική μας φωνή. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΘΟΝΗ BLOOMBERG.

ΞΑΝΑΛΕΩ…. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ… ΛΗΞΗΣ 2057….

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕΡΟΣ

- ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 2042 ΛΗΓΕΙ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ 31,098 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !
- ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 2047 ΛΗΓΕΙ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ 81,291 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !

12 λευκά αραβικά άλογα έδωσε ο Πρίγκιπας στον Σαμαρά για να κρατήσει την Όλγα στο χαρέμι του


Σχόλιο από ALEXANDER



Με τους νόμους που ψηφίζονται στην Ελλάδα
(Δείτε ΕΔΩ)

πολύ σύντομα η είδηση ΔΕΝ θα αργήσει να είναι αληθινή.   

Την πρόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα εξέφρασε ο Πρίγκιπας Al Waleed bin Talal, ιδρυτής πρόεδρος και CEO της Kingdom Holding Company κατά τη συνάντηση του, με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα ο Πρίγκιπας τηλεφώνησε στον Σαμαρά και του πρότεινε να του προσφέρει 12 λευκά αραβικά άλογα για να κρατήσει την όμορφη υπουργό για πάντα στην χαρέμι του.
Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Kingdom Holding Company δραστηριοποιείται στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο.

Ανακοίνωση – κόλαφος από την Ρωσία για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Κύπρου! “Δεν θα ανεχθούμε τελεσίγραφα”!


Премьер-министр РФ Владимир Путин принял участие в работе 60-й сессии ЕРБ ВОЗΑν είναι δυνατόν! Θέλουμε να “δώσουμε” την Κύπρο και αντιδρούν οι …Ρώσοι!
Φαίνεται ότι το καινούριο σχέδιο “Ανάν” δεν θα περάσει αμαχητί αφού η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών έπεσε ως κεραυνός στην μακαριότητα των νεοανανιστών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση δια στόματος του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν θα ανεχθεί ούτε
τελεσίγραφα ούτε χρονοδιαγράμματα ως εκβιασμό στην Κυπριακή δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση που θα στηρίξει είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ (1977, 1979) και όχι βεβαίως στο σχέδιο Ανάν.
Διαβάστε:

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά Βρυξέλλες για pentapostagma.gr

Επιστήμονες από διάφορες χώρες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν υβριδικά όντα από γεννετικό υλικό ανθώπων και ζώων. Σήμερα ακόμα και φοιτητές μπορούν να παράγουν μια μορφή ζωής. Οι Νόμοι έχουν ξεπεραστεί από όλα αυτά τα επιστημονικά παιχνίδια. Οι νέες μορφές ζωής δεν απαγορεύονται ακόμα από σχετική νομοθεσία.
Σήμερα η Voix de Russie, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο : To υβρίδιο από άνθρωπο και ζώο είναι μια γεννετική καταστροφή.

Επί παραδείγματι, επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια με ένα τεχνητό ανθρώπινο χρωμόσωμα. Αυτό θεωρείται επιστημονική πρόοδος που θα επιτρέψει την εξέλιξη διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων για πλήθος παθήσεων.Σύμφωνα με το Lifenews.com, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wisconsin πέτυχαν τη μεταμόσχευση ανθρωπίνων κυττάρων ενός εμβρύου μέσα στον εγκέφαλο ενός ποντικιού. Τα κύτταρα εξελίχθηκαν και έκαναν τοποντίκι πιο έξυπνο. Τέτοιου είδους ποντίκια είναι σε θέση να μάθουν για παράδειγμα να ξεχωρίζουν ήχους που δεν μπορούσαν άνευ του ανθρωπίνου μοσχεύματος.

Το σκοτεινό πείραμα του ανθρώπου για «ζευγάρωμα» με τους πιθήκους

Ο «πιθηκάνθρωπος» είναι ένα υποθετικό υβρίδιο ανθρώπου με χιμπατζή καθώς η ομοιότητα στο DNA των ανθρώπων με των πιθήκων είναι
τόσο μεγάλη που μπορεί να επιτρέψει συζητήσεις για την δημιουργία που θα «γεφυρώσει» την εξέλιξη του είδους.


Το DNA των πιθήκων σε σχέση με αυτό των ανθρώπων είναι όμοιο κατά 95% ενώ το κωδικοποιημένο DNA έχει 99% ομοιότητα ανάμεσα στα δύο είδη.
Αυτή όμως η υπόθεση έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να γίνει πράξη. Στην Σοβιετική Ρωσία την δεκαετία του 1920 ένας Ρώσος επιστήμονας ο Ίλια Ιβάνοβιτς Ιβάνοφ επιχείρησε να δημιουργήσει το εν λόγω υβρίδιο με έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο που δεν οδήγησε στην επιτυχία.
Ο Ιβάνοφ επιχείρησε να γονιμοποιήσει ωάριο από θηλυκό χιμπατζή με το σπέρμα του. Όμως απέτυχε να δημιουργήσει μία εγκυμοσύνη.

Βροχές ενός μήνα σε δυο μέρες περιμένει η Βρετανία! Συναγερμός στο Νησί


Βροχές ενός μήνα σε δυο μέρες περιμένει η Βρετανία! Συναγερμός στο Νησί Πλημμυρισμένα τοπία παντού. Οι καταιγίδες να αυξάνουν τη στάθμη του νερού, θυελλώδεις άνεμοι να παρασύρουν τα πάντα και τη Βρετανία στο έλεος της κακοκαιρίας που δε λέει να υποχωρήσει. Άνεμοι 108 χλμ/ωρα σαρώνουν το Νησί, ενώ ένας 70χρονος έχει ήδη χάσει τη ζωή του.

Το κακό για τους Βρετανούς είναι πως... φώς στο τούνελ δε φαίνεται, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν όλη τη χώρα δεν υποχωρούν. Η στάθμη των νερών ανεβαίνει, αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν γιατί πλημμύρισαν, σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.
Και το κακό είναι πως μετά από 2 και πλέον μήνες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δε λένε να υποχωρήσουν. Οι μεταωρολόγοι, μάλιστα, περιμένουν πως τις επόμενες μέρες η Βρετανία θα δεχτεί το νερό από βροχές ενός μήνα μέσα σε δυο μέρες!

Κίνηση αποσταθεροποίησης της Ελλάδος από μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ


Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητούν 42 μέλη του κογκρέσου
Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι απέστειλαν 42 μέλη του αμερικανικού κογκρέσου, ζητώντας του, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Σεπτέμβριο, να αποτελέσει προτεραιότητα η ένταξη της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία.

«Σας καλούμε να υποστηρίξετε την ένταξη στο ΝΑΤΟ του Μαυροβουνίου και της “Μακεδονίας” κατά τη Σύνοδο Κορυφής του τρέχοντος έτους» αναφέρεται στην επιστολή, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ξέρεις πόσα λεφτά δηλώνει ο Δήμαρχος της πόλης σου; Οχι, μάθε τώρα!!!

Στην ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών στοχεύει το νέο πρόγραμμα της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάδος (ΔΔ-Ε) "Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση" , δημοσιεύοντας τα "πόθεν έσχες" εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).


Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: « Κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα "πόθεν έσχες" των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε Δήμου. Εμείς αναδεικνύουμε και ενισχύουμε την πληροφορία αυτή.

Στα Ελληνικά τώρα η σαρία

Στα Ελληνικά τώρα η σαρία
Ο άγραφος νόμος των μουσουλμάνων, η περιβόητη «σαρία», γίνεται γραπτός και απολύτως συγκεκριμένος.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με υπουργική απόφαση που εξεδόθη λίγες ημέρες πριν, αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τη σύνταξη εγχειριδίου που θα κωδικοποιεί τη σαρία.
Το βιβλίο θα αφορά σε πρώτη φάση αποκλειστικά τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα κυκλοφορήσει στην ελληνική και την αραβική γλώσσα, και θα ρυθμίζει τα πάντα... σε ό,τι αφορά τα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων της μουσουλμανικής μειονότητας. Με λίγα λόγια, οι μουφτήδες, δηλαδή οι φυσικοί δικαστές των μουσουλμάνων της Θράκης, θα πάψουν να δικάζουν... στο μιλητό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα!

Μαύρο χιόνι έχει πέσει στη Ρωσία(Βίντεο)

Μαύρο χιόνι έχει πέσει στη Ρωσία σε μια πόλη Ομσκ της Σιβηρίας την Κυριακή, εγείροντας ανησυχίες μεταξύ των κατοίκων όπως θα δείτε σε αυτό το video που ανέβασε ο Paul Begley.


Είναι αυτό ένα άλλο σημάδι των έσχατων καιρών, όπως συμμερίζονται ο Begley;
Είναι αυτή μια άλλη ένδειξη της χρήσης του HAARP και τροποποίησης του καιρού;

Ο Γκιόλβας με το αυτοκίνητο αυτό ήρθε από Αθήνα Κατερίνη. Αντί για βενζίνη έβαλε ένα μπουκάλι νερό!!!

 
ΠΗΓΗ facebook

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Κρήτη η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πάνω σε πλοίο των ΗΠΑ, στη Μεσόγειο θάλασσα, Δυτικά του νησιού. Σε σύσκεψη επιστημονικών φορέων που συγκάλεσε η Περιφέρεια Κρήτης στα Χανιά, επιβεβαιώθηκαν

οι ανησυχίες τους κυρίως λόγω πλημμελούς πληροφόρησης και απόκρυψης σημαντικών στοιχείων, αλλά και του κινδύνου που ούτως ή άλλως εμπεριέχεται σε μια επιχείρηση εν πλω όπου υπεισέρχονται πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, και συμφώνησαν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να υπάρχει επιμονή στην αρχική γραμμή της Περιφέρειας για συνεχή πίεση σε κάθε κατεύθυνση για αλλαγή του τόπου εξουδετέρωσης των χημικών σε περιοχή εκτός της Μεσογειακής λεκάνης.

Του Κώστα Θ. Βασιλάκη

Αποφασίστηκαν επίσης τα επόμενα βήματα σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες δυνατότητες νομικής παρέμβασης, ενώ εξετάστηκαν και εναλλακτικά σενάρια στην περίπτωση που υπάρξουν νέα στοιχεία ή γεγονότα.

Έβρος: Ο ΕΣ με πυραύλους MLRS διαλύει τα τουρκικά σχέδια με τις γέφυρες Samur

Άμεση είναι η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στην πρόκληση των Τούρκων ότι μπορούν να διέλθουν τον Έβρο ποταμό χωρίς εμπόδιο με τις αμφίβιες γέφυρες Samur. Αυτή τη στιγμή μονάδες του Στρατού πραγματοποιούν βολές με προσομοίωση στη βύθιση των αυτοκινούμενων αμφίβιων επιθετικών γεφυρών σε χρόνο dt, πριν καν προλάβουν οι τουρκικές δυνάμεις να πλησιάσουν στις όχθες του ποταμού και να ξεδιπλώσουν τα εχθρικά του σχέδια.

Τεχνολογία αιώρησης σε τρεις διαστάσεις μέσω υπερήχων (Βίντεο)



University of Tokyo/Yoichi Ochiai
Το συγκεκριμένο σύστημα έχει δύο πρωτότυπα χαρακτηριστικά, που αφορούν στην κατεύθυνση της ακτίνας υπερήχων και την «αρχή» χειραγώγησης του αντικειμένου, η οποία λαμβάνει υπόψιν της και τις τρεις διαστάσεις του χώρου.
Μια τεχνική η οποία επιτρέπει την τρισδιάστατη αιώρηση αντικειμένων μέσω της χρήσης υπερήχων ανέπτυξαν ιάπωνες επιστήμονες.
Σε ένα επίτευγμα το οποίο παραπέμπει στον χειρισμό της «Δύναμης» των ταινιών Star Wars, οι τρεις επιστήμονες (Γιοΐτσι Οχιάι, Τακαγιούκι Χόσι και Τζουν Ρεκιμότο- Πανεπιστήμιο του Τόκιο, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ναγκόγια και Πανεπιστήμιο του Τόκιο- Sony CSL) κατάφεραν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα από τις παρεμφερείς υπάρχουσες μεθόδους, οι οποίες επιτρέπουν την κίνηση/ αιώρηση ενός αντικειμένου (μιας σταγόνας νερού) πάνω και κάτω στον αέρα, κατά μήκος ενός συγκεκριμένου άξονα. Επί της προκειμένης, είναι δυνατή η κίνηση του αντικειμένου σε τρεις διαστάσεις.

Βρετανία: Οι πλημμύρες φαίνονται από το διάστημα! - ΦΩΤΟ

Οι εικόνες είναι από δορυφόρο και παρουσιάζουν σε όλο της το μεγαλείο την καταστροφή από τις φοβερές πλημμύρες που έχουν γονατίσει την Βρετανία.  Οι εικόνες από τον δορυφόρο στην περιοχή του Σόμερσετ τραβήχτηκαν 645 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης από την Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν το πριν και το μετά!

Δείχνουν τους πλημμυρισμένους ποταμούς Πάρετ και Τόουν να γεμίζουν με τεράστιες ποσότητες νερού ολόκληρα χωριά.

Άγκυρα: Κανόνι νερού τινάζει Τουρκάλα δημοσιογράφο στον αέρα!(Φωτό και Βίντεο)

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να διαλύσει διαδήλωση στην Άγκυρα - Με εκτοξευτήρες νερού χτύπησαν δημοσιογράφους και διαδηλωτές - Δείτε φωτογραφίες .
Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να διαλύσει διαδηλώσεις. Το 2013, όταν η τουρκική νεολαία είχε ξεσηκωθεί για να μην μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο το πάρκο Γκεζί, αστυνομικός είχε ψεκάσει στο πρόσωπο διαδηλώτρια. Η εικόνα αυτή εξόργισε τους Τούρκους και τους έβγαλε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ερντογάν και της αστυνομικής βιαιότητας. Ετσι, διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν μερικές δεκάδες Τούρκοι έγιναν παλλαϊκές και η μαζικότητά τους ήταν τέτοια που ανάγκασε τον Ερντογάν να πάρει πίσω τα σχέδιά του.

Παραιτείται αύριο ο Ενρίκο Λέτα - Πέφτει η ιταλική κυβέρνηση

Την Παρασκευή θα υποβάλει την παραίτησή του στον Ναπολιτάνο, λέει το πρωθυπουργικό γραφείο.Πολιτική κρίση ξέσπασε στην Ιταλία. Πληροφορίες σχετικά με την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο, αλλά και τα ιταλικά ΜΜΕ, από νωρίς την Πέμπτη.

Τα δημοσιεύματα επιβεβαίωσε με επίσημη δήλωσή του αργότερα το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας, σύμφωνα με το οποίο ο Λέτα την Παρασκευή θα παραδώσει στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, την παραίτησή του.

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση-«μαμούθ» ζητά ο εισαγγελέας

Ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ - Τι αναφέρει στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας - Δύο αιτήσεις αποφυλάκισης του επιχειρηματία έχουν απορριφθεί κατά το παρελθόν.
Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με εγγύηση-«μαμούθ», ύψους 100 εκατ. ευρώ, ζητά ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης, με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητά να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ οι επισης προφυλακισμένοι Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιαννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίντζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Στον προθάλαμο της απόλυσης 85.000 συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει το άρθρο 43 του νομοσχεδίου - Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τη δουλειά τους.Στον προθάλαμο της απόλυσης θέτει τουλάχιστον 85.000 δημοσίους υπαλλήλους το νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα», που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή.

Στα αμερικανικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κλούνεϊ για τα «Ελγίνεια»

Στα αμερικανικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κλούνεϊ για τα «Ελγίνεια»
Το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα προβάλλεται στα αμερικανικά ΜΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ.
Τις τελευταίες μέρες, με ανταποκρίσεις και σχόλια σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, γίνεται αναφορά στα όσα δήλωσε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, υπογραμμίζοντας, ότι μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δυο φορές (σε Βερολίνο και Λονδίνο) υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα.
Η Los Angeles Times καταγράφει την στήριξη που πρόσφερε στην χώρα μας ο Κλούνεϊ, τασσόμενος υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, όπως και οι συνάδελφοί του, Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον.

Θα πληρώσουμε και τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής;

Θα πληρώσουμε και τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής;
Οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να «διαγράψουν» τα 229 εκατ. ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων του Μεγάρου Μουσικής και να... φορτωθεί το κράτος την αποπληρωμή τους.
Στον κρατικό προϋπολογισμό θα μπουν τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής, καθώς το ανεξόφλητο ποσό θεωρείται αδύνατο να εξυπηρετηθεί. Για το θέμα υπήρξε χθες ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής, όπου και εξετάστηκαν όλες οι πιθανές εναλλακτικές.
Στη σύσκεψη μετείχε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής, Ι. Μάνος.

Reuters: Πιθανή χρήση καταθέσεων των Ευρωπαίων για τόνωση οικονομίας

Reuters: Πιθανή χρήση καταθέσεων των Ευρωπαίων για τόνωση οικονομίας
Προκειμένου να τονωθεί η οικονομία, θα μπορούσαν οι αποταμιεύσεις των 50 εκατ. πολιτών της ΕΕ να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων και για την κάλυψη του κενού των τραπεζών που άφησε η κρίση, αναφέρει έγγραφο της ΕΕ που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.
Το έγγραφο επισημαίνει ότι «η καταλληλότητα» των ευρωπαϊκών κανόνων για τα κεφάλαια και τη ρευστότητα αναφορικά με την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, θα εξεταστούν στα επόμενα δύο χρόνια, μια διαδικασία που πιθανώς θα ελεγχθεί στις ΗΠΑ και αλλού για να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι τράπεζες της ΕΕ να κερδίζουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα.

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ανακρίτριας που χειρίστηκε την «ΕΛΣΤΑΤ»

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ανακρίτριας που χειρίστηκε την «ΕΛΣΤΑΤ»
Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη που χειρίστηκε την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, άσκησαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.
H πειθαρχική έρευνα διενεργήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο, ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της επιθεώρησης των δικαστών Αντώνης Αθηναίος, άσκησε σε βάρος της κ. Πεδιαδίτη πειθαρχική δίωξη.
Η πειθαρχική δίωξη στηρίχθηκε σε σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Ιωάννη Αδαμόπουλου, σύμφωνα με την οποία η ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη ζήτησε από την Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, να συναντηθούν εκτός γραφείου.

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street κόντρα στα μάκρο

Dow15.990,7926,85 0,17%  



  Nasdaq4.201,2910,24 0,24%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street παρά το αρνητικό ξεκίνημα εν μέσω εκτιμήσεων ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Federal Reserve να επανεξετάσει τη στρατηγική της όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει.

Τα απογοητευτικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τις λιανικές πωλήσεις και τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,4% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ χωρίς να περιλαμβάνονται οι πωλήσεις οχημάτων, οι συνολικές πωλήσεις λιανικής παρέμειναν αμετάβλητες.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για μικρή μείωση 0,1% των πωλήσεων και άνοδο 0,1% εάν αφαιρεθούν τα οχήματα σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο αναθεώρησε τα στοιχεία του Δεκεμβρίου σε πτώση 0,1% έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 0,2%.

Απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας με το υπουργείο Απασχόλησης να ανακοινώνει ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 8.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

«Βουτιά» 5,87% για το Χρηματιστήριο Κύπρου - Στις 119,63 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Σοβαρές απώλειες παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 5,87%, κλείνοντας στις 119,63 μονάδες και το Δείκτη FTSE/CySE 20 να κλείνει στις 57,49 παρουσιάζοντας απώλειες 4,10%.

Στον απόηχο των μεγάλων χθεσινών κερδών (9,79%), ο Γενικός Δείκτης υπέκυψε στο σφυροκόπημα των πωλήσεων κατοχύρωσης κερδών, ιδιαίτερα στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €311.032. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε σε έντονα αρνητικό κλίμα, καθώς οι πωλήσεις που εκδηλώθηκαν από την αρχή της συνεδρίας ώθησαν το Δείκτη σε πτωτική πορεία.

"Κράτησε" τις 1.270 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά από εναλλαγές προσήμου, και αφού πρώτα βρέθηκε σε απόσταση «αναπνοής» από τις 1.290 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε με ήπιες απώλειες.

Στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο ΓΔ βρέθηκε να ενισχύεται σε ποσοστό έως 0,69% στις 1.287,03 μονάδες, που αποτελεί την πέμπτη υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή φέτος, κέρδη που εξανεμίστηκαν γρήγορα. Παρά το στιγμιαίο «γύρισμα» σε θετικό έδαφος στη συνέχεια, το πρόσημο στο κλείσιμο ήταν αρνητικό.