Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Μαρτυρία: Mια τυπική περιπολία Ελληνικού Υποβρυχίου κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Συγγραφέας: Γιώργος Απιδιανάκης

H περιγραφή της περιπολίας του υποβρυχίου Νηρεύς που ακολουθεί μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τυπική ενός ελληνικού υποβρυχίου κατά τον Β’ΠΠ. Μερικά βυθισμένα καΐκια, βλάβες, άλλες μικρές και άλλες σοβαρές, χαμένες ευκαιρίες και διαρκή μάχη του πληρώματος ενάντια στις αντιξοότητες που επέβαλε το υλικό και ο εχθρός.
Στις 9 Ιουλίου 1942, στις 20:00’, το υποβρύχιο Νηρεύς, με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Ράλλη, απέπλευσε από τη Χάιφα για την πρώτη του περιπολία στο Αιγαίο μετά από εκτεταμένη επισκευή που είχε κρατήσει πέντε μήνες. Στο διάστημα αυτό είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τα βρετανικά συνεργεία του συνοδού

Η Ιαπωνία πράττει … η Ελλάδα ομιλεί

FrankRamspott via Getty Images

Sic transit gloria mundi: Η Τουρκία αφαιρέθηκε από τη λίστα χωρών συνεργατών του F-35

By Nikodimos Pavlidis


H Τουρκία αφαιρέθηκε από όλες τις επίσημες ιστοσελίδες του προγράμματος παραγωγής F-35 ως χώρα συνεργάτης και η αλλαγή αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη.

https://www.f35.com/global

 https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/f-35/f-35-global-partnership.html

Ανδρέας Χολέβας: Όνειρο ζωής να γίνω εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά

Ο 28χρονος Ανδρέας Χολέβας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσιλβάνια πήρε ελληνικό διαβατήριο για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και ειδικότερα στην Προεδρική Φρουρά, «όπως ο παππούς του»

Μέλος της Προεδρικής Φρουράς είναι εδώ και πέντε περίπου μήνες (από τον Φεβρουάριο) ο ομογενής Ανδρέας Χολέβας και η χαρά αλλά και η υπερηφάνειά του είναι ανείπωτη.

Ελλάδα – Τουρκία! Τα τρία σενάρια της σύγκρουσης

Όλοι πλέον γνωρίζουν…Η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων
Η Τουρκία δεν είναι πια απρόβλεπτη! Αυτό πρέπει να σταματήσει να λέγεται και να γράφεται. Είναι άκρως ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ!
Το ξεκάθαρο σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να καταστήσει την Τουρκία μουσουλμανική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή! Σύμβολο σε αυτή την κατεύθυνση είναι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Κύριοι έστω υπ’ όψιν: «Δεν Ξεχνώ» σημαίνει «Δεν Εκχωρώ»!

Κυριάκος Τσιμίλλης

Το ημερολόγιο δεν πρόλαβε να γυρίσει το επόμενο φύλλο του. Νωρίτερα, κοντοστάθηκε για λίγο στις 15 του μήνα για να προλάβουν οι μεγαλύτεροι να μαζέψουν τις σκέψεις και τις θύμησες. Βγήκαν από τα κασετόφωνα οι προκλητικές εξαγγελίες των πραξικοπηματιών κι η περηφάνεια τους που αποτίναξαν το «φαύλο καθεστώς». Ήχησαν από το παρελθόν τα εμβατήρια του χουντοπατημένου ΡΙΚ και η «θριαμβευτική είδηση» πως ο Μακάριος είναι νεκρός. Μελαγχολική και διαχρονικά ενοχλητική η επετειακή σειρήνα των 8.20. Χρονικό προαναγγελθείσας εισβολής που όλοι την έβλεπαν εκτός από τους πραξικοπηματίες που τους βάφτισαν «άφρονες» κι έτσι απαλλάγηκαν. Κι όμως, ούτε αυτοί ούτε οι ηθικοί αυτουργοί ήταν άφρονες. Ειδικά οι τελευταίοι πέτυχαν και με το παραπάνω το δικό τους ζητούμενο…

Στα σκαριά το πρώτο ελληνικό ηλεκτροκίνητο σκούτερ

Είναι ηλεκτροκίνητο, είναι "έξυπνο" και είναι και 100% ελληνικό. Αν όλα πάνε καλά, το πρώτο σκούτερ που συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους το ερχόμενο καλοκαίρι. Ως τότε, οι δημιουργοί του θα έχουν καταλήξει και στο όνομά του. "Αυτό το ψάχνουμε ακόμα. Η εταιρία μας λέγεται Give, το project λέγεται i.lektra, αλλά για το ίδιο το σκούτερ είμαστε ακόμη στη φάση της αναζήτησης" λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ηλίας Νασιόπουλος, συνιδρυτής της εταιρίας Give, η οποία έδωσε σάρκα και οστά στο πρωτότυπο δίτροχο, μαζί με τους Λευτέρη Κόζα, Αστέρη Αποστολίδη και Σεβαστιανός Μαΐλ.

Αμέτ Μεσούτ : ¨Υπερήφανος για το ελληνικό εθνόσημο¨

Συχνά  προβάλλουμε μουσουλμάνους τουρκόψυχους από Θράκη που βγάζουν σχεδόν μίσος κατά της χώρας μας.

Φυσικά και δεν είναι όμως όλοι έτσι.

Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα είναι και ο καταγόμενος από τον δήμο Αρριανών Μεσούτ Αμέτ .

Ο Αμέτ ήταν τρεις φορές πρωταθλητής βαρέων βαρών στο κικμπόξινγκ στην Ελλάδα και βρήκαμε δηλώσεις του στις οποίες δήλωνε την περηφάνια για το ελληνικό εθνόσημο  όταν εκπροσωπούσε διεθνώς την Ελλάδα.

Καλή επιτυχία να έχει στα καθήκοντά του ο Εμρέ Ισμαήλ

Ο Δυτικοθρακιώτης Εμρέ έγινε συνοροφυλακας στην Ελλάδα

Ο Εμρέ Ισμαήλ που κατάγεται από το χωριό Βάμος του νομού Ροδόπης της δυτικής Θράκης ορκίστηκε ως συνοριοφύλακας και ανέλαβε καθήκοντα.

Ο Εμρέ Ισμαήλ με κοινοποίηση που έκανε από το λογαριασμό του στα social media ανακοίνωσε