Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

15η Ιανουαρίου 1950.. Και αξίωσαν ΕΝΩΣΗ της Κύπρου μετά της Μητρός πατρίδος.(Βίντεο)

Σαν σήμερα στις 15/01/1950 - ΕΝΩΤΙΚΟ δημοψήφισμα στη Κύπρο με τίτλο «ΑΞΙΟΥΜΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Το 95,7% του Ελληνισμού της Κύπρου προσήλθε στους ναούς όπου είχαν τοποθετηθεί οι σχετικοί τόμοι και προσυπέγραψε. Το 4,3% δεν επεθύμησε να προσυπογράψει.

Επιστολή σε ένα φίλο Τούρκο

Επιστολή σε ένα φίλο Τούρκο

Ν. Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Εάν σου γράφω, είναι για να σου πω, φίλε μου, ότι ξέρω ότι δεν είσαι προσωπικά υπεύθυνος για την  πράξη της γενοκτονίας. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Δεν είναι ούτε για να κατηγορήσω το λαό σου, με γνωρίζεις  πάρα πολύ καλά.  Θέλησα απλά να σου πω ότι κατανοώ  τις δυσκολίες σου. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα εφόσον  η χώρα σου δεν θέλει να αναγνωρίσει την ύπαρξη της γενοκτονίας. Ξέρω καλά ότι κινδυνεύεις εσύ ο ίδιος με δέκα έτη φυλάκισης ,  εάν εσύ αμφισβητήσεις ανοιχτά το σύστημα. Ωστόσο πρέπει να πάρω θέση, εδώ, στη Γαλλία, για σένα, για μένα, για τους δικούς μας και για τους  άλλους  που δεν μπορούν να ζήσουν παρά μόνο μέσα στη δικαιοσύνη και μέσα στη μνήμη. Η χώρα σου με  απειλεί αλλά δεν νοιάζομαι για τα εξυβριστικά λόγια τους, με ξέρεις καλά. Είναι  θέμα τιμής και  ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Εισήγηση του Ν.Λυγερού στην Παλαιά Βουλή 14/1/12

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού
στην ημερίδα με τίτλο: "H Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις,μπορεί να εξέλθει της κρίσης"
Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού
στην Αίθουσα Παλαιάς Βουλής
14/01/2012

Ποιήματα του Νίκου Λυγερού

Ν. Λυγερός
Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Η ίδια αγάπη πάντα

Σε κάθε σημαντική απόφαση
βρίσκεται πάντα η ίδια αγάπη
που οδηγεί το χέρι σου προς τα θύματα
που δεν είχαν το δικαίωμα να ζήσουν
ως εάν ήτανε γεννημένοι θύματα
εξ αιτίας ενός συστήματος
που πιστεύει ότι επιτρέπονται τα πάντα
μπροστά στη λήθη και στην αδιαφορία
δίχως για μια στιγμή να συλλογιέται
την αντίσταση των δικαίων
την μόνη ικανή να το τσακίσει
χάρις στην αγάπη τούτη την ακλόνητη.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ν. Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Ο αγώνας συνεχίζεται! Ιδού ποιο θα ήταν το σύνθημα ενός ανθρώπου όπως ο Albert Camus, εάν μπορούσε να είναι μάρτυρας της διαμάχης στη Γαλλία για το σχέδιο νόμου περί της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας. Διότι τίποτε δεν έχει ακόμη παιχτεί. Και τούτο το σχέδιο νόμου απεικονίζει πράγματι μια πράξη αντίστασης ως προς το σύστημα της βαρβαρότητας, εναντίον του οποίου εκείνος πάντοτε πάλευε. Για κείνους που αναμιγνύουν τα πάντα, ο Albert Camus είναι ένα σημείο αναφοράς για να μην πέφτουμε μέσα στο παράλογο. Διότι εδώ το παράλογο θα συνιστούσε το τέλος μιας διαδικασίας. Ορισμένοι είναι ικανοί να υπερασπίζονται τους δήμιους και να κάνουν συγχωνεύσεις, για να δικαιολογήσουν την απραξία τους απέναντι σ’ ένα πρόβλημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενώ θα ήταν αρκετό να αναρωτηθούν ποια θα ήταν η θέση του Albert Camus. Εάν ικανοποιούνται ν’ ακούνε τις απειλές ενός πρωθυπουργού μιας χώρας που δεν αποδέχθηκε ποτέ την ύπαρξη μιας πολλαπλής γενοκτονίας, η οποία είχε ως θύματα Αρμένιους, Ασσυρο-Χαλδαίους, Εβραίους και Ποντίους, τότε είναι σίγουρο, η άποψή τους θα είναι αναγκαστικά παράλογη. Κι εμείς δεν μπορούμε ν’ αρκεστούμε σε μία τέτοια τοποθέτηση που στερείται ουσίας, στο πλαίσιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έργα ζωγραφικής του Ν.Λυγερού(Bίντεο)

                                             Δείτε Πίνακες, σκίτσα και  του Νίκου Λυγερού

Ταξίδι στην ελληνιστική Δεκάπολι μέσα από πενήντα φωτογραφίες

Ο Ναός του Ηρακλή στο Αμάν
Γνωριμία με την ελληνιστική Δεκάπολι και τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν μέχρι τώρα ανασκαφεί στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη επιχειρεί η φωτογραφική έκθεση που οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου.



Πενήντα επιλεγμένες φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν προσφάτως από τον Ορέστη Κουράκη, τον Χουσεΐν Ντεμπαγιάχ (καθηγητή φωτογραφίας του Πανεπιστημίου του Γιαρμπούκ) και τη διευθύντρια του Μουσείου Πολυξένη Αδάμ Βελένη, που επισκέφτηκαν προσφάτως τους χώρους, επιχειρούν να υπενθυμίσουν και να φέρουν σε επαφή το ευρύ κοινό με περιοχές της Ιορδανίας, οι οποίες παραμένουν άγνωστες, αν και ιδιαίτερης σημασίας, για την περίοδο των Ελληνιστικών Χρόνων.

Κτίσμα με στοές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στοές, πλακόστρωτη αυλή, ψηφιδωτό δάπεδο και μία μεγάλη μαρμάρινη σκάλα διέθετε τεράστιο οικοδόμημα των παλαιοχριστιανικών χρόνων, πιθανότατα λατρευτικού χαρακτήρα, το οποίο εντοπίστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδο επί της οδού Στρ. Δουμπιώτη 27 - 29, κοντά στην Κασσάνδρου.


Το κτίσμα ήρθε στο φως στη διάρκεια σωστικής ανασκαφής που πραγματοποιούν αρχαιολόγοι της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο οικόπεδο. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χρονολογείται στα τέλη του 3ου ή τις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ., όπως μαρτυρούν κάποια σύμβολα (γράμματα και σταυροί), που βρέθηκαν χαραγμένα στην κλίμακα, καθώς κι ένα νόμισμα από την εποχή του Αρκαδίου (395-408 μ. Χ.).

Μαρμάρινο λιοντάρι των κλασικών χρόνων είχαν αρχαιοκάπήλοι Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Αθήνα: Ένα μαρμάρινο λιοντάρι που χρονολογείται στον 5ο-4ο αιώνα π.Χ. εντόπισαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην κατοχή τριών ημεδαπών, στην Ιτέα Φωκίδας. Και οι τρεις συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα, Κυριακή, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Το αρχαίο αυτό αντικείμενο είναι μήκους 110 εκ. και πλάτους 30-35 εκ. και πιθανόν είχε χρησιμοποιηθεί σαν επιτύμβιο σήμα στην αρχαιότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν σκοπό να το διαθέσουν σε άγνωστους αγοραστές αντί του χρηματικού ποσού των 500.000 ευρώ.

Δεν είναι πια αγνοούμενος ο Κυριάκος…

Να πάει ο Χριστόφιας στην κηδεία και να τους πει πόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν αυτό το κτήνος ο Ντεκτάς!

Βρέθηκαν τα οστά του μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή του από Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές στο τουρκοκυπριακό χωριό Μπέκιογιου


Το Σάββατο η κηδεία του ήρωα της τουρκικής εισβολής Κυριάκου Γ. Χρίστου από την Κάτω Δερύνεια Αμμοχώστου

Σκοπιανή εταιρεία ταξί με σήμα τον Ήλιο της Βεργίνας!

Σκοπιανή εταιρεία ταξί με σήμα τον Ήλιο της Βεργίνας!
Η καπηλεία των ιστορικών συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας δεν περιορίζεται μόνο στην προκλητική πολιτική του κράτους της ΠΓΔΜ, αλλά επεκτείνεται και σε εμπορικούς σκοπούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία ταξί των Σκοπίων «Sonce» (Ήλιος), η οποία χρησιμοποιεί τον Ήλιο της Βεργίνας στο εταιρικό της λογότυπο.
Το σήμα της αποτελείται από μια σύνθεση (αμφιβόλου αισθητικής εκτός των άλλων) ενός αρχαίου Μακεδόνα ιππέα και με τον Ήλιο της Βεργίνας να αντικαθιστά το γράμμα «ο» στο όνομα της εταιρείας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων απαγορεύει τη χρήση των αρχαίων μακεδονικών συμβόλων -και συγκεκριμένα του Ήλιου της Βεργίνας- ως εθνικών, από τη γείτονα χώρα.
Η εν λόγω εταιρεία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, εκτελώντας δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων και μεταφέροντας τουρίστες και όσους επισκέπτονται τη χώρα.

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τη Δευτέρα ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός

Στη νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές , και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με παροδική βροχή ή χιονόνερο , ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα όμως αυτά θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Στην Αθήνα ο Γκουίντο Βεστερβέλε

Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, μετά και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε. Στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα βρεθούν η οικονομική κρίση και το κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως και οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βεστερβέλε θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ελληνα ομόλογό του, Σταύρο Δήμα, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Πρωτοφανής ομιλία Βρετανού ευρωβουλευτή για την Κυβέρνηση-Μαριονέτα της Ελλάδας (Βίντεο)

Ο Bρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage, γνωστός για την ωμή ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει...
λίγες μέρες πριν προκύψει στην Ελλάδα μέσα από τραγελαφικές πολιτικές διεργασίες η μεταβατική κυβέρνηση των τραπεζιτών, σε παρέμβασή του στην έδρα της ΕΕ στο Στρασβούργο, είχε προβεί σε απίστευτες όσο και ρεαλιστικές δηλώσεις-κόλαφο για μερικούς από τους ισχυρούς που καθορίζουν αυτήν την εποχή τη μοίρα των λαών της Ευρώπης  - αρκετοί μάλιστα από τους οποίους δεν είναι καν εκλεγμένοι, ήτοι νομιμοποιημένοι με δημοκρατικό τρόπο.

Ρωσική εφημερίδα προβλέπει σενάρια Ελληνοτουρκικού πολέμου το 2012

Τα σενάρια πολέμου επανέρχονται από τη μεγαλύτερη Ρωσική εφημερίδα που αναλύει τις γεωπολιτικές ισσοροπίες με εύθραυστες σχέσεις καθώς έχουμε το 2012...
τη χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια, ενώ πολύ πρόσφατα ο γνωστότατος Χένρι Κίσινγκερ δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για πόλεμο και φρίκη, η οποία θα αναδείξει μέσα από την απόλυτη καταστροφή και τις στάχτες μία νέα παγκόσμια κυβέρνηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin, έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της καταστροφικής χρονιάς. Τα όσα περιγράφει ίσως είναι ικανά να ρίξουν σε κατάθλιψη ανθρώπους που πιστεύουν πως βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, έναν σχεδιασμένο όλεθρο, που για άλλους φέρεται να σχεδιάστηκε από τη Νέα Τάξη, τους Illuminati (και ποιός ξέρει ποιούς ακόμη), για κάποιους άλλους πρόκειται να ζήσουμε σκηνές της Αποκάλυψης και της συντέλειας του κόσμου. Τέλος, υπάρχουν και οι ηπιότερες προσεγγίσεις, οι οποίες θέλουν το 2012 να είναι έτος -κομβικό σημείο- σημαντικών εξελίξεων, αλλά όχι απαραίτητα καταστροφικών πολέμων και ανείπωτων καταστροφών.

Έδεσε και βασάνισε 18χρονο γιατί είχε σχέση με την κόρη του

Με τον πλέον άσχημο τρόπο επέλεξε ένας πατέρας από την Μεσαρά να τιμωρήσει ένα 18χρονο αγόρι που "τόλμησε" να δημιουργήσει σχέση με την 14χρονη κόρη του.
Ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες εκλήθη από τον πατέρα της μικρής να συζητήσουν για την σχέση αυτή, ωστόσο κατέληξε μετά από πολλές ώρες στο Νοσοκομείο άγρια χτυπημένος και βασανισμένος.
Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, για το φόβο να υπάρξει αντεκδίκηση από την πλευρά της οικογένειας του αγοριού.
Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, ο 18χρονος το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού, συναντήθηκε με τον 39χρονο για προσωπικούς λόγους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο 39χρονος χτύπησε με τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματός τον 18χρονο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Πρόκληση: Οι Σκοπιανοί «κήδεψαν» την Ελλάδα


Πρόκληση: Οι Σκοπιανοί «κήδεψαν» την Ελλάδα
Κεντρικό θέμα ήταν η «κηδεία της Ελλάδας» στο φετινό καρναβάλι της κωμόπολης Βέβτσανι της ΠΓΔΜ.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης του πρωτοχρονιάτικου αυτού εθίμου (με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) εμφανίστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο, που έγραφε μεταξύ άλλων:
«Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...».
Στο κηδειόχαρτο, επίσης, αναγράφονταν στις θέσεις των «πενθούντων» ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ, οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας.
Η προκλητική «παράσταση» έκλεισε με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο.