Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Διογένης ο Κυνικός – Ο αναρχικός της αρχαιότητος

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αν και ο όρος αναρχικός /αναρχισμός είναι αδόκιμος για την εποχή του , παρόλο δείχνει την αναγκαιότητα της φιλοσοφίας (σκέψης) έναντι των πράξεων και πως πρέπει να κινούμαστε σε μια "δημοκρατία" όπως η σημερινή , βεβαίως να μην παραβλέψουμε ότι ο Διογένης ουδέποτε δίδαξε εθνομηδενισμό όπως κάποιοι φωστήρες του σήμερα προσπαθούν να του προσδώσουν.....  
Από το ιστολόγιο http://www.pare-dose.net/


Διογένης ο ΚυνικόςΟ Διογένης ο «Κυνικός» (ή Κύων), γνωστός κι ως ο Διογένης ο Σινωπεύς, ήταν Έλληνας φιλόσοφος, που γεννήθηκε στη Σινώπη του Πόντου περίπου το 412 π.Χ. (σύμφωνα με άλλες πηγές το 399 π.Χ.) και θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας. Σύμφωνα με έναν θρύλο, γεννήθηκε την ημέρα που πέθανε ο Σωκράτης.
Λέγεται ότι οι Σινωπείς τον εξόρισαν γιατί παραχάραξε το τοπικό νόμισμα. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ακολούθησε στην εξορία τον πατέρα του Ικεσία, επόπτη του νομισματοκοπείου της Σινώπης, όταν αυτός κατηγορήθηκε σαν παραχαράκτης. Ο Διογένης λόγω της εξορίας, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως πολιτικός εξόριστος το 370 π.Χ. Συνήθως, τα καλοκαίρια έμενε στην Κόρινθο και τους χειμώνες στην Αθήνα.

Ένταση προκαλούν στο Κόσοβο οι φήμες για ανακήρυξη αυτονομίας από τους Σέρβους

Ο πρόεδρος της Σερβίας προειδοποιεί ότι η Σερβία θα «προστατεύσει τη ζωή και την ειρήνη των πολιτών της».

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε στο Κόσοβο. Οι φήμες και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κυρίως αλβανόγλωσσων ΜΜΕ, ότι αύριο οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Πρίστινα.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ολική καταστροφή στο Μάτι -Το 70% κάηκε ολοσχερώς ? - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (Εικόνες)

Φωτογραφία: Εurokinissi
Η καταστροφή στην Ανατολική Αττική, μετά τη φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου, είναι μια σκληρή πραγματικότητα.
Οι δεκάδες νεκροί, οι χιλιάδες καμένες εκτάσεις και το... μαύρο τοπίο θα στιγματίσουν για πάντα την Ανατολική Αττική.
Χάρτη με λεπτομερή αποτίμηση της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου στον πυρόπληκτο οικισμό Μάτι, στην ανατολική Αττική, με βάση συστήματα Drones/UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης (3,5 εκατοστών), δημοσίευσε το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο στέλνει ο Ερντογάν

Την πρόθεσή του να στείλει δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο για αναζήτηση υδρογονανθράκων γνωστοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου δράσεων 100 ημερών της κυβέρνησής του, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε έργα σε όλους τους κρίσιμους τομείς της πολιτικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια.

 Σύμφωνα με το δίκτυο NTV, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή της Μεσογείου. Η συγκεκριμένη αναφορά διατηρεί τους φόβους και τις ανησυχίες για διεκδικήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε το απόγευμα της Παρασκευής (03/07) συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.