Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης των Ανατολικών Θερμών, στους Δελφούς


Πανοραμική άποψη του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και των Ανατολικών Θερμών

Την αποκατάσταση, στερέωση και ανάδειξη του συγκροτήματος των Ανατολικών Θερμών, που εντάσσεται στο μνημειακό σύνολο της δυτικής πόλης των Δελφών, έχει συμπεριλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού στον συνολικό σχεδιασμό του για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. 

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Ο φεμινισμός όχι απλά μισεί τους άντρες, αλλά απαιτεί από τους άντρες να είναι εργαλεία των γυναικών. Το μεγαλύτερο ψέμα του φεμινισμού είναι η υποτιθέμενη προσπάθεια του να ανατρέψει τα στερεότυπα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Την ίδια ακριβώς στιγμή που στηρίζεται σε παραδοσιακά χαρακτηριστικά και στερεότυπα του άντρα. Τον οποίο περιμένει να την υπερασπιστεί, να την σώσει, ακόμα και να θυσιάσει την ζωή του για τις γυναίκες.

Εκδηλώσεις για την 80ή Επέτειο της Επιχείρησης “OVERLORD” D-DAY 1944-2024


Οι εκδηλώσεις για την 80ή Επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στην Ευρώπη το 1944 (D Day), μέρος της οποίας ήταν και η μεγαλύτερη αεραποβατική επιχείρηση, έλαβαν εφέτος χώρα με ρίψεις αλεξιπτωτιστών στην Νορμανδία της Γαλλίας από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Καναδά, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία και Ελλάδα. Οι μαζικές ρίψεις αλεξιπτωτιστών πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη εποχής C-47 Dakota.

«Πρόβλημα με τα σύνορα στο Αιγαίο- Προειδοποίηση στην Ελλάδα», τουρκικό δημοσίευμα.


Ιούνιος 15, 2024. Ελλάδα.

Η Τουρκική μετοχική εταιρεία πετρελαίου, (TPAO) υπέβαλε αίτηση για έρευνα για πετρέλαιο σε εννέα κοιτάσματα στο Αιγαίο Πέλαγος.

ΥΠΕΞ: Η τουρκική κατοχή παραμένει οδυνηρή πραγματικότητα


Η τουρκική κατοχή παραμένει μια οδυνηρή πραγματικότητα, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Μόνιμης Αποστολής της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 60η επέτειο από την ίδρυση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP) στην Κύπρο, το 1964.

Με παράκτια περιπολικά στα 60 ν.μ.


Δύσκολη υπόθεση οι κοινές περιπολίες Εθνικής Φρουράς και Αστυνομίας (Λιμενικής και Ναυτική Αστυνομίας) στα ανοιχτά της Κύπρου με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

ΓΕΣ: Στην Αλεξανδρούπολη η 124η Σύνοδος της Επιτροπής Εξοπλισμών Στρατών Ξηράς του NATO [pics]


Από 11 έως 14 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η 124η Σύνοδος της Επιτροπής Εξοπλισμών Στρατών Ξηράς του ΝΑΤΟ (NATO Army Armaments Group), η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και στην οποία συμμετείχαν 56 μέλη από 22 συνολικά χώρες.

Το υψηλού συμβολισμού μήνυμα του ναυτικού με τα ΜΗ-60 ROMEO να εμφανίζονται πρώτη επιχειρησιακή φορά στον ουρανό του Αιγαίου [video- photos]


Από την ημέρα παραλαβής των ΜΗ-60 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2025, τότε που θα παραληφθούν ακόμη τέσσερα ελικόπτερα, οι ιπτάμενοι και χειριστές συσκευών πρέπει να μάθουν όλα τα μυστικά των ελικοπτέρων. Πηγή: Πολεμικό ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL
Το ντεμπούτο στο Αρχιπέλαγος των παγκοσμίως πιο σύγχρονων κυνηγών υποβρυχίων, των ελικοπτέρων ΜΗ-60 ROMEO που διαθέτει το πολεμικό ναυτικό, είχε πολλά μηνύματα, υψηλό συμβολισμό αλλά και ουσία τόσο για τα στελέχη της 1 ης  Μοίρας ελικοπτέρων, όσο και για το ναυτικό επιτελείο.

F-16 block 50: Αναβάθμιση σε Viper στην 111 Πτέρυγα Μάχης η πρόταση της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά 

Την ώρα που η Τουρκία προχωρά στην απόκτηση 40 καινούργιων μαχητικών F-16 block 70 και στην αναβάθμιση στην ίδια διαμόρφωση ακόμη 80 F-16, αναζητά κινητήρα για το εγχώριας κατασκευής μαχητικό KAAN ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο απόκτησης μαχητικών Typhoon Eurofighter, η Πολεμική Αεροπορία προχωρά στα δικά της βήμα ενίσχυσης του οπλοστασίου της.

Kf41 Lynx – Η πρόταση της Rheinmetall για το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης του Ε.Σ.

Αναστάσιος Παπανδρέου

Στην έκθεση Eurosatory 2016 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης του ομίλου Rheinmetall, Kf31 Lynx. Δύο χρόνια αργότερα στη έκθεση Eurosatory το 2018 παρουσιάστηκε μια επιμηκυμένη έκδοση του οχήματος με μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα, το Kf41 Lynx. 

Η startup που φέρνει τις μετακινήσεις με ελικόπτερο στα ελληνικά νησιά


Στέφανος Τσουλάκης

Στη hoper ενώνουν τις δυνάμεις τους σημαντικά επιχειρηματικά ονόματα. Θα εκτελεί προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο προς 11 δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σχεδιάζει να φτάσει σε 24 τοποθεσίες.

Μπελέρης: Αλβανικής ταλαιπωρίας συνέχεια


Ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο στα Τίρανα και στις 25 Ιουνίου θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση και θα βγεί απόφαση. Ωστόσο, απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο θα εξέταζε την έφεση του Φρέντη Μπελέρη. 

Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη στα Σκόπια: Εκπτώσεις από τα θεμελιώδη δεν νοούνται


Αλεξία Τασούλη

Αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στο Newsbomb.gr

Αλβανοί Σκοπίων: «Αυτό το κράτος μπορεί να υπάρξει μόνο με συνεννόηση Αλβανών και Σλαβομακεδόνων»


Ιούνιος 15, 2024. Ελλάδα.

Φωτό: «Ο επικεφαλής του DUI, Αλί Αχμέτι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα μας δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος»

Μητσοτάκης στη Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία: η ατζέντα για διαρκή ειρήνη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την ατζέντα για διαρκή ειρήνη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, βάζει σε προτεραιότητα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιείται στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας στις 15 και 16 Ιουνίου.

Νέες αφίξεις σε Γαύδο… 43 & μόνο άνδρες


Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων, της Παλαιόχωρας και της Χώρας Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ύπαρξη ενός σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 3ν.μ. νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Το νέο μεγάλο παιχνίδι Ερντογάν μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Νίκος Μελέτης

Με ένα διπλωματικό μαραθώνιο στον επόμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν θέλει να προωθήσει το νέο ρόλο που διεκδικεί για τη χώρα του ως πόλο του νέου πολυπολικού συστήματος πατώντας όμως συγχρόνως και στη Δύση και στην Ανατολή.

H Ισπανία… Δούρειος Ίππος της Τουρκίας στην Ευρώπη


Η Ισπανία αναδεικνύεται στον πολυτιμότερο σύμμαχο της Τουρκίας, λειτουργώντας μάλιστα και σαν Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη. Η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών πλέον εμβαθύνει ακόμη περισσότερο, συνεργαζόμενοι και στον τομέα των drones και UAV.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ερντογάν: Η Γερμανία έχει «μαλακώσει» για τα Eurofighter - Συζητάμε και με την Ισπανία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γάλλο ομόλγό του τη Σλυνοδο της Ομαδας G 7 στην Απουλία της Ιταλίας CAP Photo/Alex Brandon

«Αν προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα στις διαβουλέυσεις για τα Eurofighter, έχουμε εναλλακτικές λύσεις δήλωσε  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πτήση επιστροφής από τη σύνοδο της G-7 στην Ιταλία.

Γιατί αναβλήθηκαν οι εκλογές των κουρδικών SDF στη Συρία;


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Στην Τουρκία θεωρούν πως οι εκλογές που είχαν αναγγείλει οι SDF στη Συρία αναβλήθηκαν με παρέμβαση της Ουάσιγκτον

Ωχριά το Fauda: Λεπτό προς λεπτό η άκρως μυστική επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα * Iσραηλινοί πράκτορες με κελεμπίες και χιτζάμπ, καταδρομείς σε μάχες σώμα με σώμα με τη Χαμάς [videos]

FILE PHOTO: Η απίστευτη επιχείρηση μόλις έχει τελειώσει κι ένας εκ των 4 ομήρων που απελευθερώθηκαν οδηγείται πίσω στο Ισραήλ από τους καταδρομείς. Photo via X@IDF

Στις 12 Μαΐου, το Ισραήλ έλαβε πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν τέσσερις όμηροι στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας


Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα Σάββατο να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απτή ένδειξη πως θα συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς και φόντο την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στον Λίβανο και στην Υεμένη τα τελευταία 24ωρα.

Πλήγμα στους Χούθι από τις ΗΠΑ - Κατέστρεψαν ραντάρ που τους βοηθούσαν να στοχοποιούν πλοία

Από την επίθεση των Χούθι στο πλοίο Rubymar Maxar Technologies via AP

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το Σάββατο (15/6) ότι «κατέστρεψαν» ραντάρ στο έδαφος της Υεμένης που επέτρεπαν στους αντάρτες Χούθι να στοχοποιούν πλοία.

ΕΕ: «Συμφωνία επί της αρχής» των 27 για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία


Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα σε υπουργικό συμβούλιο την 21η Ιουνίου.

Σολτς: Οι ειρηνευτικές προτάσεις Πούτιν δεν είναι σοβαρές


«Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η πρόταση δεν προοριζόταν να την πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά είχε κάποια σχέση με τη σύνοδο για την Ουκρανία στην Ελβετία», είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Συναγερμός στη Σουηδία: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο


Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας ανατολικά του νησιού Γκότλαντ στη Βαλτική Θάλασσα την Παρασκευή και σουηδικά μαχητικά απογειώθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Πούτιν: 700.000 Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι σχεδόν 700.000 στρατιώτες συμμετέχουν επί του παρόντος στην επίθεση στην Ουκρανία.