Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Πτώση Σινούκ: 15 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα με τους 17 νεκρούς

Παρέσυρε στο θάνατο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και δεκαέξι ακόμη ανθρώπουςΔεκαπέντε χρόνια μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη Σιθωνία που παρέσυρε στο θάνατο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και δεκαέξι ακόμη ανθρώπους, πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004 η Ελλάδα πάγωσε. Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της χερσονήσου του Άθω, λίγο πριν προσγειωθεί, παρασύροντας στον υγρο τάφο τους επιβαίνοντες όπως αναφέρει το dogma.gr.

Το γεγονός που έφερε την αλλαγή στον πλανήτη - Ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους(Βίντεο)

Το βασικό σενάριο για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων στηρίζεται στην πτώση ενός τεράστιους αστεροειδούς, ο οποίος σχημάτισε τον σημερινό Κόλπο του Μεξικού (ανάμεσα στη Φλόριντα και τις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής) και προκάλεσε τη δραματική αλλαγή του κλίματος στη Γη, αφού πρώτα ο ουρανός είχε καλυφθεί για χρόνια από νέφος, που εμπόδιζε τις ακτίνες του ήλιου να πέσουν πάνω στον πλανήτη μας.

Επιθετικές κινήσεις από την Άγκυρα: Τουρκικό UAV στο Βόρειο Αιγαίο – Στα ύψη η ένταση λίγο πριν την συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη

Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα. Λίγες ημέρες πριν συναντηθούν Ερντογάν-Μητσοτάκης, οι ΤΕΔ ανεβάζουν την ένταση και θα πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους απέναντι.

Τουρκικό UAV τύπου Bayraktar TB2, (TCB803) απογειώθηκε σήμερα από την βάση μη επανδρωμένων οχημάτων στα Δαρδανέλλια, για να πραγματοποιήσει μια «συνηθισμένη», όπως την ονομάζει  γνωστή ιστοσελίδα, αποστολή επιτήρησης πάνω από το βόρειο Αιγαίο, κοντά στο Δέλτα του Έβρου, για λογαριασμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ακιντζί: Βούληση για κατάληξη στο κυπριακό πρόβλημα

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι χρειάζεται πραγματική πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα ώστε να υπάρξει κατάληξη στο πολυδιάστατο κυπριακό πρόβλημα.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Facebook, ο κ. Ακιντζί είπε ότι το κυπριακό πρόβλημα έχει διαφορετικές διαστάσεις και συζητήθηκαν σε κοινοτικό, διακοινοτικό, εθνικό και διεθνές πλαίσιο.

Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και δυσοσμία στην αίθουσα με τα «γλυπτά του Παρθενώνα»

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου εκτίθενται τα περίφημα «γλυπτά του Παρθενώνα.»
Ηρακλειώτες που επισκέφτηκαν πριν δύο ημέρες το μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας , όπως καταγγέλλουν στο cretapost, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες.
Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Η Νέα Υόρκη τιμά τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, 18 χρόνια μετά - Βουβός πόνος από πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο «σημείο-μηδέν» - Δείτε εικόνες

Οι Νεοϋορκέζοι τίμησαν σήμερα τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, εκφράζοντας τη βούληση να διασφαλίσουν ότι οι νεότερες γενιές δεν θα ξεχάσουν ποτέ την πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί στην ιστορία των ΗΠΑ.
Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο –όπως ήταν οι συνθήκες και πριν από 18 χρόνια– δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι, βουλευτές, γερουσιαστές, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου συνέρρευσαν στον χώρο όπου έστεκαν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η τοποθεσία έχει πλέον μετατραπεί σε μνημείο για τους σχεδόν 3.000 νεκρούς και τους 6.000 τραυματίες των επιθέσεων που διέπραξαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Η Μέρκελ και η Γερμανία θυμήθηκαν να ανησυχήσουν “για τις παγκόσμιες εξελίξεις”!

Ανησυχία για τις «μεγάλες παγκόσμιες αλλαγές» εξέφρασε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό και τάχθηκε υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας στην οποία «κερδίζουν όλοι», αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον ηγετικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει τόσο η Ευρώπη όσο και η Γερμανία. Η κυρία Μέρκελ τόνισε ακόμη την σημασία της πολιτικής για το κλίμα, παραδεχόμενη ταυτόχρονα ότι οι στόχοι του 2020 δεν θα επιτευχθούν, ενώ δεσμεύθηκε για τήρηση των δεσμεύσεων σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δαπάνες. Ιδιαίτερα φορτισμένη υπήρξε και η αναφορά της στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.